Logo image
Logo image

Ruokalusikallinen omenaviinietikkaa - mahtava hoito

3 minuuttia
Ruokalusikallinen omenaviinietikkaa - mahtava hoito
Viimeisin päivitys: 12 helmikuuta, 2019

Löytyykö sinulta pullollinen omenaviinietikkaa kotoasi? Tämä luonnontuote on mahtava kastike salaateissa, mutta lisäksi sitä kannattaa käyttää lääkinnällisenä apuna. Omenaviinietikka onkin perinteinen hoito, jolla on todella monia hyötyjä keittiön ulkopuolella. Tätä mahtavaa tuotetta kannattaa ehdottomasti alkaa hyödyntää maksimaalisesti!

Omenaviinietikan hyödyt johtuvat pääasiassa sen sisältämästä tietynlaisesta bakteerista, joka auttaa hoitamaan kehoa edistäen sen puhdistautumista sekä parantaen ruoansulatusta. Tämän lisäksi omenaviinietikka sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, kuparia ja rautaa. Sillä on monen monta ominaisuutta, jotka tekevät tästä nesteestä mahtavan luonnollisen hoitotuotteen, ja omenaviinietikkaa onkin käytetty jo monien vuosisatojen ajan lääkinnällisenä ratkaisuna.

Tällä kertaa kerromme siis omenaviinietikan monista hyödyllisistä ominaisuuksista. Erityisesti keskitymme siihen, mitä terveyttä edistäviä vaikutuksia on yhden päivittäisen veteen sekoitetun omenaviinietikkaruokalusikallisen juonnilla. Kuulostaa epäuskottavalta, mutta jatka lukemista, niin saat selville, miten tämä hyödyttää sinua!

Omenaviinietikan juonnin hyödyt terveydellesi

On helppoa löytää omenaviinietikkaa mistä tahansa ruokakaupasta, mutta jos haluat nauttia sen hyvistä ominaisuuksista mahdollisimman tehokkaasti, kannattaa aina ostaa korkealaatuisinta mahdollista vaihtoehtoa, ja sen tulisi myös olla luonnonmukaisesti tuotettua, mikäli haluat välttää terveydelle haitallisia kemikaaleja. Omenaviinietikka sopii tietysti kastikkeisiin minkälaisena tahansa, mutta jos haluat käyttää sitä terveytesi ylläpitoon, kannattaa panostaa hyvään laatuun.

Kun olet ostanut pullollisen, helpoin tapa alkaa käyttää omenaviinietikkaa lääkintätuotteena on seuraava: laimenna ruokalusikallinen (15 ml) kupilliseen vettä (200 ml). Seuraavassa kerromme tarkemmin tämän ruokalusikallisen hyödyistä terveydellesi.

1. Omenaviinietikkaa tyhjään vatsaan – mitä hyötyjä siitä on?

Some figure

 

Yön jälkeen olet ollut 6-8 tuntia syömättä, ja elimistösi on valmis imeyttämään itseensä ravinteita, joiden avulla voit aloittaa päiväsi voimakkaana, varmistaa elimistösi normaalin toiminnan sekä yleisesti ottaen viettää päiväsi mahdollisimman hyvinvoivana.

Yksi lasillinen vettä, jossa on omenavinietikkaa, saa aikaan seuraavat vaikutukset elimistössäsi, mikäli  juot sen tyhjään vatsaan:

 • Se puhdistaa paksusuolta ja suolistoa, ja siten omenaviinietikka auttaa ruoansulatusta toimimaan tehokkaana. Se on luonnollinen supistaja, joka auttaa kehoa imeyttämään paremmin saamansa ruoan ravinteet. Lisäksi se edistää sitä, että ruoansulatuksen seurauksena ei ilmene turvotusta tai ilmavaivoja.
 • Se edistää myrkyllisten aineiden poistumista kehosta.
 • Se parantaa imusuonijärjestelmän toimintaa sekä verenkiertoa, ja siten se auttaa poistamaan tehokkaammin myrkyllisiä aineita ja liiallista rasvaa.
 • Se hillitsee verenpainetta sekä alentaa triglyseriditasoja.
 • Se tasapainottaa elimistön pH-tasoa samalla tavalla kuin sitruunamehu.

2. Omenaviinietikan hyödyt ennen aterioiden syöntiä

Some figure

Yksi kaikkein tunnetummista omenaviinietikan hyödyistä on sen kyky edistää painonpudotusta. Tässä tulisi tietysti nähdä omenaviinietikka “lisänä” muihin varsinaisiin painonpudotusmenetelmiin – tämä tarkoittaa sitä, että painon vähennykseen tähdättäessä on aina tärkeää huomioida terveellisen ruokavalion ja riittävän liikunnan merkitys.

 • Ravintoalan asiantuntijakin voi kertoa sinulle, että omenaviinietikka pystyy tehostamaan aineenvaihduntaa. Ja koska se sisältää B6-vitamiinia ja lesitiiniä, polttaa se rasvaa samalla kun se pitää huolta eräistä kehon elintärkeistä toiminnoista.
 • Jotta voisit hyötyä omenaviinietikasta painonpudotuksen edistämiseksi, sekoita yksi ruokalusikallinen tätä nestettä (15 ml) kupilliseen vettä (200 ml) ennen lounasta ja illallista. Toista tätä hoitoa 10 peräkkäisen päivän ajan, ja pidä sitten tauko yhden viikon ajan. Sen jälkeen toista taas hoitoa 10 päivän ajan. Älä kuitenkaan tee tätä enempää kuin antamiemme suositusten mukaisesti, sillä jos juot liikaa omenaviinietikkaa, saatat aiheuttaa elimistöllesi enemmän ongelmia kuin hyötyjä. Ota siis ainoastaan kaksi ruokalusikallista päivässä, ei enempää!

3. Omenaviinietikka pahanhajuisen hengityksen parantajana

Some figure
hengityksesiPidä siis mielessä seuraava ohje, jotta voisit päästä eroon kiusallisesta pahanhajuisesta hengityksestä.

Mitä aineksia tarvitset tähän hoitoon?

 • Puoli teelusikallista omenaviinietikkaa (7,5 ml)
 • Puoli kupillista vettä (100 ml)

Kuinka se valmistetaan?

Laimenna omenaviinietikka veteen ja kurlaa kurkkusi nesteellä. Pidä se suussasi 10 sekunnin ajan, äläkä niele. Sylje sitten neste pois ja toista. Tulet huomaamaan vaikutukset välittömästi!

 

4. Omenaviinietikka aknen hoidossa

Some figure

Jos olet lopen kyllästynyt ja turhautunut ihoasi jatkuvasti vaivaavaan akneen, tai jos kärsit siitä erityisesti joinakin tiettyinä ajanjaksoina (kuten esimerkiksi PMS-oireiden aikana), kokeile tätä helppoa hoitoa aknen lievittämiseksi omenaviinietikalla. Tämä tuote sopii ihon puhdistamiseen, sillä se poistaa bakteereja, kuollutta ihoa ja myrkyllisiä aineita, jotka tukkivat ihohuokosiasi.

Mitä aineksia tarvitset tähän hoitoon?

 • 1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa (15 ml)
 • 2 ruokalusikallista vettä (30 ml)

Kuinka se valmistetaan?

Tämä hoito on todella helppo toteuttaa. Sekoita omenaviinietikka ja vesi, ja kasta puuvillavanua seokseen. Pyyhi nesteellä kasvojesi ihoa aamuisin sekä iltaisin ennen nukkumaanmenoa, jätä vaikuttamaan 10 minuutin ajaksi, ja huuhtele sitten kasvosi viileällä vedellä ennnen kuin laitat ihollesi tavallista kosteusvoidettasi.

Jos et vielä ole kokeillut tätä mahtavaa luonnontuotetta terveyden-  ja kauneudenhoidossa, kannattaa aloittaa – jo yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa päivässä edistää hyvinvointiasi huomattavasti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434
 • Penn State University. (2017). Analyzing the Acid in Vinegar. Penn State Journal.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.