Tyhjät sanat – pysy erossa huijareista

· tammikuu 15, 2017
Sanojen lisäksi tulee olla toimintaa, joka osoittaa, että todella tunnet samoin kuin sanot. Muuten nämä sanat ovat arvottomia, ja voitkin tällöin mieluummin olla hiljaa.

Jos sanoja ei seuraa toimet, niillä ei ole mitään merkitystä. Niillä ei ole arvoa, ja epäilemättä myös läheisimmässä ystäväryhmässäsi on joku sellainen henkilö, joka käyttäytyy tällä tavalla.

Ihmisenä oleminen tarkoittaa sitä, että aina silloin tällöin käyttäydymme näin. Annamme lupauksia ja suunnittelemme projekteja, ja sanoissamme on suuria toiveita ja kauniita unelmia.

Kun sitten koittaa totuuden hetki, tai kun esiin nousee tarpeita, mitään ei olekaan löydettävissä. Kaikki se, mitä sanottiin ja luvattiin, katoaa kuin tuhka tuuleen. Sanat luisuvat ikkunasta ulos, ja tämän jälkeen nousevatkin epäilemättä esille pettymys, tyhjyys ja luottamuksen puute.

Vaadimme jatkuvasti johdonmukaisuutta, kunnioitusta ja vastuuta toisilta, joten on tärkeää, että osoitamme samaa kohteliaisuutta myös toisia kohtaan.

Jos siis annat lupauksen, toteuta se, ja jos rakastat, todista se. Jos et rakasta, älä valehtele.

Tällä kertaa kutsumme sinut miettimään syvällisemmin aihetta nimeltään sanojen arvo. Koskettaako asia tällä hetkellä omia ihmissuhteitasi?

Arvottomat sanat ja henkilökohtainen vastuu

Sellaiset asiat kuten hyvä vanhemmuus, terve itsetunto ja kunnioitus kanssaihmisiä kohtaan ovat lähes tiedostamatta toteutettuja, sillä kyse on ihmisen omasta henkilökohtaisesta vastuusta.

Jo lapsena opit sanojen vallasta. On sellaisia lauseita jotka loukkaavat, ja sellaisia jotka auttavat ihmistä kasvamaan kypsemmäksi ja varmemmaksi.

Yksi elintärkeä asia lasten kasvatuksessa on se, että tulee osoittaa faktoilla se, mitä viestitään sanoilla. Jos rakastat lasta, näytä se hänelle tukemalla häntä ja saamalla hänet uskomaan, että hän on kykenevä tekemään sen, minkä hän haluaa.

Toimi myös näin: jos annat lapsellesi lupauksen, pidä se. Jos et näin tee, tulet ainoastaan luomaan tyhjiön, ja lapsesi lakkaa lopulta luottamasta sinuun.

Sanasi eivät ole vain viestimistä varten. Käytä niitä, jotta voisit luoda yhteyden sanojesi ja tekojesi välille. Siksi on tärkeää, että pidät kiinni kunnollisesta tasapainosta.

Maalatut kivet

Jos rakastat minua, todista se

Rakkaus on paljon muutakin kuin vain sanoja. Henkilökohtaiset suhteet eivät voi olla hyvässä kunnossa vain lupausten ja kiintymystä osoittavien lauseiden avulla.

  • Parisuhde on ennen kaikkea sarja päivittäisiä toimia, jotka yhdessä muodostavat kokonaisuuden.
  • Kyseessä on universumi, jossa kaikki sanat muunnetaan toimintaan ja jossa kaksi ihmistä ovat rohkeita sekä ottavat riskejä toistensa vuoksi.
  • Jos rakastat, toimi. Jos rakastat, puolusta.
  • Muista tämäkin asia: jos olet merkityksellinen rakastamallesi ihmiselle jollakin tavalla – joko ystävyyden tai perhesiteiden puitteissa – sinun tulee näyttää rakkautesi luottamuksen ja ehdottoman tuen kautta.

Kuinka ”lupausten rikkojien” kanssa tulee toimia?

Kuten me kaikki tiedämme, on olemassa ”ammattimaisia lupausten rikkojia”. Nämä ovat henkilöitä, jotka ovat taitavia onttojen, valheellisten ja arvottomien sanojen kanssa.

Voi myös olla niin, että tunnet hyvin jonkun tällaisen ihmisen. Hän voi olla perheessäsi, ja jopa nykyinen kumppanisi saattaa sopia tähän kuvaukseen. Hän saa sinut uskomaan asioihin, jotka eivät koskaan toteudu. Näin käy siinä määrin, että uskot jopa hänen tekosyitään, kunnes hiljalleen ymmärrät, että tällaisen ihmisen ainoa prioriteetti on kyseinen henkilö itse.

Tällaiset siteet ovat hyvin vaarallisia.

Saat tällaisilta henkilöiltä vain pitkän odotuksen ja valheellisen toivon. Siedät aina hiukan enemmän, sillä suhteessa on kiintymystä tai rakkautta. Lopulta kuitenkin käy niin, että suurimmat tunteet ovat sinun tyhjyytesi ja yksinäisyytesi, jotka ovat arvottomien sanojen aikaansaamia.

Tyttö ja naru

Kuinka tällaisissa tilanteissa tulisi toimia?

Ihminen saattaa pettää sinut kerran – tai kaksi tai kolme. Mutta jos pettymyksestä tulee rutiinia, on jo aika toimia.

Vaadi toisilta johdonmukaisuutta. Jos joku kertoo sinulle joka päivä, kuinka paljon hän sinua kunnioittaa, arvostaa ja rakastaa, mutta tiedät, että hän ei koskaan ole rinnallasi silloin, kun häntä tarvitset, älä luota kyseiseen ihmiseen.

Kuka tahansa, joka haluaa olla kanssasi, tulee olemaan kanssasi huonoinakin aikoina.

Yritä ennen kaikkea harjoittaa itse sitä, mitä vaadit toisilta. Tue, arvosta ja näytä kiintymyksesi niille, joita rakastat, ja tee näin päivittäin – älä siis odota erityisiä hetkiä.

Jos ne ihmiset, jotka ympärilläsi ovat, ovat ”ammattimaisia lupausten rikkojia” ja arvottomien sanojen mestareita, ota heistä etäisyyttä.

Tyhjät sanat rikkovat pään

Se hinta, jonka maksat tämän tyyppisestä haitallisesta siteestä, on hyvin korkea ja tuhoisa. Kuten me kaikki tiedämme, tämän kaltainen ihminen on hyvin dynaaminen, ja heitä tulee aina ilmestymään päivittäiseen elämääsi.

Heitä on niin paljon, että jossakin vaiheessa kehität eräänlaisen ”intuitiivisen tutkan”, jota voit käyttää tunnistaaksesi välittömästi nämä unelmilla pelaavat, tyhjyyttä tarjoavat ja arvottomia sanoja kauppaavat huijarit.

Olipa tilanne mikä tahansa, pysy aina erossa tällaisista ihmisistä.