Lääkitsevä aloe vera – valmista mehua kotona

6 marraskuun, 2018
Aloe vera on lääkinnällisiä ominaisuuksia sisältävä kasvi, joka on hyvin suosittu tuote ympäri maailmaa. Sitä suositellaan käytettäväksi osana monia hoitoja sekä kauneuteen että terveyteen liittyen, ja aloe verassa onkin runsaasti vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja fytosteroleja, kuten myös muitakin ravinteita. Tämä luonnontuote tarjoaa mahtavat hyödyt terveyden ylläpitämiseksi sekä auttaa estämään monia sairauksia.

Vaikka aloe vera on hyväksi elimistölle suoraan geelinkin muodossa, voi tästä kasvista valmistaa myös mehua, josta saa tehokkaan ja monimuotoisen lääkinnällisen avun. Tällä kertaa esittelemme siis aloe vera- mehun, joka pitää sisällään kaikki aloe veran mahtavat terveyttä edistävät hyödyt. Se tarjoaa keholle lukuisia ravinteita, jotka lisäävät tehokkaasti ihmisen hyvinvointia – jatka siis lukemista ja ota selvää, miten lääkitsevä aloe vera on hyväksi terveydellesi!

Miten aloe vera vaikuttaa elimistössä?

Aloe vera vaikuttaa elimistöön positiivisesti ja terveyttä edistävästi.

 

 • Aloe verassa on runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja, mucilagea (kasvin geelimäinen ainesosa), mineraaleja, öljyjä, rasvahappoja (öljy- ja linolihappoja) sekä aminohappoja.
 • Sillä on kyky uudistaa ihosoluja.
 • Se edistää ruoansulatuksen tehokasta toimintaa.
 • Se toimii elimistöä puhdistavana detox-tuotteena.
 • Se stimuloi kehon sisäisten kudosten uudistumista.
 • Se auttaa taistelemaan viruksia, bakteereja ja sieniä vastaan.
 • Se uudistaa ihoa, joten aloe vera auttaa estämään myös ennenaikaista vanhenemista.
 • Se toimii kivunlievittäjänä.
 • Se vahvistaa kehon vastustuskykyä.
 • Se on hyvä apu tulehdusten lievittämiseksi.

Lääkitsevä aloe vera – resepti parantavaan mehuun

Lääkitsevä aloe vera sisältää monia terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

 

Ennen kuin aloitat tämän mehun valmistuksen, on hyvin tärkeää pitää mielessä, että aloe veran tuore geeli hapettuu hyvin nopeasti silloin kun se joutuu kosketuksiin ilman kanssa. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että geeli otetaan talteen juuri ennen mehun valmistuksen aloittamista, ja että se käsitellään heti lehtien avaamisen jälkeen.

 • Poista lehden ulkoreuna jotakin hyvin terävää veistä käyttäen, ja pese veitsi välittömästi. Halkaise lehti sitten kahteen osaan ja ota talteen sen sisältämä geeli.
 • Laita runsas määrä geeliä tehosekoittimeen, lisää sinne hiukan sitrusmehua (esimerkiksi appelsiinin tai greipin mehua), ja lopuksi sekoita aineksia parin minuutin ajan. Sitrusmehu on suositeltava lisä juomaan siksi, että se vaikuttaa hetken ajan ilmalle altistettua aloe veran geeliä tasapainottaen sitä, ja saat sen avulla paremman makuisen mehun.
 • Kaada sekoittamasi neste ilmatiiviiseen säilytysastiaan, laita se jääkaappiin, ja sekoita seosta kaksi ruokalusikallista yhteen lasilliseen vettä. Näin saat aikaiseksi helpon ja hyvin lääkinnällisen aloe vera- juoman.
 • Aloe verasta valmistettua seosta voi säilyttää jääkaapissa maksimissaan viikon ajan, mutta jos haluat juomastasi irti parhaat mahdolliset hyödyt terveytesi kannalta, suositellaan seoksen käyttöä jo parin päivän kuluessa. Niinpä on parasta valmistaa sitä vain pieni määrä kerrallaan.

Lääkitsevä aloe vera – mehun terveysvaikutukset

Lääkitsevä aloe vera auttaa moneen vaivaan.

 

Tämä mehu pitää sisällään kaikki aloe veran loistavat ravinteet ja terveyttä tehokkaasti edistävät ominaisuudet. Siten esittelemämme juoma on hyvä apu monien sairauksien estämiseksi, ja se toimii myös oivallisena hoitona monen tyyppisten hyvinvointiin vaikuttavien ongelmien kohdalla.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että suositeltava määrä aloe vera -seosta on 2 ruokalusikallista 1-3 kertaa päivässä, ja voit nauttia sitä sellaisenaan tai sekoitettuna veteen mehun muodossa. Seuraavaksi kerromme tarkemmin, miten lääkitsevä aloe vera lievittää ja torjuu elimistön haittatekijöitä.

Auttaa torjumaan ummetusta

Aloe verasta valmistettu mehu saa elimistössä aikaan laksatiivisen vaikutuksen, joka voi auttaa ummetuksen torjunnassa. Lasillinen tätä mehua tyhjään vatsan nautittuna onkin hyvä keino parantaa ruoansulatusta sekä suoliston toimintaa.

Auttaa vähentämään suoliston ongelmia

Aloe veran mehua voi myös nauttia vatsan ja suoliston ongelmien ilmetessä, sillä se auttaa torjumaan muun muassa ärtyvän suolen oireyhtymää eli IBS:iä. Se toimiikin suoliston tasapainottajana sekä vatsan haavaumien hillitsijänä.

Auttaa vahvistamaan vastustuskykyä

Aloe vera sisältää runsaasti antioksidantteja ja muita elintärkeitä ravinteita, jotka auttavat vahvistamaan vastustuskykyä. Siten se on hyödyksi monen tyyppisten sairauksien torjunnassa. Lisäksi on meneillään tutkimuksia aloe veran sisältämiä antioksidantteja, beta-sitosterolia, C-vitamiinia, beetakaroteenia, sinkkiä ja seleeniä koskien, sillä ne saattavat auttaa torjumaan syöpää. Tämä alue vaatii kuitenkin lisää tieteellistä tutkimusta, jotta asiasta voitaisiin olla varmoja.

Auttaa torjumaan diabetesta

Aloe veran mehua voidaan käyttää ravinnelisänä, jotta veressä olevan sokerin määrää voitaisiin vähentää. Jos sinulla on jo diabetes, tulisi sinun kuitenkin ennen aloe vera -mehun kokeilua ottaa yhteyttä lääkäriisi, jotta voisit sulkea pois mahdolliset haitalliset sivuvaikutukset.

Aloe vera- mehun mahdolliset sivuvaikutukset

Aloe verasta valmistetulla mehulla on hyvin vähän mahdollisia sivuvaikutuksia, mutta joillakin ihmisillä reaktiot voivat olla haitallisia. Näihin mahdollisiin sivuvaikutuksiin kuuluvat seuraavat ilmiöt:

 • Elektrolyyttien väheneminen, mikä johtaa kehon parenemisprosessin viivästymiseen sekä virtsan värin muuttumiseen vaaleanpunertavaksi.
 • Kehon nestetasapainon huononeminen.
 • Suoliston krampit.

Lisäksi on mainittava, että aloe vera -mehulla saattaa mahdollisesti olla negatiivinen vaikutus niihin ihmisiin, jotka syövät lääkkeitä hoitaakseen muun muassa Crohnin tautia, suolisto-ongelmia, kuukautisiin liittyviä ongelmia, umpilisäkkeen tulehdusta tai paksusuolentulehdusta. Kaikissa näissä tilanteissa on parasta ottaa yhteyttä lääkäriin ennen aloe vera -mehun juonnin aloittamista.

Lääkitsevä aloe vera on luonnontuote, josta kannattaa nauttia myös sisäisesti – kokeile siis terveyttä parantavaa aloe vera -mehua!