Rakastan sinua silloinkin kun et sitä ansaitse

Rakastan sinua silloinkin kun et sitä ansaitse, silloinkin kun se tuntuu sinusta uskomattomalta tai joskus jopa epäoikeudenmukaiselta. Sillä ei ole väliä. Älä kysy minulta syytä miksi haluan jäädä luoksesi, sillä läsnäolosi tekee kaikesta parempaa.

Joskus ajattelen, että olisi parasta kääntyä kannoillaan ja palata kotiin, mutta todellisuudessa sinä olet kotini. Sinä, joka tuoksut kodille ja olet samaan aikaan minulle niin oikein ja väärin. Saat minut hymyilemään pimeimpinä aikoina ja silloin minusta tuntuu, että minun täytyy jäädä ja vain jaksaa eteenpäin.

Virheet, joita teet, näyttävät minulle että olet ihminen, sillä niistä tiedän, että sinulla on omatunto, etkä epäröi piinata itseäsi tekemistäsi virheistä tai näyttää epätäydellisyyttäsi.

tytto ja sydan

Näen itseni kanssasi kaikissa tulevaisuuden mielikuvissani

Tiedän ehdottoman rakkauden hinnan, sillä olen nähnyt huonoja hetkiä läheltä. Joskus tuntuu siltä, ettet kykene avaamaan elämässäsi uutta ovea, koska haikailet jatkuvasti vanhan perään.

On kuitenkin aina olemassa “sitten kun”, joka on asia, joka muistuttaa minua luoksesi jäämisen kannattavuudesta. Se muistuttaa minua pitämään kiinni siitä, mitä meillä on, rakkauden voimasta ja elämästä pariskuntana. Olen vakuuttunut siitä, että virheiden tekeminen tekee meistä ihmisiä.

Sitten mieleeni tulee se “mutta”, jota olen niin hartaasti etsinyt ja tunnen tarvetta pitää sinut ja rakastaa sinua enemmän kuin mitään muuta. Vain koska ansaitset sen kaiken.

Se ei ole sopimus tai lahja. Pysyn rinnallasi, koska haluan pysyä ja rakastan sinua, vaikka me molemmat tiedämme, ettet aina ansaitse sitä. Totta puhuen en myöskään itse ansaitse sitä, en ainakaan aina.

Kyseessä on kompromissi, vaihtokauppa. Päätökselläni pysyä rinnallasi ei kuitenkaan ole mitään tekemistä määritelmien kanssa. Joskus meillä ei edes ole syitä tekemisillemme – olemme sillä tapaa suhteessamme masokisteja. Asiat tuntuvat järjenvastaisilta.

keinu

Tarvitsemme tilaa

Tarvitsemme tilaa levittääksemme siipemme ja ollaksemme vapaita. Loppujen lopuksi on kyse siitä että meillä on jokin syy lähteä, mutta myös jokin tarkoitus jäädä.

Joten vaikka ei olekaan helppoa rakentaa lämmintä ja rikastuttavaa parisuhdetta, sen rakentuminen perustuu siihen, että meillä jokaisella on oma tilamme. Toisin sanoen hyvässä parisuhteessa ei ole pakkoa, vaan vapautta.

Pysyn rinnallasi virheistäsi ja loukkauksistasi huolimatta. Pysyn siinä, koska haluan olla rinnallasi niin hyvinä kuin huonoina aikoina ja nähdä sinun hymyilevän, koska meillä on suhteessamme hyviä arvoja, olemme epäitsekkäitä ja kiinnostuksemme toisiamme kohtaan on aina aitoa.

En sano sinulle mitään sellaista, jonka muistelu satuttaisi sinua myöhemmin, enkä myöskään hukuta sinua syyllistäviin katseisiin. Yritän aina auttaa sinua hengähtämään. Annan sinulle anteeksi sinun myöhästelysi, mutta samaan aikaan toivon että tulisit minua vastaan, vaikka se voikin olla väsyttävää ja haastavaa.

Rakastan sinua halaus

Meissä kaikissa on hyvät ja huonot puolemme

Olen paras ystäväsi ja olkapääsi jota vasten itkeä ja odotan aina hetkeä, jolloin pääsen halaamaan sinua seuraavan kerran.

Pysyn rinnallasi niin hyvinä kuin huonoina aikoinakin. Rakastan sinua silloinkin kun et ansaitse sitä, sillä tiedän, että juuri silloin tarvitset minua kaikkein eniten. Ne ovat aikoja, kun tuntuu kuin maailmasi olisi kaatumassa, kadut tekemiäsi asioita, tunnet olosi naurettavaksi, typeräksi tai kun olet ankara itseäsi kohtaan.

Tiedän, että antaaksesi itsellesi tekosi anteeksi tarvitset minua ja luottamustani. Paheksunnassa jota koet, ei ole järkeä, eikä sitä ole myöskään esteissä, jotka hidastavat sinua. Apuni ja kuulevat korvani saavat näissä tilanteissa merkityksen.

Rakkauteeni sinua kohtaan kuuluvat kaikki ne vivahteet, jotka määrittelevät meidät ja selittävät syyn miksi jään rinnallesi. Jään, vaikka tiedän pahimmat puolesi, jotka ovat samaan aikaan minulle kuitenkin se kaikkein paras vaihtoehto. Ja tiedän, että kun tulee epäonnistumiseni aika, sinäkin pysyt rinnallani.

Olemme vain ihmisiä, ja meillä kaikilla on omat menneisyytemme haamut ja pelkomme. Siitä syystä emme voi rankaista itseämme.