Logo image
Logo image

Kuinka rakentaa loistava suhde kumppanin kanssa

3 minuuttia
Jokaisessa parisuhteessa on suurella todennäköisyydellä asioita, joista osapuolet eivät ole samaa mieltä. Kummankin on kuitenkin osattava tehdä kunnioittava kompromissi.
Kuinka rakentaa loistava suhde kumppanin kanssa
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Loistava suhde voi olla vaikea rakentaa. Ensinnäkin kaikki tietävät sen, että täydellisyyttä ei ole olemassakaan. Tästä syystä täydellisten ihmisten löytäminen elämän varrella on käytännössä katsoen mahdoton asia. Sama koskee myös parisuhteita.

Kumppanin löytäminen on kuitenkin yksi tyydyttävimmistä kokemuksista, joita meillä voi olla. Itse asiassa kun aloitat pysyvän parisuhteen, tämä matka merkitsee hyvin mielenkiintoista lähtöpistettä: tämän liiton tarkoituksenahan on rakentaa loistava suhde ja yhteys.

Tässä mielessä tavoitteena on siis saavuttaa uskomaton parisuhde. Se voi olla täynnä epätäydellisyyksiä, mutta sen osapuolilla tulisi olla tarvittava kypsyys tietää, kuinka löytää ratkaisu näihin ongelmiin ja elää rauhassa.

Ongelma parisuhteissa

Some figure

 

Huolimatta siitä, että ihmiset ovat epätäydellisiä, viihdeteollisuuden eri aloilla keskitytään myymään vääristynyttä kuvaa siitä, mitä ihmissuhteet todellisuudessa ovat.

TV-sarjoissa, saippuasarjoissa ja elokuvissa esitetään epärealistista kuvaa parisuhteista. Kliseiset tarinat ovat niissä vallalla. Pitkällä tähtäimellä tämä voi vääristää monien ihmisten käsitystä suhteista.

Lue tämä artikkeli: 6 tyytyväisten pariskuntien tapaa

Loistava suhde – näin onnistut

Kyllä, ihmiset ovat epätäydellisiä, mutta tämän ei tarvitse olla esteenä terveille ja hyville ihmissuhteille.

Tässä artikkelissa jaamme joukon neuvoja, jotka auttavat sinua rakentamaan terveen parisuhteen sen erityisen ihmisen kanssa, jonka olet valinnut kulkemaan vierelläsi koko elämäsi ajan.

1. Olkaa fyysisesti läheisiä

Some figure

Fyysinen kontakti on yksi tärkeimmistä tekijöistä terveen parisuhteen kannalta. Kehonkielen tulisi heijastaa luottamuksen määrää kahden ihmisen välillä, kunhan se tehdään oikein.

Kunnioitus tulee ensin. Jos toinen ei halua vastaanottaa minkäänlaista kosketusta, on parasta olla tekemättä sitä väkisin.

Kaikkein lohduttavin koskettamisen tapa on halaus. Halaus voi välittää luottamusta ja onnea sekä piristää mieltä, jos jotakin epämiellyttävää on tapahtunut.

2. Kiinnitä huomiota toiseen

Tämä voi olla melko kliseinen neuvo parisuhteissa, mutta kuitenkin yksi tärkeimmistä huomioon otettavista asioista.

Kun aloitat rakkaussuhteen, suurimpana tavoitteena on olla onnellinen. Ja tätä onnellisuutta pitäisi kummankin osapuolen tuntea.

Tämän saavuttaaksemme meidän on tärkeää kiinnittää huomiota toisen antamiin merkkeihin. Meidän on pidettävä mielessä sanaton viestintä, sillä useinkaan kaikki eivät kerro tuntemuksistaan ääneen toiselle.

Huomion kiinnittäminen tällaisiin asioihin voi johtaa positiivisesti yllättäviin seurauksiin.

Haluatko tietää enemmän? Lue: Rakastan sinua silloinkin kun et sitä ansaitse

3. Tiimityöskentely

Some figure

 

Moni ihminen myöntää, että ihmissuhde on kuin kahden ihmisen yritys, sillä se vaatii vaivannäköä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun kumpikin työskentelee yhteisen tavoitteen eteen, he voivat saavuttaa loistavia tuloksia. Jos he toimivat päinvastaisesti, kaikki sortuu.

Sama pätee parisuhteisiin: jos vain toinen näkee vaivaa, on todennäköistä, ettei suhde toimi vaan hajoaa. Näin ollen kummankin olisi tehtävä töitä tiiminä kaikkien suhteeseen liittyvien velvoitteiden eteen, jotta asiat olisivat mahdollisimman terveellä tolalla.

Tämä pätee suhteen jokaiseen osa-alueeseen, oli kyseessä sitten ruoanlaitto, talous tai muut yhtä tärkeät asiat. Tehtävien jakaminen on terve ja parisuhdetta vahvistava tapa.

4. Väitelkää toista kunnioittaen

Ajan myötä sanan “väittely” käsite on vääristynyt. Nykyään sitä pidetään huonona asiana – taisteluna, joka on täysin perusteeton ja täynnä negatiivista energiaa.

Oikeasti sana viittaa juuri päinvastaiseen asiaan: “väitellä” tarkoittaa argumenttien käyttämistä jonkin kannan tai ajatuksen puolustamiseksi, niin kauan kuin siinä pysyy kunnioitus.

Tämä on yksi tärkeimmistä neuvoista vakaan ja upean parisuhteen saavuttamisen kannalta.

On aina tärkeää pitää mielessä se, että koska kyseessä on kaksi erillistä yksilöä, heillä tulee aina olemaan eri näkökulmia. Tästä syystä tarvitaan kunnioitusta. Ennen kaikkea on tärkeää tietää, kuinka oma näkökulma tuodaan esiin terveen väittelyn kautta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • The Angry Therapist. Retrieved 18 February 2021, from https://www.theangrytherapist.com/
  • Salgado, C. (2003). El desafío de construir una relación de pareja. Editorial Norma.
  • Escobar Isaza, G. A. (2000). Hacerse pareja: una guía para construir una relación de pareja duradera (No. Sirsi) i9789682461200).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.