Tästä tunnistat myrkyllisen rakkauden

· toukokuu 3, 2017
Myrkyllinen rakkaus voi ottaa monta muotoa, fyysisestä ja henkisestä väkivallasta epärealistisiin odotuksiin. Tunnistatko läheisesi tai itsesi tästä kuvauksesta?

Myrkyllistä rakkautta ilmenee suuremmassa määrässä ihmissuhteita kuin mitä osaamme kuvitellakaan. Myrkyllinen rakkaus vie parisuhteen katkeruuden ja toivottomuuden polulle, josta ainoa ulospääsy on eroaminen.

Myrkylliseen rakkauteen päätyminen saattaa johtua siitä, miten meidät on kasvatettu ja minkälaisia kokemuksia tiellemme on osunut. Ehkä olemme päättäneet tyytyä myrkylliseen rakkauteen pelkojemme, toiveidemme, unelmiemme ja uskomustemme takia.

Tänään keskustelemme myrkyllisen rakkauden tunnusmerkeistä, jotka varastavat meiltä oikeuden onneen ja täyttymykseen ihmissuhteissa.

Myrkyllinen rakkaus

Kumppani yrittää muuttaa sinua

pareja-tóxica

Myrkyllisessä parisuhteessa kumppani yrittää muuttaa toista. He haluavat kumppanin olevan juuri heille ihanteellinen, kaikkien toiveiden täyttymys, kuva, jonka he ovat itse luoneet.

He eivät voi hyväksyä tai rakastaa kumppaniaan sellaisena kuin hän on, mistä nousee jatkuvia riitoja ja pettymyksiä. Myrkyllisessä rakkaudessa olet rakastunut siihen ideaan, että teistä tulee vielä joku päivä se pariskunta, josta olet unelmoinut. Tällainen asenne ja odotukset tuovat mukanaan pelkästään turhautumista ja mahdottomia pyyntöjä toiselta.

Jokaisen tulisi arvostaa kumppaniaan juuri sellaisena kuin hän on, sillä ihmisten muuttaminen on vaikeaa, ellei lähes mahdotonta, eikä tietenkään toivottava asia.

Suositeltua lukemista: 8 asiaa sinun ja kumppanisi tulisi tietää rakkaudesta

Henkinen riippuvuus

Tämä on yksi aikakautemme suurimmista vaikeuksista. Pelko yksin jäämisestä ja ajatus siitä, ettei kukaan rakasta meitä, voi tehdä meistä henkisesti riippuvaisia.

Joskus tällainen käyttäytyminen juontaa juurensa lapsuuteen, jonka aikana et saanut riittävästi kaipaamaasi ja ansaitsemaasi huomiota, arvostusta ja rohkaisua, tai traumoista, jotka liittyvät aikaisempiin ihmissuhteisiin.

Henkinen riippuvuus tukehduttaa kumppanin ja välillänne kukoistavan rakkauden.

Kumppanin omistaminen ei ole rakkautta

maltrato

Ketään ei voi omistaa, ja jos toista yrittää pitää täysin omanaan, johtaa se pelkästään turhautumiseen ja katkeroitumiseen. Kumppanin omistaminen ja kontrollointi ei ole rakkautta, vaan omaa epävarmuutta.

Ketään ei voi omistaa, sillä jokainen ihminen on vapaa. Tämä ajatus voi tuntua pelottavalta, sillä periaatteessa kumppanisi on vapaa jättämään sinut koska vain. Jos kunnioitat ja arvostat toista, on hyvin epätodennäköistä että hän on onneton ja haluaa lähteä, mutta jos yrität omistaa hänet ja vaadit häneltä kaiken hänen energiansa ja aikansa, hän alkaa kaivata ulospääsyä.

Joskus tällainen epävarmuus nousee omista ajatuksista, jotka heijastelevat pelkojasi. Ehkä olet itse tylsistynyt ja katselet muiden perään, mutta samalla pelkäät kumppanisi tekevän samoin. Joskus suhtaudut toiseen omistavasti, sillä menneisyyden parisuhteet ovat päättyneet ikävästi.

Fyysinen väkivalta ei ole koskaan hyväksyttävää

Toisen satuttaminen ei ole hyväksyttävää missään tapauksessa. Kenelläkään ei ole oikeutta nostaa kättään sinua vastaan olitpa tehnyt mitä tahansa: ärsyttänyt tahallasi tai rikkonut jotakin vahingossa.

Kun kumppanisi käy sinuun käsiksi, on tämä selkeä merkki siitä, että parisuhde on myrkyllinen ja siitä tulee päästä eroon nopeasti. Älä anna toisen alistaa sinua tai kävellä ylitsesi, on tärkeää, että parisuhteessa vallitsee yhteinen arvostus.

Jätät ystävät jälkeesi

adiós-amistades

On ymmärrettävää, että suhtautuminen ystäviin voi muuttua parisuhteen ensikuukausien aikana. Ehkä sinulla ei ole yhtä paljon aikaa ystäville kun parisuhteen puuhat vievät huomiosi. Uusi kokemus voi saada pään pyörälle ja saatat haluta viettää kaiken aikasi uuden kumppanisi kanssa. Jos tällainen meno jatkuu pidempään, voit pian huomata menettäneesi tärkeät ystäväsi.

On tärkeää varata aikaa ystäville parisuhteessa. Älä vietä kaikkea aikaasi kumppanisi kanssa, vaan ota välillä hengähdystauko, jonka jaat itsellesi tärkeiden ja rakkaiden ihmisten kanssa, jotka tuntevat sinut parhaiten.

Älä lipsu kuvioon, jossa kumppanisi tulee mukaasi kaikkialle, etkä näe ystäviäsi kahden kesken. On tärkeää muistaa, että ystävyys voi jatkua läpi elämän jos siitä pitää hyvää huolta, mutta parisuhde voi päättyä.

Usein tämän tajuaa liian myöhään, sillä suhteen päätyttyä käännyt ystävien puoleen ja huomaat heidän kadonneen. Älä anna ystävyyssuhteiden laimentua, vaan kiinnitä huomiosi myös ystäviisi.

Suositeltua lukemista: Tärkeintä parisuhteessa on hyvä tiimi, ei yhtäläisyys

Rakkaus, joka perustuu illuusiolle

pareja-separada

Tällainen rakkaus on vaikea karkoittaa, sillä se liittyy läheisesti rakastumisen ensivaiheisiin. Illuusiot ja odotukset johtavat siihen, että kaikki kumppanissamme vaikuttaa täydelliseltä. Mutta mitä tämän jälkeen tapahtuu? Juuri ne asiat, joihin emme aikaisemmin kiinnittäneet huomiota alkavat häiritä.

Kaikki eivät tajua sitä, että parisuhde ja sen osapuolet muuttuvat ajan myötä. Kypsä rakkaus avaa silmänsä kehitykselle, eikä sitoudu alkuajan odotuksiin toisesta. Erota mielessäsi illuusio ja todellisuus.

Tunnistatko itsesi tämän artikkelin kuvauksista? Nyt kun tiedät miltä myrkyllinen rakkaus näyttää, voit välttää sitä jatkossa.