6 tyytyväisten pariskuntien tapaa

huhtikuu 24, 2017
Tyytyväiset parit tietävät, kuinka hyväksytään parisuhteen erilaiset vaiheet, ja he ymmärtävät, että jokainen ihminen tarvitsee omaa tilaansa suhteessa olevan yhteisen tilan lisäksi.

Rakastava liitto vaatii paljon työtä. Tyytyväisillä pariskunnilla ei ole vain hauskaa keskenään. Mikä tahansa parisuhde vaatii sellaisia tapoja, joilla on hyviä vaikutuksia molemman osapuolen elämään.

Tämä tarkoittaa sitä, että on oleellista nähdä vaivaa päivittäin, jotta tavoista tulisi luonnollisia. Yksi syy tähän on se, että kun ihminen ikääntyy, on vaikeampaa pitää aivojen dopamiinitaso tasapainoisena.

Tämä tarkoittaa sitä, että et aina tule olemaan onnellinen parisuhteessasi. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että on monia sellaisia tapoja, joita vaalimalla voit edistää sitä, että rakkaus vallitsee ja parisuhteesi säilyy hyvänä.

Jatka lukemista, sillä tällä kertaa kerromme onnellisissa parisuhteissa vallitsevista kuudesta tottumuksesta – löytyvätkö nämä myös omasta suhteestasi?

1. Tyytyväisessä parisuhteessa olevat rakentavat vahvan ystävyyden

pari pyöräilee yhdessä

Tyytyväiset pariskunnat koostuvat kahdesta rakastavaisesta, jotka ovat samalla kuitenkin toistensa parhaat ystävät. Tämä on tärkeää, sillä et aina välttämättä tunne oloasi mukavaksi, kun joudut kertomaan asioista kumppanillesi.

Jos kuitenkin alat rakentaa ystävällismielistä parisuhdetta, jossa voit puhua vapaasti siihen malliin kuin toinen ihminen olisi läheisin ystäväsi, ja aivan täyden luottamuksen puitteissa, voit luoda täyden siteen.

Ajan kuluessa romanttinen ja seksuaalinen side, jonka jaatte, saattaa haihtua ja muuttua joksikin yksitoikkoisemmaksi. Ystävyys voi kuitenkin vahvistaa teitä enemmän kuin romanttinen ja seksuaalinen yhteys.

Tämä on yksi avainsalaisuuksista onnistuneeseen parisuhteeseen. Sen lisäksi mieti sitä, että kun menet ulos ihmisen kanssa, joka on myös paras ystäväsi, tulet tuntemaan olosi mukavammaksi ja rentoutuneemmaksi, ja voitte viettää parempia hetkiä yhdessä.

Lue aiheesta lisää: Tosiystävän kuusi tunnusmerkkiä

2. He arvostavat toisen osapuolen omituisuuksia

Toinen terveellinen tapa, joka tyytyväisissä parisuhteissa on, on tämä: arvostetaan toisen osapuolen omituisia asioita. Jos sinulla on sellainen ihminen rinnallasi, joka rakastaa sinua kaikki omaperäisyytesi mukaan lukien, sinulla on enemmän mahdollisuuksia pitää toisen kanssa hauskaa.

Ajattele asiaa tällä tavalla: jos kumppanisi ei hyväksy tai siedä sinun kummallisia tapojasi, et voi nähdä teitä kahta yhdessä tulevaisuudessa. Teidän tulee pystyä nauttimaan toistenne outoudesta, sillä nämä asiat ovat osa elämäänne, ja ne ovat kaikkiin muihin ihmisiin verrattuna ainutlaatuisuuksia.

Nämä piirteet ovatkin niitä lahjoja, jotka tekevät jokaisesta päivästä hauskan ja uniikin.

Tässä asiassa on kuitenkin hyvin tärkeää olla tietoinen ja rehellinen. Jos on jokin sellainen asia, josta et toisessa osapuolessa todellakaan pidä, ja jos huomaat olevasi vähemmän sietokykyinen kuin aikaisemmin, on hyvä idea miettiä uudelleen, onko tämä se ihminen, jonka kanssa edelleen haluat olla.

Muista, että rakkaus on ehdotonta hyväksyntää ilman, että toisen odotetaan muuttuvan.

3. He tekevät suunnitelmia yhdessä

pariskunnat

Ne parit, jotka ovat tyytyväisiä suhteeseensa, tietävät myös sen, että on tärkeää tietoisesti varata aikaa yhdessäoloon. Joskus tämä voi olla niinkin yksinkertainen asia kuin herääminen ja yhteisen päivän suunnitteleminen.

Ei koskaan ole kuitenkaan huono asia ajatella jotakin suurempaa suunnitelmaa seikkailun tai vaikkapa villin illan puitteissa. Muista kuitenkin, että tämä vaatii hiukan suunnittelua ja toisen ihmisen mieltymysten huomioonottamista, jotta molemmat teistä voisivat nauttia suunnitelman toteutuessa.

Elämäsi voi olla hyvinkin kiireistä, mutta sinun tulisi aina käyttää aikaa parisuhteeseesi ja kumppaniisi keskittymiseen. Suunnitelmat voivat olla niin yksinkertaisia tai monimutkaisia kuin haluat, mutta niiden tulisi aina olla miellyttäviä molemmalle osapuolelle.

4. He tietävät, milloin tulee perääntyä riidasta

Huolimatta siitä, kuinka paljon teillä on hauskaa yhdessä, tulee aina olemaan sellaisia hetkiä, jolloin konflikti ilmaantuu kuvioihin. Tavoitteena ei tulisi olla välttää näitä jännitteitä  – se olisikin mahdoton tavoite – vaan oppia, milloin tulee perääntyä sen ollessa tarpeellista.

Tyytyväiset parit tietävät, että ongelman ratkaiseminen on tärkeämpää kuin ylpeyteen takertuminen ja anteeksipyynnöstä kieltäytyminen. Hyvin toimivat parit pystyvät riitelemään, pyytämään anteeksi sekä korjaamaan kaiken sen vaurion, joka on aiheutunut.

Riitely ei ole tietenkään hauskaa, mutta se ei myöskään ole maailmanloppu, eikä sitä tulisi siis sellaisena ajatella. Anna riitojesi pysyä siellä, missä niiden tulisikin olla niiden selvittämisen jälkeen, eli menneisyydessä.

5. He pitävät hauskaa muidenkin kanssa

Sinä vietät tietysti kaikkein parhaat hetket kumppanisi kanssa, mutta tästäkin tarvitaan joskus taukoa. Kyseessä ei ole huono asia, vaan itse asiassa päin vastoin, sillä aktiivinen sosiaalinen elämä antaa mahdollisuuden jakaa enemmän asioita toisen kanssa. Se laajentaa keskustelua.

Ei ole reilua tai realististakaan odottaa, että kumppanillasi ei olisi hauskaa kenenkään muun kanssa kuin sinun. Sekä sinun että toisen osapuolen tulee pystyä nauttimaan oman perheensä ja ystäviensä seurasta.

On myös tärkeää, että vietät aikaa toisten ihmisten kanssa. Eräät hyvät vaihtoehdot tätä varten ovat tuplatreffit ja -illalliset.

Jos menet tylsiin juhliin, tulet huomaamaan, kuinka paljon parempaa yhdessä vietetty aikanne on, ja tämä voi olla sekä hauskaa että rentouttavaa.

Lue aiheesta lisää: Halaus on paras rauhoittava lääke

6. He osoittavat hellyyttä toisilleen

Pari hellyttelee

Tämä on elintärkeä tapa, joka tyytyväisillä pareilla on. Rakkauden osoittaminen suudelmien, kädestä pitämisen tai seksin kautta ovat yksinkertaisia asioita, jotka kuitenkin merkitsevät niin kovin paljon.

Sillä ei ole väliä, kuinka kauan olette olleet pariskuntana – ei koskaan tulisi lopettaa olemasta hellä toista kohtaan. Nämä pienet eleet muistuttavat molemmille, kuinka tärkeitä olette toisillenne, ja niistä saa äärettömän määrän iloa ja unelmia.

Tyytyväiset parit koostuvat kahdesta ihmisestä, jotka ovat onnellisia yhdessä. He tietävät, kuinka käyttää aikansa ja pitää hauskaa joko keskenään tai toisten kanssa, ja he ovat tyytyväisiä sekä kertovat tarpeistaan vapaasti.

UUTISIA VERKOSSA