Logo image
Logo image

Älä luovuta rakkauden kanssa, vaan niiden, jotka eivät rakastaneet sinua

4 minuuttia
Sen sijaan, että luovutat rakkauden suhteen, opettele ensin rakastamaan itseäsi, jotta sinun ei tarvitse kerjätä toisilta kiintymystä ja jotta et siten tekisi huonoja valintoja kumppaneiden suhteen.
Älä luovuta rakkauden kanssa, vaan niiden, jotka eivät rakastaneet sinua
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Rakkaus on kaunis tunne, jonka jokainen ansaitsee kokea. Olet kuitenkin varmaan myös kärsinyt ja tullut loukatuksi tässä kyseisessä kokemuksessa. Mutta älä luovuta!

Älä anna periksi rakkauden suhteen. Tämä olisi nimittäin hyvin vakava virhe.

On parempi antaa periksi kaikkien niiden ihmisten kanssa, jotka eivät ole osanneet rakastaa sinua siten kuin ansaitset tulla rakastetuksi. On parempi lakata tekemästä samoja virheitä ja lakata antamasta itsesi tulla sellaisten ihanteiden tai odotusten vietäväksi, jotka lopulta luhistuvat ajan kuluessa.

Rakkaus voi olla äärimmäisen kivulias silloin, kun siinä on riippuvuutta, mustasukkaisuutta, kaltoinkohtelua, omistushalua tai epävarmuuksia.

Älä luovuta rakkauden kanssa, vaan sen sijaan niiden asioiden suhteen, joita olet tähän asti pitänyt rakkautena.

Jatka lukemista, sillä nyt pohdimme asiaa tarkemmin – kuinka säilytät uskosi rakkauteen ja luovut sen sijaan niistä, joilta et saa tarvitsemaasi?

Lue aiheesta lisää: Rakkaus kypsällä iällä – kun intohimo tulee takaisin yllättäen

Älä luovuta rakkaudessa myrkyllisten suhteiden takia

Some figure

Joskus on niin, että se ihminen joka kaikkein vähiten sinulle sopisi, tuntuu saavan otteen sydämestäsi kaikkein voimakkaimmin.

Nostat tämän ihmisen jalustalle alusta lähtien, mutta mitä sitten ajan kuluessa käy? Kaikki muuttuu, mikään ei ole entisensä, tai kenties emme vain nähneet asioita aiemmin.

Joskus käy niin, että kun tunteet jotakin ihmistä kohtaan ovat hyvin voimakkaat, meistä tulee sokeita. Kaikki ympärillämme sanovat, että kyseinen ihminen ei ole sinulle hyväksi, mutta väität silti sinnikkäästi, että tämä ei ole totta.

Laitat silmillesi siteen, jotta voisit tehdä tutusta “onnellisesti elämän loppuun” -sadusta todellisuutta omalla kohdallasi. Olethan edelleen salaisesti siinä uskossa, että löydät ritarin, joka pelastaa sen herkän ja kauniin prinsessan, joka sinä olet…

On kuitenkin niin, että jos etsit elämääsi ihmisen luodaksesi hänen kanssaan myrkyllisen yhteyden sekä annat siten rakkauden olla kipua, satu ei muutu todeksi. Meidän täytyy oppia jättämään sivuun ne odotukset ja unelmat, jotka ovat todellisuutta vain elokuvissa.

Tämä on todellista elämää, ja siinä ei ole prinssejä tai prinsessoja. Tulet huomaamaan, että on monia ihmisiä jotka voivat tehdä sinulle paljon vahinkoa, mikäli suljet silmät heti alusta alkaen sen sijaan, että aukaisisit ne.

Mitä sinä pidät rakkautena?

Some figure

Olemme puhuneet nyt prinsseistä ja prinsessoista, mutta entä sitten se “toisen puoliskon löytäminen”, tuo tuttu ajatus? Kyseessä on modernimpi käsite, mutta se on kuitenkin uskomattoman vahingoittava ajattelutapa.

Yhteiskunta istuttaa meihin edelleen tarpeen löytää kumppani, ja se onkin synonyymi menestykselle suhteissa. Jos kuitenkin ajattelet toista ihmistä “toisena puoliskonasi”, saatat rakastua epärealistisella tavalla.

Moni kamppailee joka elämänsä päivä tunnetason riippuvuuden kanssa. Tämä on ongelma, johon on helppo langeta, mutta josta on vaikea päästä ylitse.

Hylkäät itsesi toiselle ihmiselle ja ajattelet, että ilman häntä et ole mitään. Mutta kuka sitten olit ennen kuin sinulla oli kumppania ensimmäisen kerran elämässäsi?

Jos kiinnität itsesi toiseen ihmiseen, tämä ei ole rakkautta. Sitä ei voi olla toisesta riippuvaisena oleminen. Rakkaus on vapaata, ja sen tulee sallia ihmisen kasvaa. Kun se uuvuttaa sinut, saa sinut väsyneeksi tai saa sinut kärsimään tai tukehtumaan, se ei ole rakkautta. Usko meitä tässä: silloin kyseessä on jokin muu asia!

Tämän asian muodostavat pelkosi, epävarmuutesi ja syvä kauhusi yksinäisyyttä koskien.

Toisinaan et kenties ryhdy suhteisiin siksi, että rakastat toista ihmistä. Aloitat suhteen pikemminkin siksi, että tunnet itsesi helpottuneeksi löytäessäsi jonkun, joka on sinusta kiinnostunut, joka välittää sinusta ja joka haluaa olla rinnallasi.

Ole tämän kanssa varovainen. Ennemmin tai myöhemmin tulet kärsimään, jos et ymmärrä mitä tapahtuu, ja saatat päätyä suhteeseen toisen jälkeen ilman, että pidät välissä terveellisiä taukoja.

Jokainen suhde tulee olemaan kaksin verroin niin kivulias kuin edellinen. Onko hyvä elää kärsiäkseen? Eikö olisi aika alkaa päästä irti kaikesta siitä kivusta, joka johtuu virheellisestä uskomuksesta koskien sitä, mikä rakkaus on?

Lue aiheesta lisää: Mikä on rakkauden ja pakkomielteen ero?

Rakkaus ei tarkoita kamppailua tai kärsimystä

Some figure

Älä anna periksi todellisen rakkauden suhteen. Päästä irti sellaisesta rakkaudesta, joka saa sinut kärsimään ja itkemään joka yö sellaisen ihmisen vuoksi, joka ei tosiaankaan ole tämän arvoinen.

Uskot, että näin asioiden kuuluu olla, sillä olet tehnyt toisesta ihmisestä maailmasi keskipisteen.

Kun sitten avaat silmäsi ja näet tilanteen paremmasta näkökulmasta, tulet ymmärtämään, että ei kyseessä ollutkaan niin iso juttu. Tulet huomaamaan, että toisen vuoksi ei kannattanut kärsiä ja antaa niin paljon.

Älä luovuta rakkauden suhteen. Luovu sen sijaan niistä ihmisistä joiden kanssa et voi rakentaa tervettä suhdetta, olipa tämä siksi, että sinun tarvitsee parantaa itsessäsi tiettyjä asioita tai siksi, että toinen osapuoli ei pysty tarjoamaan sinulle sitä, mitä tarvitset.

On ihmisiä, joiden harhaluulot rakkaudesta saavat aikaan sen, että he eivät osaa rakastaa, ja kenties oletkin jo tavannut useamman tällaisen henkilön.

Mikä tahansa tilanteesi onkin, älä koskaan anna periksi rakkauden suhteen.

Artikkelin kuvat: Elodie Nadreau.

Artikkelin pääkuva on peräisin lähteestä © wikiHow.com.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rubin, Z. (1970). Measurement of romantic love. Journal of Personality and Social Psychology. https://doi.org/10.1037/h0029841
  • Acevedo, B. P., & Aron, A. (2009). Does a Long-Term Relationship Kill Romantic Love? Review of General Psychology. https://doi.org/10.1037/a0014226
  • Estévez, A., Chávez-Vera, M. D., Momeñe, J., Olave, L., Vázquez, D., & Iruarrizaga, I. (2018). The role of emotional dependence in the relationship between attachment and impulsive behavior.
  • Aiquipa Tello, J. J., & Song Suárez, N. M. (2018). Couple emotional dependence as a risk factor in the consumption of psychoactive substances in women. Int J Fam Commun Med, 2(4), 165-171.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.