Eroon närästyksestä kahdessa viikossa

Jos et halua närästyksen palaavan, tätä hoitoa kannattaa jatkaa säännöllisesti. Sinun tulisi muokata ruokavaliotasi ja elämäntyyliäsi niin, että nautit runsaasti emäksisyyttä lisääviä tuotteita, joista kerromme tässä artikkelissa tarkemmin.
Eroon närästyksestä kahdessa viikossa
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Närästys on polttava tunne, jota voi ilmetä vatsassa tai kurkussa, ja sen aiheuttaa liiallinen vatsahappojen määrä. Ne, jotka kärsivät närästyksestä tietävät, että se on usean eri tekijän seurausta. Näitä ovat esimerkiksi ruokavalio, stressi ja ruokailutavat, ja kaikkien näiden asioiden pitäminen kurissa onkin elintärkeää ilmiön lievittämiseksi. Usein närästyksestä on kuitenkin vaikeaa päästä eroon aivan täysin.

Tällä kertaa haluammekin kertoa intensiivisestä kahden viikon hoidosta päästäksesi eroon närästyksestä, ja annamme myös hyviä ohjeita ruokavalion muuttamiseksi, jotta voisit parantaa terveyttäsi sekä kohentaa yleisesti ottaen elämänlaatuasi.

Mitkä ruoat aiheuttavat närästystä?

 

närästystä aiheuttavat ruoat

Esittelemämme 2 viikon ohjelma saattaa olla mielestäsi epäilyttävä, sillä näin lyhyt aika ei ehkä tunnu riittävältä hyvien tulosten saamiseksi.

Ensimmäinen askel, joka närästyksen hoidossa tulisi ottaa, on poistaa ruokavaliosta täysin sellaiset tuotteet, jotka saattavat aiheuttaa vatsan liiallista happoisuutta. Näitä ovat seuraavat:

 • sokeri ja sokeria sisältävät tuotteet
 • jalostettu jauho
 • jalostettu suola tai ns. pöytäsuola
 • maito ja maitotuotteet
 • punainen liha ja teollisesti käsitelty liha
 • paistetut ruoat sekä hydratut rasvat yleisesti ottaen
 • alkoholi-, virvoitus- ja tölkkijuomat
 • kahvi, suklaa ja hiilihapolliset juomat

Muita närästystä aiheuttavia asioita

 

lievitä närästystä syömällä salaattia

Ruoan lisäksi sinun tulisi kiinnittää huomiota muihinkin sellaisiin tekijöihin, jotka saattavat aiheuttaa närästystä. Näitä ovat seuraavat:

 • tupakkatuotteet
 • stressi
 • tietyt lääkkeet
 • liian vähäinen vedenjuonti
 • liian nopeasti syöminen ilman, että pureskelet kunnolla
 • liian runsas syöminen tai aikaisemman aterian jääminen puutteellisesti käsitellyksi ruoansulatuksessa
 • monen erilaisen ruoan sekoittaminen tai hedelmien nauttiminen aterioiden yhteydessä

Hoitoon kuuluvien 2 viikon aikana sinun tulisi siis välttää kaikkia näitä ruokia ja tekijöitä niin paljon kuin vain mahdollista. Hoidon jälkeenkin niitä kannattaisi rajoittaa, jos et halua päätyä takaisin samasta närästyksestä kärsimiseen.

Emäksisyyttä lisäävät hoidot

 

helpota närästystä juomalla vihersmoothieita

Esittelemämme kahden viikon ohjelman tavoitteena on neutralisoida närästystä luonnollisesti ja ilman lääkkeitä, sillä nämä saattavat vaikuttaa vatsan happojen pH-tasoon. Jotta voisit saada hoidosta hyvät tulokset, valitse seuraavia tuotteita, joilla on emäksisyyttä lisääviä ominaisuuksia:

 • Sitruuna: tämä hedelmä on erinomainen tuote vatsan happojen neutralisointiin, näin siitäkin huolimatta että se on hapokas.
 • Valkoinen savi: tämä on luonnollinen happoisuutta poistava tuote, jota myydään yrtteihin ja luonnolliseen ravintoon erikoistuneissa kaupoissa.
 • Raaka peruna oliiviöljyn kanssa: kyseessä on ikivanha hoito närästyksen torjumiseksi sekä vatsahaavojen lievittämiseksi.
 • Vihreät kasvikset: nämä ovat mahtavia apuja happoisuuden neutralisoimiseksi.
 • Stevia: luonnollinen makeuttaja, joka on myös emäksisyyttä lisäävä tuote.
 • Raa’at mantelit: ne auttavat sinua madaltamaan kehosi happotasoja.
 • Avokado: hedelmä, jolla on loistavat ominaisuudet ja ravintoarvo, ja se on myös hyvin tehokkaasti emäksisyyttä lisäävä tuote.
 • Vihreä tee: tulehtuneisuutta torjuva, karsinogeeneja vastaan taisteleva sekä antioksidantteja sisältävä juoma, joka myös lisää emäksisyyttä.
 • Merisuola tai Himalajan suola: puhtaita ja käsittelemättömiä suoloja, jotka pystyvät pieninä määrinä nautittuina säätelemään kehon pH-arvoa.

Mitä tähän hoitoon sisältyy?

2 viikon aikana sinun tulisi noudattaa seuraavaa suunnitelmaa päästäksesi eroon närästyksestä:

Tyhjään vatsaan aamulla

Juo keskikokoisen raa’an perunan mehu, johon olet sekoittanut ruokalusikallisen ekstra-neitsytoliiviöljyä.

Aamiainen

20 minuuttia juoman nauttimisen jälkeen valmista itsellesi vihersmoothie. Tähän voi kuulua omenaa, päärynää, vihreitä lehteviä kasviksia (pinaattia, vesikrassia, rucolaa, selleriä jne.), puolikas avokado ja kourallinen manteleita.

Jos olet vielä nälkäinen smoothien juotuasi, voit nauttia hiukan paahtoleipää tai voileivän, joka on valmistettu täysjyvästä, kuten esimerkiksi spelttivehnästä. Lisää leivälle halutessasi hiukan kalkkunaa tai tahinia (seesamitahnaa).

Aamupäivällä

Juo kupillinen vihreää teetä, jossa on puolikkaan sitruunan mehu ja hiukan steviaa makeuttajana.

Lounas

Ensimmäisen ruokalajisi tulisi aina olla vihersalaatti tai kotitekoinen gazpacho-keitto. Seuraava ruokalaji voi sitten olla kanaa, valkoista kalaa tai vihanneksia – jälkiruoaksi valitse omenaa tai päärynää.

Iltapäivällä

Nauti toinen kupillinen vihreää teetä, jossa on mehu puolikkaasta sitruunasta ja hiukan steviaa makeuttamiseen. Jos olet nälkäinen, voit nauttia omenan, päärynän, hiukan kuivattuja viikunoita, manteleita, kookosta, luumuja, ananasta tai papaijaa.

Illallinen

Tämän aterian tulisi olla höyrytettyjä tai uunissa paistettuja vihanneksia (munakoisoa, parsakaalia, parsaa jne.), ja kannattaa nauttia myös annos proteiinia (herneitä, linssejä, kananmunaa, valkoista kalaa, sieniä, manteleita jne.).

Ennen nukkumaanmenoa

Valmista itsellesi juoma kupillisesta vettä ja valkoisesta savesta. Seuraa valmistuksessa tuotteen pakkauksessa olevia ohjeita.

Sekoita savi hyvin puisella tai muovisella lusikalla, ja anna seoksen olla 10 minuutin ajan. Juo se siten, että vältät kasaantumia, ja ota tämä huomioon etenkin silloin, jos sinulla on korkea verenpaine tai kärsit ummetuksesta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.