Ilmaise rakkautesi joka päivä

tammikuu 23, 2017
Vietitpä kuinka paljon aikaa tahansa kumppanisi kanssa, on tärkeää näyttää hänelle rakkautesi joka ikinen päivä. On tärkeää oppia myös vastaanottamaan rakkautta ja tunnistamaan, jos joku käyttää emotionaalista manipulointia sinua vastaan.

Ei ole olemassa rikkaampaa, täyttävämpää ja kauniimpaa rakkautta kuin rakkaus, joka tulee sinua kunnioittavalta ihmiseltä. Jos otat rakkauden itsestäänselvyytenä etkä omista tarpeeksi aikaa rakkauden ruokkimiseen ja palkitsemiseen, se heikkenee ja katoaa lopulta kokonaan.

Parisuhdeasiantuntijat varoittavat, että yksi yleisimmistä syistä eroon johtuu vastavuoroisuuden puutteesta: toinen osapuoli ei tunne saavansa tarpeeksi huomiota ja arvostusta.

Parisuhteessa voi olla vaikeaa välillä huomata ja arvostaa toista ihmistä, sillä etenkin pitkän ajan jälkeen toisen kiintymys otetaan itsestäänselvyytenä. Tunteita tulee kuitenkin palkita ja tukea joka päivä.

Tänään pohdimme sitä, miten rakkautensa voi parhaiten osoittaa ja miten tuetaan tervettä, kestävää parisuhdetta.

Rakkaus, jota ruokitaan joka päivä, kasvaa kauniiksi ja vapaaksi

Pelkkä rakastaminen ei riitä, vaan rakkaus tulee myös osoittaa. Vaikka pariskunta olisi ollut yhdessä jo pitkään, kaipaa kumpikin osapuoli yhä tunnesiteen vahvistamista ja rakkauden julistamista.

Sydän vedessä

Aivoissa toimii monimutkainen palkitsemisjärjestelmä, ja nämä alueet ovat vastuussa tunteiden ruokkimisesta. Emotionaaliset aivojen osat kaipaavat dopamiinia ja oksitosiinia, joita vapautuu rakkauden, intiimiyden ja intohimon tunteista.

Aivot ovat moniulotteinen kemiallinen koneisto, jolla on yksi tehtävä: ne tahtovat kokea olevansa yhtä jonkun ihmisen tai jonkin asian kanssa.

Mieli kaipaa tarkoitusta ja sydän kaipaa ihmisiä ja asioita, joita rakastaa.

Tiedämme jo, miten tärkeää on rakastaa itseämme, mutta aivan kuten suhdetta omaan itseen tulee tukea ja ruokkia, niin myös muihin ihmisiin rakentamiamme siteitä tulee vahvistaa. On tärkeää näyttää kiintymys ja arvostus aina kuin mahdollista, ja samalla aivojen palkintojärjestelmä aktivoituu.

Tutustutaan lähemmin niihin strategioihin, joita voimme käyttää saattaaksemme ihmissuhteidemme puutarhan kukoistukseen.

Sydämillä kastelu

Suositeltua lukemista: Ole onnellinen omalla tavallasi, älä kuten muut sanovat sinulle

Saa toisen olo tuntumaan erityiseltä silmissäsi

  • Kumppani ei ole koira, jota tervehditään pikaisesti ovella kotiin saavuttaessa. Kumppani ei ole joku, jolle vuodatat kaikki ongelmasi ja ajatuksesi ilman vastavuoroisuutta.
  • Kumppanisi on ihminen, joka tuntee, ajattelee ja miettii aivan kuten sinäkin. Heillä on omat tarpeensa ja he ansaitsevat tulla rakastetuksi ja ravituksi.
  • Olet valinnut kumppanisi rakentaaksesi yhteistä tulevaisuutta hänen kanssaan, joten on tärkeää saattaa hänet tietoiseksi siitä, miten tärkeä hän sinulle on.
  • Jokainen keskustelu, jonka kumppanin kanssa käyt, vaikuttaa parisuhteeseen. Muista osoittaa arvostuksesi ja kiintymyksesi arjessakin, ei pelkästään tilanteissa, joissa hän rientää avuksesi. Tällaisilla pienillä asioilla on suuri merkitys.
  • Empaattinen kommunikointi on yksi tärkeimmistä rakkauden pilareista.

Pienillä asioilla on merkitystä

  • Kumppanisi ei kärtä lahjoja tai ulkomaanmatkoja eksoottisiin kohteisiin joka viikonloppu. Ihminen, joka todella rakastaa sinua kaipaa vain läsnäoloasi.
  • Pienet asiat muuttuvat pian suuriksi ja merkityksellisiksi, sillä niistä välittyy aito kiintymys ja arvostus. Pienillä eleillä ja teoilla voit osoittaa rakkautesi joka tilanteessa. Yllättävä hellittely, halaus, avun tarjoaminen tai rakkauden osoittaminen sanoin jättävät jälkensä toiseen, ja parisuhde vahvistuu entisestään.

Suositeltua lukemista: 3 askelta mahdottoman parisuhteen unohtamiseksi

Emotionaalinen tuki on tärkeää, itsekkyys ei

Kumppanisi tulisi olla tärkein tuki ja turvasi maailmassa, ja tiedät voivasi luottaa häneen missä tahansa tilanteessa. Joillakin ihmisillä on kuitenkin eri käsitys tästä sanattomasta yhteisymmärryksestä: “Jos teen tämän vuoksesi, tulee sinun korvata se minulle.” Tämä ei ole oikeanlainen tapa suhtautua parisuhteeseen. Oikea rakkaus ei tunne itsekkyyttä, eikä se aseta itseään toisen edelle ja odota toisen täyttävän tarpeensa.

Onnellisimmat ja kestävimmät parisuhteet ymmärtävät pyyteettömän tuen tärkeyden. Toisen tuki ohjaa läpi vaikeuksien ja yhdessä niistä on helpompi selvitä. Hetkinä joina kaipaamme toisen tukea eniten, on kumppani vierellämme muistuttamassa meitä siitä, että tunnelin päässä on valoa.

Suositeltua lukemista: Huonot ja hyvät ihmiset – ketkä tuovat sinulle onnellisuutta?

Rakkaus ei pidättele sinua, vaan rakkaus antaa sinun kasvaa

Ihminen joka rakastaa sinua ei koskaan aseta rajoja kasvullesi. Rakkaus tarjoaa sinulle sekä siivet joilla lentää, että juuret joista kasvaa kiinni maahan.

Tämä ei ole aina helppoa, sillä kaikki eivät välttämättä tiedä, miten parhaiten tukea kumppanin henkilökohtaista kasvua. Kaikki eivät välttämättä tiedä, miten parhaiten ravita ja tukea kasvavaa suhdettaan.

Tosirakkaus pystyy osoittamaan toiselle ihmiselle, miten paljon hänestä välität, että hänen kiinnostuksenkohteensa ovat tärkeitä ja hänen arvonsa merkityksellisiä. Samalla osoitat toiselle, että pidät hänen onnellisuuttaan ja henkilökohtaista hyvinvointiaan tärkeänä.

Perhoset tytön kasvoilla

Suositeltua lukemista: Mitä suurempi haava, sitä yksityisempi on kipu

Muista, että jos rakastat jotakuta, huolla ja hoivaa sidettä välillänne joka päivä.

UUTISIA VERKOSSA