Logo image
Logo image

Paranna jalkojen verenkiertoa yrteillä

4 minuuttia
Paranna jalkojen verenkiertoa yrteillä
Viimeisin päivitys: 19 joulukuuta, 2018

Kärsitkö jatkuvasti väsyneistä, turvonneista ja kramppaavista jaloista? Tässä artikkelissa tutustumme tehokkaisiin yrtteihin, paranna jalkojen verenkiertoa helposti näillä ohjeilla!

Väsyneet, pakottavat jalat ovat monille tuttu vaiva pitkän päivän päätteeksi. Jos et pääse liikkumaan paljon päivän aikana ja teet seisoma- tai istumatyötä, jalkojen verenkierto heikkenee ja jalkojen lihakset väsyvät.

Jalkojen puutuminen, lihaskrampit ja kihelmöinti liittyvät heikentyneeseen verenkiertoon. Liikunta auttaa oireisiin ja onneksi niiden hoitoon on myös kotitekoisia, luonnollisia kasviuutteita, jotka parantavat verenkiertoa hetkessä.

Paranna jalkojen verenkiertoa kasviuutteilla

Some figure

Elimistön terveys kärsii, jos sen osat eivät saa tarpeeksi verta. Veren tulee kiertää esteettä sisäelimissä, soluissa, lihaksissa ja kudoksissa, sillä verenkierron kautta ravintoaineet ja happi kulkee kaikkialle kehoon.

Sisäisesti nautitut vitamiinit ja mineraalit vahvistavat ja ravitsevat hiuksia, luustoa, kynsiä ja lihaksia, ja parantavat myös verenkierron toimintaa.

Verenkierron ongelmat syntyvät yleensä elämäntavoista. Jos kärsit jonkin ravintoaineen vajauksesta, liikut liian vähän tai syöt ravinneköyhää ja epäterveellistä ruokaa, se voi johtaa muutoksiin verenpaineessa ja verisuonien toiminnassa.

Myös geeniperimä ja hormonaaliset seikat kuten stressi voi vaikuttaa verenpaineeseen ja verenkiertoon negatiivisesti. Huonon elämäntyylin johdosta verisuonten seinämät alkavat kovettua ja menettävät joustavuutensa, rasvaa kertyy suoniin ja tukokset estävät veren vapaan kiertämisen.

Onneksi vain muutamilla muutoksilla saat aikaan hyvä tuloksia: liikunta, terveellinen ruokavalio ja päättäväisyys vievät jo pitkälle. Paranna jalkojen verenkiertoa lisäksi kokeilemalla jotakin seuraavista luonnontuotteista.

Voikukka

Some figure

Voikukasta saa loistavan korjaavan ja rauhoittavan uutteen. Jos voikukkauute on sinulle täysin uusi tuttavuus, suosittelemme sen lisäämistä päivittäiseen ruokavalioon.

Voikukka sisältää runsaasti tanniinia ja rauhoittavia ainesosia, mikä tekee siitä hyvän hoitokeinon jalkojen verenkierron parantamiseen. Suosittelemme nauttimaan voikukkauutetta muutaman kupillisen päivässä (yksi kuppi aamulla ja toinen iltapäivällä).

Valmistaaksesi uutteen tarvitset tuoreita voikukukan kukintoja. Joistakin hyvinvointimyymälöistä ja luomukaupoista saattaa löytyä voikukkauutetta valmiina kuivatussa muodossa. Sekoita ruokalusikallinen voikukkaa kiehuvaan kupilliseen vettä ja anna seistä 5 minuuttia. Nauti lämpimänä.

Voit tehdä voikukasta rentouttavan kylvyn sekoittamalla kukintoja kylpyveteen. Teen juomisen lisäksi voit tehdä väsyneille jaloille hauteen: uita pyyhettä voikukkauutteessa, purista kuivaksi ja kääräise jalkojen ympärille.

Rosmariini

Some figure

Rosmariinia käytetään usein liharuokien ja riisin maustamiseen, mutta tiesitkö, että se soveltuu myös verenkierron tehostamiseen? Rosmariinia voidaan käyttää myös kivunlievittäjänä erilaisissa hoitotuotteissa, kuten eteerisenä öljynä hieronnassa.

Suosittelemme käyttämään rosmariinia jalkojen verenkierron parantamiseen kerran päivässä aamuisin. Sinun tulee vain liottaa kahta rosmariinin oksaa kuumassa vedessä 10 minuutin ajan, siivilöidä oksat ja lisätä hiukan hunajaa makeutukseksi. Nauti lämpimänä.

Kortteet

Kortteet ovat yksi suosituimmista lääkinnällisistä kasveista, ne ovat helposti saatavilla ja niillä on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia. Kortteet ovat saniaisten lajiin kuuluvia kasveja, ja niitä voi ostaa kuivattuna monista hyvinvointimyymälöistä.

Kortteet alentavat verenpainetta ja vähentävät kolesterolin määrää veressä, ne myös pitävät verisuonet joustavina ja estävät niiden kovettumisen, auttaen verta kiertämään suonissa normaalisti.

Nauti korte vesilasillisen kera päivän ensimmäisen aterian jälkeen. On tärkeää olla säännöllinen kortteen nauttimisessa ja ottaa sitä joka päivä. Vähitellen huomaat, miten paljon paremmilta jalkasi tuntuvat: väsymys ja paineentunne katoaa.

Orapihlaja

Orapihlaja on hyväksi sydämelle. Jos kärsit jostakin sydänsairaudesta tai verenkierron häiriöstä, on hyvä idea lisätä orapihlajaa ruokavalioon. Orapihlajajauhetta löytyy monista apteekeista ja terveyskaupoista, ja sen teho on tunnettu jo vuosikymmeniä.

Orapihlaja ei pelkästään kiihdytä verenkiertoa, vaan myös säätelee sydämen rytmihäiriöitä, kuten takykardiaa.

Orapihlajauutteen valmistaminen on helppoa ja se tulisi nauttia heti aamiaisen jälkeen. Sekoita orapihlajajauhetta lasilliseen vettä ja anna seistä 5 minuuttia ennen nauttimista. Siivilöi ja juo pienin siemauksin, hitaasti. Orapihlaja parantaa pakottavien jalkojen oireita välittömästi.

Oliivinlehdet

Some figure

Et ehkä ole aikaisemmin kuullut oliivinlehtien käyttämisestä, mutta se on hyvin vanha konsti jalkojen verenkierron parantamiseen. Oliivinlehtien vaikuttavat ainesosat laskevat korkeaa verenpainetta ja säätelevät sitä, ja ne toimivat myös nesteenpoistajina.

Oliivinlehtiä voi käyttää jännityksen poistamiseen, sydämen häiriöiden ja rintakipujen ehkäisemiseen ja rytmihäiriöiden vähentämiseen. Jos yhdistät oliivinlehdet orapihlajaan, saat hyvin tehokkaan verenkierron avittajan.

Laita kaksi oliivinlehteä lasilliseen vettä, anna seistä 5 minuuttia, sekoita joukkoon ruokalusikallinen hunajaa makua antamaan ja nauti.

Ruscus Aculeatus

Some figure

Oletko kuullut tästä tehokkaasta kasvista? Englannissa tästä kasvista käytetään myös nimitystä “butcher’s broom” (suom. teurastajan luuta). Ruscus aculeatus stabiloi hiusverisuonten toimintaa ja sitä saattaa löytyä apteekeista tai yrttikaupoista, netin kautta tilaaminen on kuitenkin luultavasti helpoin keino ostaa tätä lääkekasvia.

Ruscus aculeatusta käytetään yleisesti suonikohjujen, peräpukamien ja jalkojen ja nilkkojen turvotuksen hoitamiseen, ja se on yksi tehokkaimmista verenkiertoa kiihdyttävistä aineista.

Valmista uute teurastajan luudan lehdistä ja nauti sitä kaksi kuppia päivässä mihin aikaan tahansa. Se sopii hyvin kahvin korvaajaksi aamupalalla tai iltapäivän välipalahetken kyytipojaksi. Sekoita ruokalusikallinen kuivattuja lehtiä kupilliseen kuumaa vettä ja siivilöi ennen juomista. Voit lisätä lehtiä myös kylpyveteen.

Jos löydät tätä voidemuodossa, sitä voi hieroa suoraan jalkojen iholle, jolloin se vaikuttaa heti heikentyneeseen verenkiertoon.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.