Himot hukassa? Kokeile näitä luonnon aineksia

Kaneli on luonnollinen lemmenrohto, jota voi lisätä jälkiruokiin ja juomiin stimuloimaan kadoksissa olevaa viettiä.
Himot hukassa? Kokeile näitä luonnon aineksia
Bernardo Peña

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Bernardo Peña.

Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Naiset voivat kärsiä seksuaalivietin puutteesta etenkin hormonaalisten muutosten, stressin, väsymyksen, emotionaalisten seikkojen ja terveysongelmien takia. Onko sinulla himot hukassa? Tässä artikkelissa kerromme sinulle muutamista tehokkaista kotihoitokeinoista, jolla herättelet libidoa ja parannat samalla yleistä hyvinvointia ja terveyttä.

Himot hukassa? Kokeile näitä luonnontuotteita

Kaneli, inkivääri ja hunaja

Mausteet tuovat aromaattisen säväyksen ruokiin, mutta monilla mausteilla on myös sisäelinten toimintaa stimuloiva vaikutus. Lisäksi mausteet helpottavat ruuansulatusta, tehostavat verenkiertoa, antavat energiaa ja lisäävät viettiä.

Sekä inkivääri että kaneli sopivat vahvan vaikutuksensa ansiosta seksuaalivietin lisäämiseen etenkin naisilla. Inkivääri ja kaneli ovat lääkinnällisiä mausteita, jotka sisältävät monia hyödyllisiä ainesosia. Jos himot ovat kateissa, nauti näitä siirappimuodossa aamiaisella – niin helppoa!

Näin valmistat siirapin

Helpoin tapa nauttia kaneli ja inkivääri on sekoittaa ne hunajaan. Näin muodostat tehokkaan siirapin, joka on helppo nauttia kuumaan veteen sekoitettuna tai sellaisenaan.

Sekoita saman verran inkivääriä ja kanelia pieneen tilkkaan hunajaa ja säilytä lasipurkissa. Nauti ruokalusikallinen siirappia joka aamu tyhjään vatsaan, joko veteen tai teehen sekoitettuna tai sellaisenaan. Anna siirapin imeytyä 15 minuuttia ennen aamiaisen nauttimista.

Jos himot ovat kateissa kokeile inkivääriä, kanelia ja hunajaa.

 

Maca-jauhe vaihdevuosioireiden hoitoon

Maca-jauhe herättelee hukassa olevaa viettiä ja se sopii etenkin vaihdevuosioireista kärsiville naisille, joiden halut ovat kaikonneet hormonaalisten muutosten takia. Maca-jauhe toimii kolmella eri tavalla:

 • Maca lisää seksuaalista halukkuutta
 • Maca säätelee hormonijärjestelmää ja helpottaa vaihdevuosien oireita
 • Maca parantaa ihon, hiusten ja luuston terveyttä

Maca on Perun Andeilla kasvava ravintokasvi, jota on käytetty sekä ravintoaineena että lääkkeenä jo muinaisina aikoina. Sen sopeutuvuus Andien yli 4000 metrin korkeudessa vallitseviin karuihin olosuhteisiin on luonut tälle kasville huikeita eritysominaisuuksia.

Maca sisältää mm. proteiinia, kuitua, B1-, B2- ja C-vitamiineja, alkaloideja ja aminohappoja. Lisäksi maca sisältää eri mineraaleja, kuten magnesiumia, kalsiumia, natriumia, kaliumia, kuparia, sinkkiä, rautaa ja mangaania.

Maca-jauhe on energisoiva aines, joka saattaa johtaa hermostuneisuuteen tai jännittyneisyyteen liiallisesti käytettynä. Suosittelemme aloittamaan macan käytön pienissä määrissä ja lisäämään annostusta, mikäli haitallisia sivuoireita ei ilmene.

Maca- jauhe sopii erityisesti vaihdevuosista kärsiville naisille.

 

Intohimoinen punainen smoothie

Punaisilla ruoka-aineilla on libidoa nostattava vaikutus. Himojen herättämisen lisäksi punaiset hedelmät ja marjat parantavat verenkiertoa ja auttavat ehkäisemään syöpää.

Suosittelemme aloittamaan päivät erilaisilla aamiaisilla. Älä syö aina samanlaista aamiaista vaan vaihtele terveellisten vaihtoehtojen välillä – näin takaat ravintoaineiden monipuolisen saannin. Tämä herkullinen punainen smoothie antaa sinulle energiaa ja elinvoimaa, ja sopii hyvin aamupalaksi.

Ainekset

 • Kourallinen punaisia hedelmiä tai marjoja (mansikkaa, vadelmaa…)
 • Puolikas granaattiomena (vain siemenet)
 • 1 punainen luomuomena kuorineen
 • 1 hyppysellinen cayennepippuria
 • Pari desiä vettä

Valmistus

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita noin 2 minuuttia. Jos juoma maistuu liian happamalta, makeuta sitä tujauksella hunajaa.

Punaisilla ruoka-aineilla libidoa nostattava vaikutus.

 

Lisää intohimoa sisustamalla makuuhuone oikein

Punaisella värillä on intohimoinen vaikutus ja se stimuloi seksuaalista viettiä. Onkin hyvä idea tuoda ripaus punaista väriä makuuhuoneeseen himojen nostattamiseksi. Älä kuitenkaan maalaa makuuhuoneen seiniä punaiseksi, sillä liian suuri määrä punaista sisustuksessa voi johtaa aggressioon, ahdistukseen ja pahantuulisuuteen.

Paras tapa lisätä punaista väriä kotiin on käyttää julisteita, tekstiilejä, kuten tyynyjä ja lakanoita, peittoja, verhoja ja huonekaluja. Polta punaisia kynttilöitä makuuhuoneessa tai luo mystistä tunnelmaa heittämällä ohut punainen silkkiliina lukuvalon päälle.

Lue lisää värien psykologiasta täällä.

Lemmenrohdoksi sopivat öljyt

Tiesitkö, että tietyt eteeriset öljyt toimivat lemmenlääkkeinä? Levitä muutama tippa öljyä tyynyliinaan tai polta öljyä makuuhuoneessa, kun haluat herätellä himojasi ja saada sutinaa vällyjen väliin. Voit käyttää öljyä myös kylpyvedessä tai pyytää kumppaniasi antamaan sinulle hieronta öljyä käyttämällä.

Suosittelemme näitä eteerisiä öljyjä:

 • Ylang-ylang
 • Kaneli
 • Vanilja
 • Ruusu
 • Jasmiini
 • Laventeli
 • Bergamotti
 • Muskottipähkinä

Osta eteeriset öljyt luotettavasta kaupasta, jolloin voit varmistua siitä, että ne ovat puhtaita eivätkä sisällä kemikaaleja tai eri öljyjen sekoituksia. Eteerisiä öljyjä saa nettikaupoista ja luontaistuotekaupoista.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Intohimoinen vai tasainen rakkaus?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Intohimoinen vai tasainen rakkaus?

Intohimoinen rakkaus on hallitsematonta tunteiden vuoristorataa. Kypsä ja tasapainoinen rakkaus on sen sijaan hitaampaa, rauhallisempaa ja syvempää...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.