Vältä näitä kolmea tunnetta, jos haluat olla onnellinen

toukokuu 11, 2017
Monet haitalliset ja negatiiviset tunteet saattavat olla esteenä sille, että voisit olla oikeasti onnellinen. Muista, että sinä olet se ainoa ihminen, joka päättää siitä, kuinka onneton tai onnellinen olet.

Kuinka monta kertaa olet tuntenut olevasi kuin vangittuna tai halvaantuneena tunteidesi vuoksi?

On ääretön määrä sellaisia tunteita, jotka estävät sinua olemasta todella onnellinen. Tällä kertaa haluamme katsoa tarkemmin kolmea tällaista tunnetta.

On fakta, että se ympäristö jossa elämme, vaikuttaa persoonallisuuteemme hyvin paljon. Ihmisen persoonallisuus kehittyy hänen kasvaessaan.

Ympäristöllä on suuri rooli myös siinä mielessä, että se määrittää, kuinka tunnet ja kuinka reagoit tunteisiisi. Kun olet tietoinen tästä ympäristön vaikutuksesta, on onneksi mahdollista kontrolloida näitä negatiivisia tunteita sekä siten tulla yleisesti ottaen onnellisemmaksi.

Kerromme nyt siis kolmesta tunteesta, jotka voivat estää sinua olemasta oikeasti onnellinenJatka lukemista, sillä saat tietää, kuinka voit ryhtyä hallitsemaan näitä negatiivisia tunteita omassa elämässäsi.

1. Syyllisyys

syytökset

Jos haluat olla onnellinen, ensimmäinen tunne, jota sinun tulisi välttää, on syyllisyys. Tämä on epäilemättä yksi kaikkein voimakkaimmista aseista, joita toiset ihmiset voivat sinua vastaan käyttää.

Jotkut ihmiset tulevat tekemään olosi syylliseksi, jos et tee sitä, mitä he sinulta haluavat.

Ongelma tässä on se, että kyseinen tunne muuttuu syvästi kiinnitetyksi mieleesi ja kehoosi. Se saattaa olla läsnä koko loppuikäsi.

Ajan kuluessa saatatkin huomata, että teet sitä mitä muut haluavat vain siksi, että sinulla on syyllisyyden tunne. Saatat raahata sitä mukanasi monia vuosia.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että sinua ei ole tuomittu tuntemaan oloasi tällaiseksi. Seuraavan kerran kun sinulla on syyllinen olo, yritä selvittää mikä on ongelman syy.

Onko sinulla todella huono olo siksi, että teit jotakin sellaista joka sotii omia arvojasi vastaan? Vai onko tässä kyse siitä, että joku toinen on sanonut sinulle että teet jotakin väärää?

Näytä rakkautesi ja kiitollisuutesi niille, joita rakastat. Muista kuitenkin, että joku heistä saattaa yrittää hallita sinua tämän tunteen avulla. Jos näin käy, tee selväksi, että et tule enää sallimaan tätä.

Tämä ei tarkoita sitä, että täytyy toimia omia arvoja vastaan – sinun tulisi tehdä sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi. Muista, että pahin virhe jonka saatat tehdä on se, että elät elämää jota toiset haluavat sen sijaan että löytäisit oman onnellisuutesi.

2. Häpeä

värikäs harmaan keskellä

On normaalia ja tervettä tuntea olonsa häpeälliseksi, kun teet jotakin sellaista joka sotii omia arvojasi vastaan, ja näin on etenkin silloin, jos toisten mielestä kyseessä on paha asia. On myös normaalia hävetä, jos päätöksesi tai tekosi asettavat sinut noloon tilanteeseen.

Itse asiassa häpeä on kiinnostava selviytymismekanismi. Näin tapahtuu, kun se sallii sinun nähdä mitä strereotyyppejä ja ajatusmalleja rikot.

Jos kuitenkin häpeät kaiken aikaa, asia on ongelma. Näin käy silloin kun sinulla on alhainen käsitys omasta arvostasi.

Pysähdy hetkeksi ja selvitä mitä on meneillään. Onko tämä sellaista häpeää, josta pidät kiinni? Sen sijaan että olisit jonkun tietyn ihmisen kanssa josta pidät, jäätkö kotiin, sillä et ole omasta mielestäsi asian arvoinen? Mistä tämä tunne oikein tulee?

Ehkäpä sinulla on tällainen olo siksi, että joku on saanut sinut tuntemaan paljon häpeää menneisyydessä. Tämä saattaa tehdä vaikeaksi samanlaisen tilanteen kohtaamisen uudestaan.

Sinun tulee tässä muistaa eräs asia: olet oman itsesi opas. Tämä tarkoittaa sitä, että ainoa hetki jolloin sinun tulisi tuntea häpeää on se, kun päätöksesi eivät ole linjassa sen kanssa mitä itse pidät oikeana.

Opettele siis tunnistamaan sellaiset tilanteet kun toiset saavat sinut häpeämään, ja pysäytä heidät. Ei ole huono asia arvostaa toisten mielipiteitä, mutta ei tulisi menettää yhteyttä omiin ajatuksiinsa.

3. Inho

kukka naisen rinnassa

Inho on tunne, joka ilmaantuu silloin kun sinusta tuntuu että olet tehnyt hyviä asioita, mutta toiset eivät arvosta niitä. Se voi myös ilmaantua silloin, kun toiset eivät tee sitä, mitä sinä heiltä odotat.

Ongelma tämän tunteen suhteen on se, että se hälyttää sinut siihen tosiasiaan että luultavasti odotat toisilta enemmän kuin saat tai teet heidän eteensä liian paljon.

Siksi onkin tärkeää, että opettelet tulemaan valppaaksi inhon suhteen. Tämä tunne ilmaantuu mieleesi siksi, että sillä on syynsä.

Tiedämme kyllä, että tämä tunne ei ole miellyttävä, mutta se ei tule katoamaan yhdessä yössä. Löydä se asia, mikä on inhosi aiheuttaja, ja löydä ratkaisu tilanteeseen.

Joskus on kyse vain siitä, että sinun tulee päästä yli asioista, ja sitten liikut eteenpäin. Toisinaan sen sijaan sinun saattaa tarvita tehdä paljon enemmän.

Joka tapauksessa tee se, mikä sinusta on tarpeellista. Tämä voi olla esimerkiksi jonkun kanssa juttelemista siihen pisteeseen asti että itket, tai vaikkapa tyynyn lyömistä.

Paras keinoa inhoa vastaan taistelemiseksi on rakkaus. Jätä siis argumenttisi ja vihasi syrjään.

Sinä olet se ainoa joka päättää, oletko onnellinen vai et

Olet juuri lukenut kolmesta sellaisesta tunteesta, joita tulisi välttää mikäli haluat olla onnellisempi. Nyt sitten jäljellä on sen ymmärtäminen, että sinä itse olet se ainoa ihminen, joka päättää siitä, kuinka onnellinen tai onneton olet.

Älä salli muiden määrittää sitä, miltä sinusta tuntuu tai kuinka sinä toimit.

UUTISIA VERKOSSA