Tehokkaasti lääkitsevä aloe vera -mehu

Aloe vera on lääkinnällisiä ominaisuuksia sisältävä kasvi, joka on hyvin suosittu tuote ympäri maailmaa. Sitä suositellaan käytettäväksi osana monia hoitoja sekä kauneuteen että terveyteen liittyen, ja aloe verassa onkin runsaasti vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja fytosteroleja, kuten myös muitakin ravinteita. Tämä luonnontuote tarjoaa mahtavat hyödyt terveyden ylläpitämiseksi sekä estää monia sairauksia.

Vaikka aloe vera on hyväksi elimistölle suoraan geelinkin muodossa, voi tästä kasvista valmistaa myös mehua, josta saa tehokkaan ja monimuotoisen lääkinnällisen avun. Tällä kertaa esittelemme siis mehun, joka pitää sisällään kaikki aloe veran mahtavat terveyttä edistävät hyödyt. Se tarjoaa keholle lukuisia ravinteita, jotka lisäävät tehokkaasti ihmisen hyvinvointia – jatka siis lukemista ja kokeile aloe veraa mehun muodossa!

Miten aloe vera vaikuttaa elimistössä?

Halkaistu aloe vera

 

 • Sinä on runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja, mucilagea (kasvin liimamainen ainesosa), mineraaleja, öljyjä, rasvahappoja (öljy- ja linolihappoja) sekä aminohappoja.
 • Sillä on kyky uudistaa ihosoluja.
 • Se edistää ruoansulatuksen tehokasta toimintaa.
 • Se toimii elimistöä puhdistavana detox-tuotteena.
 • Se stimuloi kehon sisäisten kudosten uudistumista.
 • Se auttaa taistelemaan viruksia, bakteereja ja sieniä vastaan.
 • Se uudistaa ihoa, joten aloe vera toimii myös ennenaikaista vanhenemista estävänä tuotteena.
 • Se toimii kivunlievittäjänä.
 • Se vahvistaa kehon vastustuskykyä.
 • Se on hyvä apu tulehdusten lievittämiseksi.

Kuinka voit valmistaa lääkinnällistä aloe vera -mehua kotonasi?

Geeliä aloe verasta

Ennen kuin aloitat tämän mehun valmistuksen, on hyvin tärkeää pitää mielessä, että aloe veran tuore geeli hapettuu hyvin nopeasti silloin kun se joutuu kosketuksiin ilman kanssa. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että geeli otetaan talteen juuri ennen mehun valmistuksen aloittamista, ja että se käsitellään heti lehtien avaamisen jälkeen.

 • Poista lehden ulkoreuna jotakin hyvin terävää veistä käyttäen, ja pese veitsi välittömästi. Halkaise lehti sitten kahteen osaan ja ota talteen sen sisältämä geeli.
 • Laita runsas määrä geeliä tehosekoittimeen, lisää sinne hiukan sitrusmehua (esimerkiksi appelsiineista tai vaikkapa greipeistä), ja lopuksi sekoita aineksia parin minuutin ajan. Sitrusmehu on suositeltava lisä juomaan siksi, että se vaikuttaa hetken ajan ilmalle altistettua aloe veran geeliä tasapainottaen, ja saat sen avulla paremman makuisen mehun.
 • Kaada sekoittamasi neste ilmatiiviiseen säilytysastiaan, laita se jääkaappiin, ja sekoita seosta kaksi ruokalusikallista yhteen lasilliseen vettä. Näin saat aikaiseksi helpon ja hyvin lääkinnällisen aloe vera -juoman.
 • Aloe verasta valmistettua seosta voi säilyttää jääkaapissa maksimissaan viikon ajan, mutta jos haluat juomastasi irti parhaat mahdolliset hyödyt terveytesi kannalta, suositellaan seoksen käyttöä jo parin päivän kuluessa. Niinpä on parasta valmistaa sitä vain pieni määrä kerrallaan.

Kuinka aloe vera -mehua voi käyttää lääkinnällisenä tuotteena?

Aloe vera -mehua

Tämä mehu pitää sisällään kaikki aloe veran loistavat ravinteet ja terveyttä tehokkaasti edistävät ominaisuudet. Siten esittelemämme juoma on hyvä apu monien sairauksien estämiseksi, ja se toimii myös oivallisena hoitona monen tyyppisten hyvinvointiin vaikuttavien ongelmien kohdalla.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että suositeltava määrä aloe vera -seosta on 2 ruokalusikallista 1-3 kertaa päivässä, ja voit nauttia sitä sellaisenaan tai sekoitettuna veteen mehun muodossa. Seuraavaksi kerromme tarkemmin aloe veran elimistön ongelmia lievittävistä ja torjuvista vaikutuksista.

Se torjuu ummetusta

Aloe verasta valmistettu mehu saa elimistössä aikaan laksatiivisen vaikutuksen, joka voi auttaa ummetuksen torjunnassa. Lasillinen tätä mehua tyhjään vatsan nautittuna onkin hyvä keino parantaa ruoansulatusta sekä suoliston toimintaa.

Se vähentää suoliston ongelmia

Aloe veran mehua voi myös nauttia vatsan ja suoliston ongelmien ilmetessä, sillä se torjuu muun muassa ärtyvän suolen oireyhtymää eli IBS:ää. Se toimiikin suoliston tasapainottajana sekä vatsan haavaumien hillitsijänä.

Se vahvistaa vastustuskykyä

Aloe vera sisältää runsaasti antioksidantteja ja muita elintärkeitä ravinteita, jotka auttavat vahvistamaan vastustuskykyä. Siten se on hyödyksi monen tyyppisten sairauksien torjunnassa. Lisäksi on meneillään tutkimuksia aloe veran sisältämiä antioksidantteja, beta-sitosterolia, C-vitamiinia, betakaroteenia, sinkkiä ja seleeniä koskien, sillä ne saattavat tehdä tästä kasvista syöpää torjuvan tuotteen. Tämä alue vaatii kuitenkin lisää tieteellistä tutkimusta, jotta asiasta voitaisiin olla varmoja.

Se torjuu diabetesta

Aloe veran mehua voidaan käyttää ravinnelisänä, jotta veressä olevan sokerin määrää voitaisiin vähentää. Jos sinulla on jo diabetes, tulisi sinun kuitenkin ennen aloe vera -mehun kokeilua ottaa yhteyttä lääkäriisi, jotta voisit sulkea pois mahdolliset haitalliset sivuvaikutukset.

Mitä sivuvaikutuksia aloe vera -mehun juonnilla voi olla?

Aloe verasta valmistetulla mehulla on hyvin vähän mahdollisia sivuvaikutuksia, mutta joillakin ihmisillä reaktiot voivat olla haitallisia. Näihin mahdollisiin sivuvaikutuksiin kuuluvat seuraavat ilmiöt:

 • Elektrolyyttien väheneminen, mikä johtaa kehon parenemisprosessin viivästymiseen sekä virtsan värin muuttumiseen vaaleanpunertavaksi.
 • Kehon nestetasapainon huononeminen.
 • Suoliston krampit.

Lisäksi on mainittava, että aloe vera -mehulla saattaa mahdollisesti olla negatiivinen vaikutus niihin ihmisiin, jotka syövät lääkkeitä hoitaakseen muun muassa Crohnin tautia, suolisto-ongelmia, kuukautisiin liittyviä ongelmia, umpilisäkkeen tulehdusta tai paksusuolentulehdusta. Kaikissa näissä tilanteissa on parasta ottaa yhteyttä lääkäriin ennen aloe vera -mehun juonnin aloittamista.

Tämä kasvi on erittäin lääkinnällinen luonnontuote, josta kannattaa nauttia myös sisäisesti – kokeile siis terveyttä parantavaa aloe vera -mehua!

Kategoriat: Luontaishoidot Tags:
UUTISIA VERKOSSA