Kolme elämän lakia, jotka lisäävät onnellisuutta

huhtikuu 20, 2017
On tärkeää, että elämäsi lait perustuvat eettisyydelle ja ympärilläsi olevien ihmisten kunnioitukselle. Älä toivo toisille jotakin sellaista, jota et haluaisi itsellesikään tapahtuvan.

Elämän todelliset lait eivät ole lakipykälien, perheen sisäisten sääntöjen tai tämän hetken suosituimpien onnellisuusgurujen määrittämiä.

Tällaiset elämän lait tulevat sinulle tutuiksi silloin kun vähitellen alat ymmärtää, mitkä olemassaolosi rajat ovat. Opit tuntemaan ne, kun saat ymmärrystä koskien kunnioitusta, yhteistä olemassaoloa ja sitä taikaa, joka sallii sinun nauttia sellaisesta elämästä, joka on harmoniassa suhteessa toisiin.

On hyvin suuri määrä asioita, joita ei voida oppia kirjoista – saat tietää niistä vain tekemällä virheitä, tarkkailemalla ja päättelemällä, ja siten, että olet vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Lopulta tulet näin löytämään onnellisuuden, mutta epäilemättä saat matkallasi tuntea myös kipua.

Mario Benedetti sanoo eräässä runoistaan, että ihminen voi valittaa aivan mistä tahansa, ja kärsimystä tulee, sillä kaikilla ruusuilla on piikkinsä, ja myrsky voi syntyä minä päivänä tahansa.

Jos keskityt siihen että ”haluat kärsiä”, tulet varmasti kärsimään. Mutta joskus riittää, että ihmisellä on nöyrä sydän, ja että hän kiittää siitä että on elossa siitä huolimatta, että ruusuilla on piikkinsä. Loppupeleissähän on myös niin, että piikit ovat osa ruusun kauneutta.

Siksi olisi hyvä ymmärtää, että päivittäisen elämäsi tasapaino löytyy siitä, mikä asenne sinulla on ja niistä elämän vioista, joiden avulla tulet hiukan onnellisemmaksi.

Tällä kertaa kutsumme sinut miettimään näitä elämän puolia siinä toivossa, että ne olisivat avuksesi. Elämässä on tietyt lait, jotka ovat itsestäänselvyys – seuraavassa esittelemme kolme tällaista elämän välttämättömyyttä.

1. Elämän lait: ”Elä ilman oletuksia”

naamio

Ensimmäinen laeistamme on opetella elämään erossa siitä, miltä asiat näyttävät. Jos pohdit asiaa, maailmasi on jo valmiiksi täynnä epäaitouksia, ja moni näistä tulee sellaisista kuvista, joita markkinointiteollisuus käyttää vaikuttaakseen päivittäisiin aktiviteetteihisi.

 • Mainonnan, muodin ja television tarjoamat kuvat perustuvat näihin epäaitoihin ulkonaisiin seikkoihin, joita moni sitten yrittää matkia tai saavuttaa.
 • Ja mikä onkaan sitten se asia, jota et useinkaan voi nähdä välittömässä ympäristössäsi? Aitous.

Lue aiheesta lisää: Halaus on paras rauhoittava lääke

Aitous on nöyrä asenne, johon sisältyy se, että mitään ei yritetä saada eikä mihinkään yritetä tähdätä, vaan ihminen ilmaisee itseään sellaisena, kuin hän on. Kyseessä on asia, johon moni ei panosta.

Tämä tarve naamioida itseänsä lähtee siitä, että ihmisellä on sarja psykologisia prosesseja, jotka kannattaisi tunnistaa:

 • Henkilöllä on alhainen itsetunto ja epävarmuutta koskien sitä, että häntä ei hyväksytä, jos hän näyttää itsensä sellaisena kuin todella on.
 • Tarve saada vahvistusta. Ulkoiset seikat ja epäaitoudet saavat ihmisen uskomaan, että tällä tavalla yhteiskunta tulee hyväksymään hänet.
 • Epäaitous kätkee taaksensa myös sellaisen identiteetin, johon kuuluu huomionhalu (”Jos sinä näet minut kilttinä ihmisenä, saan luottamuksesi ja siten saan sinusta jotakin.”).

2. Elämän lait: ”Rakkaus ilman riippuvaisuutta”

tyttö ja savu

Toinen ulottuvuus jonka suurin osa ihmisistä ymmärtää elämänsä aikana on se fakta, että rakkaus ei merkitse mitään, jos se perustuu riippuvaisuuteen.

Lue aiheesta lisää: 8 asiaa sinun ja kumppanisi tulisi tietää rakkaudesta

Vain harva asia vaatii niin paljon ilmaisua, vapautta, aitoutta ja luonnetta kuin rakkaus.

 • Jos suhdettasi määrittää riippuvaisuus toisesta siinä määrin, että sekoitut ja muutut varjoksi sellaisesta ihmisestä, jota rakastat, tämä tulee vähitellen heikentämään sinua siihen asti, että tulet turhautuneeksi.
 • Riippuvaisuus rakkaudesta luo onnettomuutta, ja lopulta myös masennus tulee astumaan kuvaan.
 • Vain harvat lait on yhtä opettavaisia kuin ne, jotka neuvovat ihmistä rakastamaan itseään ennen kuin hän yrittää rakastaa toisia.
 • Tämän päivän yhteiskunnassa, ja jopa omassa perheessäsi, sinua muistutetaan jatkuvasti siitä, että rakkaudessa kaikki on tekemisen arvoista, ja että jos todella rakastat toista, annat hänen vuokseen vaikka viimeisen hengenvetosi.
 • Vaikka onkin totta, että on olemassa monen tyyppisiä rakkauksia, et voi koskaan luopua todellisesta omasta itsestäsi. Et voi tehdä tätä edes silloin, kun kyseessä on lapsesi tai kumppanisi.

Ensinnäkin on niin, että ”omasta itsestäsi luopuminen” ei tarkoita sitä, että antaisit kuitenkaan itsestäsi parasta niille, joita rakastat. Ihmisellä, jolla on alhainen itsetunto, ei ole täyttä määrää elinvoimaa koskien psyykkistä ja tunnetason energiaa.

Ole rakkauden luoja, äläkä alistu. Ole arkkitehti terveessä suhteessa, älä ole vain riippuvainen taho.

3. Elämän lait: ”Puhu loukkaamatta”

Elämän lait nöyrä

Eric Berne oli ”transaktioanalyysin” isä.

Tämä psykologinen lähestymistapa opettaa meille, että rakennamme identiteettiämme ja itsetuntoamme myös tunnetason ja sosiaalisten tapahtumien ja vaihtokauppojen myötä. Nämä tapahtuvat niiden kanssa, jotka opettavat meitä ja ovat kanssamme vuorovaikutuksessa päivittäin.

 • Kun ”lataat” sanoihisi piilotettua loukkaavuutta, ironiaa tai pilkkaa, tämä saa aikaiseksi ilmiön, jota Eric Berne kuvaa negatiiviseksi tunnetason hyväilyksi.
 • Tämän tyypin ”hyväily” sanojen kautta voi tehdä enemmän vahinkoa kuin isku tai fyysisesti aggressiivinen käytös. Kyseessä on henkilökohtainen loukkaus, jonka ihmiset joskus tekevät ilman, että he edes olisivat siitä tietoisia.
 • On sellaisia ihmisiä, jotka huutavat sen sijasta, että he puhuisivat. On ihmisiä, jotka ovat tottuneet vihaamaan ja jotka vitsailevat siten, että sanat ovat kyllä hauskoja, mutta tuloksena on vain vahinkoa.

Lue aiheesta lisää: Kaikille halauksille jotka ovat parantaneet minut, kaikille ihmisille keitä olen rakastanut

On tärkeää olla varovainen sen suhteen, kuinka puhut ja mikä äänensävysi on. Valitse sanasi viisaasti, jotta tunnetason kosketuksesi olisi aina positiivinen.

Tällä tavalla voit panostaa yhteiseen olemassaoloosi toisten kanssa sekä heidän kunnioittamiseensa.

UUTISIA VERKOSSA