Logo image
Logo image

4 hedelmäpuuta joita voit kasvattaa kotonasi

3 minuuttia
Toisin kuin ihmiset luulevat, on olemassa useita puita, joita kotona voi kasvattaa. Hedelmäpuiden kasvattaminen kotona lisää terveellisen tuulahduksen väriä ja rauhaa kotiisi.
4 hedelmäpuuta joita voit kasvattaa kotonasi
Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Haluatko kotiisi puhtaan ilman ja mahtavan energian? Mikäli kyllä, sinulla olisi hyvä olla kasveja kotonasi. Klassisten ruukkukukkien lisäksi on olemassa kauniita hedelmäpuita, joita voit helposti kasvattaa kotonasi. Tässä artikkelissa esittelemme neljä tällaista hedelmäpuuta kotona kasvatettavaksi!

Hedelmäpuut ovat fantastinen vaihtoehto, jotka tuovat iloa ja tarjoavat luomuhedelmiä. Omien luomuhedelmien kasvatusmahdollisuus on mahtava tapa välttää suuri kemikaalimäärä, jota käytetään suurien supermarketketjujen myymissä hedelmissä.

Myös tarvittava huolenpitomäärä antaa meille mahdollisuuden pitää huolen myös itsestämme. Kasveista huolen pitäminen antaa meille tauon muista vastuista ja huolistamme.

Puutarhanhoito antaa lisäksi hienon tavan taistella stressiä vastaan, sillä olemme suorassa yhteydessä jonkin elävän kanssa ilman minkään tai kenenkään väliintuloa.

Jos et ole kokeillut vielä tätä aktiviteettia, suosittelemme kokeilemaan. Se on mahtava tapa irrottautua, rentoutua ja hoitaa jotakin kaunista.

Kaikki hedelmät eivät kuitenkaan ole sopivia sisätiloissa kasvattamiseen. Tänään haluamme ehdottaa, mitkä hedelmäpuut kasvavat kotona parhaiten. Täten vältät turhautumisen tunteet ja vältyt kokeilemasta sellaista, mikä ei toimi.

4 hedelmäpuuta kotona kasvatettavaksi

1. Ruskea turkkilainen viikunapuu

On totta, että viikunapuut ovat kauniita ja niillä on miellyttävä tuoksu, mutta sinun tulee valita laatu, joka soveltuu sisätiloissa kasvattamiseen. Paras vaihtoehto tässä tapauksessa on ruskea turkkilainen viikunapuu, sillä se mukautuu talon tai asunnon ilmasto-oloihin ja se hedelmöittää itse itsensä. Täten se ei tarvitse hyönteisten apua hedelmien tuottamiseen. Saat nauttia viikunoiden luonnollisesta makeudesta ja löydät uusia maukkaita ja ravinteikkaita hedelmiä.

Toisaalta, tämä puu ei kasva kovin suureksi, ja se itse asiassa riippuu astian koosta, johon laitat puun kasvamaan.

Lisäksi tätä hedelmäpuuta erittäin helppo hoitaa:

 • Sinun tarvitsee kastella tätä kasvia vain kerran viikossa.
 • Se tarvitsee luonnollista auringonvaloa, joten laita se valoisimmalle alueelle, mitä löydät ja pidä se vedosta erossa.

2. Meyer-sitruunapuu

Some figure

Kaikista hedelmäpuista, joita voit kasvattaa kotona, sitruunapuu on kenties kaikista aromaattisin. 

Myös sen väri antaa silauksen iloa huoneeseen, joka muuttuu välittömästi aivan toisenlaiseksi tilaksi. Olemme valinneet sitruunapuun sen koon takia, sillä se on osa minipuuryhmää.

 • Se arvostaa kosteutta, mikä on ideaalia asuntoihin ja kaupunkielämään.
 • Se tarvitsee vähintään 8 tuntia aurinkoa, kuten useimmat sitruspuut.

Älä unohda lukea: Sitruunan 10 käyttöä

3. Arbequina-oliivipuu

Some figure

Oliivipuu erottautuu joukosta, sillä se ei vaadi paljoa huomiota. Vaikka sen lehdillä on tapana pudota, laita vain leveä pohjusta ruukun alle. Aseta ruukku niin, että lehdet eivät pudotessaan vahingoita lattiaa. On olemassa lautasia ja muita ratkaisuja, joita voit ostaa tähän tarkoitukseen. Ne on helppo puhdistaa ja ne ovat taloudellisia.

 • Sinun ei tarvitse kastella tätä puuta paljoa tai kastella sitä tietyllä aikataululla.
 • Tietääksesi, milloin kastella sitä, katso vain mullan päälliskerrosta. Kun se on kuiva, on aika kastella. 
 • Mitä tulee valoon, on paras että tämä kasvi saa valoa kuusi tuntia päivässä. Ennen kuin huomaatkaan, sinulla on oliiveja talossasi!

4. Minikokoinen punainen banaanipuu

Some figure

Suosittelemme tätä pientä laatua, koska se on kaikista sopivin sisätiloihin, ja se tuottaa myös syötäviä banaaneja.

Aivan kuten muut kotona kasvatettavat hedelmäpuut, tämäkin hedelmöittää itsensä. 

 • Se tarvitsee paljon vettä, mutta sinun tulisi lykätä kastelua, kunnes multa on kuivaa. 
 • Se pitää runsaasta auringonvalosta, joten neuvomme, että kaikki kasvin osat saavat saman määrän valoa.

Nauti näiden puiden ja muiden kasvien tarjoamista hyödyistä kodissa. Niiden pitäminen antaa mahtavan vaikutuksen terveyteesi ja hyvän ympäristön elintiloihisi.  Perheesi ja vieraasi huomaavat varmasti niiden vaikutuksen heti tullessaan sisälle.

Oletko valmis rikastuttamaan elämääsi ja kokeilla kasvattaa hedelmäpuuta kotonasi? 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gmitter, F. G., Chen, C., Machado, M. A., de Souza, A. A., Ollitrault, P., Froehlicher, Y., & Shimizu, T. (2012). Citrus genomics. Tree Genetics and Genomes. https://doi.org/10.1007/s11295-012-0499-2
 • Arvanitoyannis, I. S., Savva, M., & Dionisopoulou, N. K. (2012). Fruits. In Modified Atmosphere and Active Packaging Technologies. https://doi.org/10.1201/b12174

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.