4 tapaa parantaa kehosi kykyä polttaa rasvaa

Ketoosi on luonnollinen prosessi, jossa kehosi polttaa siihen varastoitunutta rasvaa. Ensimmäinen vaatimus tämän rasvanpolton aloittamiseksi on se, että vähennät hiilihydraattien saantia ravinnostasi. Lue lisää, sillä tässä artikkelissa kerromme tarkemmin kyseisestä prosessista!

On monia keinoja, jos haluat polttaa tehokkaammin rasvaa kehossasi. Yksi näistä tavoista on ketogeenisen ruokavalion noudattaminen, ja tämä tarkoittaa hiilihydraattien syönnin lopettamista. Tuloksena on se, että pakotat kehosi aloittamaan sellaisen aineenvaihdunnan prosessin, jonka nimi on ketoosi.

Ketoosissa kehosi pakotetaan polttamaan rasvaa energian luomiseksi. Tämä rasva voi olla joko sellaista, jota kehoosi on varastoituneena, tai se voi tulla syömästäsi ravinnosta.

Kun tämä tapahtuu, maksasi alkaa tuottaa ketooni-aineita. Nämä vastaavat siitä, että sydämellesi ja aivoillesi tulee energiaa.

1. Vähennä hiilihydraattien määrää ravinnossasi

Ensimmäinen askel ylimääräisen rasvan polttamiseksi on vähentää hiilihydraattien saantiasi minimitasolle. Sinun ei tällöin tulisi syödä enempää kuin 15-20 grammaa hiilihydraatteja päivässä.

Tällä tavalla kehosi ei voi käyttää glukoosia tai sokeria energianlähteenä, ja silloin elimistö menee erilaiseen tilaan, jossa se saa tarvitsemansa energian toimintaan rasvahaposta ja niistä rasvoista, joita sinulla on kehossasi varastoituneina.

Glykogeeni on glukoosia, jota on varastoituneena maksassa ja lihaksissa. Tässä prosessissa glykogeeni lakkaa olemasta varanto, ja se alkaa sen sijaan olla ensisijainen energianlähde. Kehosi alkaa käyttää sitä suorittaakseen päivittäisiä tehtäviään.

Muutamina ensimmäisinä päivinä on tavallista tuntea olonsa väsyneeksi ja olla huonolla tuulella. Tämä on osa sitä, että keho sopeutuu vähäisempään hiilihydraattien määrään ravinnossa.

2. Sisällytä kookosöljyä ruokavalioosi, jos haluat polttaa rasvaa tehokkaammin

kookosöljy

Toinen suosituksemme ylimääräisen rasvan polttamiseksi ketoosin avulla on tämä: lisää kookosöljyä päivittäiseen ruokavalioosi.

 • Tässä öljyssä on rasvoja, jotka ovat nimeltään keskiketjun triglyseridit, ja ne ovat keholle nopeasti imeytettäviä.
 • Maksasi muuntaa näitä rasvoja ketooneiksi, jotka ovat hyvä energianlähde.
 • Itse asiassa tässä öljyssä on lauriinihappoa, jota annetaan lapsille, joilla on epilepsiaa. Se auttaa aloittamaan ketoosin ilman, että ravinnosta saatavaa hiilihydraattia täytyisi vähentää.

3. Lisää terveellisiä rasvoja päivittäiseen ruokavalioosi

Eräs tapa ylimääräisen rasvan polttamiseksi on terveellisten rasvojen sisällyttäminen säännöllisesti ruokavalioon, ja näihin lukeutuvat muun muassa seuraavat tuotteet:

 • oliiviöljy
 • avokadot
 • kookosöljy
 • voi

Muista kuitenkin, että näiden tuotteiden määrä kannattaisi tasapainottaa, ja jos haluat pudottaa painoasi, liian suuri rasvojen määrä saa aikaiseksi päivittäisen kalorimääräsi lisääntymisen.

On myös tärkeää muistaa, että valitsemiesi rasvojen tulisi olla niin luonnollisia kuin mahdollista. Näin voit vähentää kemikaalien määrää ravinnossasi.

4. Lisää proteiinin määrää

proteiini

On tärkeää pitää yllä keskimääräisesti korkeaa proteiinin saantia, mikäli haluat polttaa ylimääräistä rasvaa.

Tämä tarve perustuu siihen faktaan, että maksasi saa aminohapponsa proteiinin käsittelystä ruoansulatuksessa. Nämä aminohapot ovat välttämättömiä, jotta glukoosia voitaisiin tuottaa, ja jotta ketonit voitaisiin muuntaa käytettävissä olevaksi energiaksi.

Samaan aikaan proteiini on elintärkeä osa lihasten kannalta, kun pudotat painoasi. Tämä johtuu siitä, että ylimääräisen rasvan polttamisen prosessin kautta saatat myös menettää lihasmassaasi.

Ketoosin hyötyjä terveydelle

 • Menetät painoa nopeasti, jos kehoon varastoitunutta rasvaa käytetään energianlähteenä. Tämä ei kuitenkaan ole kovin dramaattinen muutos verrattuna alhaisen hiilihydraatin ruokavalion tuottamaan tulokseen.
 • Se auttaa käsittelemään paremmin aineenvaihdunnassa hiilihydraatteja, kun ne sitten uudelleen ja vähitellen sisällytetään taas ruokavalioon.
 • Ketoosin avulla kehosi oppii käyttämään rasvoja tehokkaammin. Tämä vaikutus saattaa säilyä ajan kuluessa.
 • Ketoosidieetti tuottaa tyydytyksen tunteen. Ahdistus, joka saa ihmisen syömään, vähenee. Tämä johtuu siitä, että sisällytät suuremman määrän terveellisiä rasvoja päivittäiseen ruokavalioosi.

Toissijaiset vaikutukset rasvan polttamisesta tämän dieetin avulla

Rasvan polttaminen saattaa olla asia, josta olet huolestunut. Tulisi kuitenkin pitää mielessä, että kaikissa dieeteissä on omat riskinsä.

Vaikka ketoosidieetti onkin luonnollinen, ja tosiasiassa se opettaa sinut syömään hyvin, se saattaa myös tuottaa sivuvaikutuksia, jotka johtuvat niistä muutoksista, joita ruokavaliossasi joudut tekemään.

Kaikkein tavallisimpiin sivuvaikutuksiin kuuluvat seuraavat ilmiöt:

 • Huimaus ja päänsäryt. Tämä sivuvaikutus saattaa ilmaantua kolmannen päivän jälkeen. Näin käy, koska aivosi tarvitsevat glukoosia toimiakseen. Lisäksi ketoniaineet saattavat aiheuttaa muutoksia, kun ne alkavat toimia. Sopeutumisen prosessi saattaa tuottaa huimausta, kun nouset ylös tai liikut nopeasti.
 • Pahanhajuinen hengitys tai metallin maku suussa. On tavallista, että suuri määrä ketoniaineita kehossa saa aikaan ylimääräisen rasvan polttamisen tapahtumisen tällä tavalla.
 • Voimakkaan hajuinen virtsa. Tämä johtuu siitä, että ketonia poistuu kehostasi virtsassasi.
 • Voimakas hikoilu. Kuten virtsan suhteen, runsas hikoilu on yksi niistä tavoista, joilla kehosi hankkiutuu eroon ketoniaineista.
 • Kalsiumin menetys. On olemassa suhde runsaan proteiinin saannin sekä virtsan kautta kalsiumin menettämisen välillä.

Tämä johtuu siitä happojen määrästä, joita proteiinin käsittelyyn tarvitaan – syynä on se, että luiden tasapainon on hyvin herkkä kehon happoperustan tasapainon suhteen.

Jotta voisit välttää tätä ongelmaa, sinun tulisi varmistaa, että syöt kalsiumia ravinnelisän muodossa.

Artikkelin pääkuvan oikeudet ovat lähteellä wikiHow.com.

Kategoriat: Laihduttaminen Tags:
UUTISIA VERKOSSA