Arvosta heitä, jotka antavat sinulle aikaansa

tammikuu 6, 2017
Meidän tulee arvostaa heitä, joiden kanssa vietämme aikaa. Ihmisten kanssa käytetty aika ei ole jotain, mitä voi ostaa rahalla. Tämän takia se on paras lahja, mitä voit antaa jollekulle.

On tärkeä viettää aikaa niiden kanssa, joita rakastamme ja jotka rakastavat meitä. Aika on kaikista mahtavin ja kiehtovin lahja, jonka voimme antaa.

Jos pysähdymme miettimään, tajuamme että aika jonka muut investoivat meihin on jotain, mitä he eivät koskaan saa takaisin. Tämä tekee siitä erityisen, uniikin teon. Tämä on heidän tapansa sanoa että he arvostavat meitä ja nauttivat seurastamme.

Usein unohdamme hyvin helposti kuinka tärkeää on viettää aikaa ihmisten kanssa. Tämän unohtaminen voi olla konfliktien alku. Ihmiset alkavat etääntyä, koska he eivät tunne oloaan arvostetuksi.

Ei ole helppoa löytää hyvää tasapainoa. Tämä maailma arvostaa nopeutta ja tuottavuutta. Tämän takia voimme tuntea olomme stressaantuneiksi kun vietämme aikaa ystävien kanssa työskentelyn sijaan.

On kuitenkin tärkeää, että pysähdymme ja mietimme sitä arvoa, jonka laitamme ajalle. Joskus ihmiset käyttävät vapaa-aikaansa nähdäkseen meitä. Toisinaan he jopa ”tekevät” aikaa nähdäkseen meidät. Kun he tekevät tämän, tiedä, että he antavat sinulle parhaan lahjan jonka he voivat antaa.

Nämä hetket ovat arvokkaita, sillä ne sallivat meidän luovan muistoja joita voimme myöhemmin vaalia. Ne myös auttavat meitä antamaan henkistä yhteyttä muihin. Tämä on se maali, jota käytämme maalaamaan väriä elämäämme.

Nainen kylvyssä

Minkä arvoinen on tunti aikaasi?

Mies tuli taas töistä kotiin myöhässä, väsyneenä ja ärsyyntyneenä, löytääkseen 5-vuotiaan poikansa odottamassa häntä ovella.

“Isä, voinko kysyä sinulta kysymyksen?”

“Tottakai, mitä haluat kysyä?” – vastasi mies.

“Isä, paljonko teet rahaa tunnissa?” – poika kysyi silmät laajoina.

“Se ei kuulu sinulle! Miksi kysyt jotain tuollaista?” – mies sanoi vihaisesti.

“Haluan vain tietää. Ole kiltti ja kerro minulle, paljonko tienaat tunnissa?” – aneli pikkupoika.

“Jos sinun täytyy tietää, tienaan 100 euroa tunnissa.”

“Ai,” pikkupoika vastasi, pää alhaalla. Katsoen ylös, hän sanoi, ”Isä, voinko lainata 50 euroa?”

tyttö ja puu

Isä oli raivoissaan.

“Jos ainoa syy, miksi halusit tietää paljonko rahaa tienaan oli, että voit lainata rahaa johonkin typerään leluun tai muuhun turhanpäiväisyyteen, sitten voit samantien marssia huoneeseesi ja mennä nukkumaan. Ajattele miksi olet niin itsekäs. Minä teen töitä pitkiä tunteja joka päivä, ja minulla ei ole aikaa tällaisille lapsellisille leikeille.”

Poika meni hiljaa huoneeseensa ja sulki oven.

Mies istui alas ja tuli jopa vihaisemmaksi pikkupojan kyselystä.

Kuinka hän kehtaa kysyä tuollaisia kysymyksiä saadakseen vain rahaa. 

Noin tunnin päästä mies oli rauhoittunut, ja alkoi ajatella että hän oli ehkä ollut hieman kova pojalleen. Ehkä tämä todella tarvitsi jotain tuolla viisikymppisellä, ja hän ei oikeastaan pyytänyt rahaa kovin usein. Mies meni pojan huoneen ovelle ja avasi oven.

“Poika, nukutko?” – hän kysyi.

“Ei isä, olen hereillä.” – poika vastasi.

“Olen ajatellut, ehkä olin liian rankka sinulle aikaisemmin.” – mies sanoi. “Tämä on ollut pitkä päivä ja purin turhautumiseni sinuun. Tässä on se viisikymppinen jota pyysit.”

konejalat

Pikkupoika nousi istumaan, säteillen. ”Voi kiitos, isä!” – hän huusi. Sitten, kurottautuen tyynynsä alle, hän veti kasan rypistyneitä seteleitä.

Mies, nähdessään että pojalla oli jo rahaa, alkoi tulla uudestaan vihaiseksi.

Pikkupoika laski hitaasti rahansa, ja katsoi sitten isäänsä.

”Miksi sinä haluat lisää rahaa, jos sinulla on jo sitä?”– isä karjui.

“Koska minulla ei ollut tarpeeksi, mutta nyt minulla on.” – pikkupoika vastasi.

“Isä, minulla on nyt 100 euroa. Voinko ostaa tunnin aikaasi? Ole kiltti ja tule kotiin aikaisin huomenna. Haluaisin syödä illallista kanssasi.”

Isä oli murtunut, ja hän laittoi käsivartensa poikansa ympärille ja pyysi anteeksiantoa.

Ajan jakaminen antaa elämää

Kuten voimme nähdä edellisessä tarinassa, ajan antaminen on sama kun elämän antaminen. Ajan myötä tapahtuneiden muutosten ajatteleminen voi olla musertavaa.

Mutta tämän lisäksi, jos ajattelemme sitä, aika ja muutos voi olla käsitteellisesti synonyymejä. Kumpikin ovat elämiemme, kasvumme ja ihmissuhteidemme ydin.

Ihmiset kertovat meille ”rakastan sinua” tai ”olet tärkeä minulle” viettäessämme enemmän aikaa yhdessä. Paras tapa vastata tähän on tarjota heille aikaamme.

Emme voi unohtaa, että paras investointimme tulee aina olemaan se aika, jonka omistamme ystävillemme ja perheellemme. Älä anna tunteidesi jakamisesta muiden kanssa tulevan liian myöhäistä. Muista, että aika jatkaa marssimistaan eteenpäin.

UUTISIA VERKOSSA