Teot kertovat enemmän kuin sanat

Sanat voivat viestiä monenlaista, mutta se, mikä todella todistaa jotakin, on toiminta. Anna siis tekojesi olla se, mikä kertoo sinusta, ja ota tämä ajattelutapa koskemaan myös muita ihmisiä.
Teot kertovat enemmän kuin sanat

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos joku välittää sinusta tai todella arvostaa sinua, hän kyllä osoittaa sen olemalla läsnä yksinkertaisella puhelinsoitolla, viestillä tai jollakin muulla sellaisella teolla, joka yllättää sinut. Tästä huolimatta ihmiset jatkavat aikansa ja huomionsa antamista sellaisille henkilöille, jotka eivät ole niiden arvoisia. Eikö olisi jo aika heittää pois silmiltä se side, joka estää sinua näkemästä sitä, mitä todella ihmissuhteissasi tapahtuu? Jatka lukemista, niin selitämme asiaa tarkemmin – miten teot kertovat enemmän kuin sanat?

Teot kertovat enemmän kuin sanat

Lakkaa puhumasta ja sen sijaan osoita, mitä tunnet toista kohtaan

Sanat eivät merkitse mitää, jos teot osoittavat muuta.

Sanat voivat helposti ikään kuin lähteä lentoon tuulen mukana. Käytännössä kuitenkin jätämme erittäin helposti tämän tosiasian huomioimatta.

Kun sanotaan “minä rakastan sinua”, “minä tarvitsen sinua” tai “minä pidän sinusta”, tämä ei vaadi kovinkaan paljoa vaivannäköä. Missä ovat sen sijaan ne teot, jotka ovat näiden sanojen kanssa yhdenmukaisia?

Mikäli haluat saada selville, merkitsetkö todella toiselle ihmiselle suuresti, joskus riittää se, että teet erään yksinkertaisen kokeen. Peitä korvasi ja tarkastele.

Katso kaikkea sitä, mitä on suhteessa tähän asti tapahtunut ja minkä olet nähnyt, ikään kuin mykkäfilmissä. Mitä nyt näet? Todennäköistä on, että näkemäsi asiat hämmästyttävät sinua sekä tuovat esiin sellaisen tilannetta koskevan totuuden, jonka suhteen olisit muuten ollut sokea.

Tämä johtuu siitä, että olet antanut suuren määrän arvoa toisen ihmisen sanoille, jotka eivät koskaan ole kuitenkaan näkyneet toiminnassa, ja tämä on saanut sinut kärsimään ilman syytä.

Uskot kaikkiin niihin tekosyihin, joita toiset sanovat silloin, kun he eivät osoita rakkauttaan käytännössä. Oikeutat heidän poissaolonsa, sillä haluat olla heitä kohtaan sympaattinen.

Tämä voi saada oman itsetuntosi laskemaan, ja siten se voi vahingoittaa sinua. Ja kuka silloin on apunasi? Vastauksen saadaksesi sinun tulee ainoastaan katsoa peiliin. On nimittäin vain yksi ihminen, joka on aina ollut läsnä, ja joka on aina sanonut totuuden niin monen valheen aikana.

Suostuminen sokeuteen

Ihmissuhteissa ei aina halua nähdä totuutta.

Tämä ei varmaankaan ole ainoa hetki, jolloin olet tajunnut, kuinka sokeaksi olet jossain tietyssä ihmissuhteessa muuttunut. Aina uudelleen palaat kuitenkin tähän samaan pisteeseen, joka mahdollistaa sen, että näet juuri sen minkä haluat.

Kun etsit toisenlaista tilannetta, joudut kuoppaan, jossa sinua sattuu, mutta tämä on sen syytä, että olet antanut näin käydä. Sinun olisi jo pitänyt oppia, kuinka silmät avataan jo alusta lähtien ja kuinka nähdään, onko ihminen todella rinnallasi – onko se, mitä hän sanoo myös sitä, kuinka hän tekee.

Katsotaan sitten yksinkertaista esimerkkiä, vaikka seuraava tilanne onkin kaukana helposta.

Kuvittele nyt kahta ihmistä, jotka rakastuvat, ja joista toinen on naimisissa. Tämä tilanne ei ole sellainen, johon olisi olemassa helppoa ratkaisua. Naimisissa oleva osapuoli antaa toiselle toivoa, että hän tulee hankkimaan avioeron, jotta kyseiset kaksi rakastunutta voisivat olla yhdessä.

Mutta mitä sitten käy? Kuukaudet vierivät, ehkäpä kuluu jopa vuosi, mutta tilanne säilyy ennallaan. Se osapuoli, jolla ei ole toista parisuhdetta, jatkaa naimisissa olevan sanoihin uskomista, vaikka toisen teot kertovat muuta kuin hänen puheensa.

Vaikka tämä on kivulias tilanne, on tärkeää muistaa se, minkä aikaisemmin sanoimme. Peitä vastaavassa tilanteessa korvasi ja avaa silmäsi, ja voit lopulta nähdä selvästi sen, mitä todella tapahtuu.

Tässä ei ole kyseessä syyllisen osapuolen etsiminen, vaan sellaisesta tilanteesta pois pääseminen, jossa annetaan väärää toivoa, joka estää toista olemasta vapaa ja rakastamasta omaa elämäänsä.

Näytä minulle, että välität

Vain tekojen avulla voi osoittaa todelliset tunteet.

Näytä minulle tekojesi avulla, kuinka paljon arvostat minua, kuinka paljon välität minusta ja kuinka paljon rakastat minua. Älä petä minua enää tyhjillä sanoilla, jotka eivät ole yhtä kuin se, mitä teet.

Kun luotat toisen tyhjiin sanoihin, uskot ja annat itsesi innostua toivoessasi erilaista todellisuutta, joka ei koskaan tule olemaan käytäntöä.

Älä putoa siihen samaan kuoppaan, johon aikaisemmin olet vajonnut. Avaa silmäsi lopullisesti, äläkä valitse helppoa vaihtoehtoa uskoen siihen aarteeseen, joka koostuu sellaisista odotuksista ja unelmista, jotka eivät koskaan tule muuttumaan todellisiksi.

Anna tilanteen olla sinulle ja muille oppimiskokemus. Näytä toisille, että sinun anteeksiantosi on vilpitön, ja ole aina johdonmukainen sanojesi ja tekojesi suhteen. Sanat ovat olemassa tyhjiössä, mutta se, millä on todella merkitystä, ovat tekosi – muista siis, että teot kertovat enemmän kuin mitkään sanat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Wobeser, G. Von. (2014). Certezas incertidumbres y espectativas en torno a la salvación del alma creencias escatológicas en Nueva España Siglos XVI-XVIII. Historia Mexicana. https://doi.org/10.2307/41472675

  • Soledad Beato, M., Pulido, R. F., Salome Pinho, M., & Gozalo, M. (2013). Reconocimiento falso y ansiedad estado/rasgo. Psicologica.

  • González Valenzuela, J. (1985). SOBRE LA NATURALEZA MALIGNA DEL HOMBRE EN FREUD Y FROMM. Omnia: Revista de La Coordinación General de Estudios de Posgrado.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.