Kuinka kiihdyttää elimistön kollageenintuotantoa?

Tiesitkö, että asianmukainen ruokavalio ja liikunta vähintään kolme kertaa viikossa voivat auttaa kiihdyttämään elimistön kollageenintuotantoa?
Kuinka kiihdyttää elimistön kollageenintuotantoa?

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Muinaisista ajoista lähtien ihmiskunta on pyrkinyt täydellisyyden havitteluun. Siksi tänä päivänä täydellisyyden tavoitteleminen kaikissa toimissamme on jotain, mikä on yltänyt aina yhdeltä sukupolvelta toiselle. Tämän vuoksi monia kiinnostaa se, miten elimistön kollageenintuotantoa voisi vauhdittaa.

Ulkonäössä on aina ollut kyse siitä, että ihminen näyttäisi mahdollisimman nuorelta ja säteilevältä.

Ihmiset ovat ajan mittaan kehitelleet tuhansia erilaisia keinoja ja tapoja ylläpitää sopusointuista vartaloa yhteiskunnan kauneusstandardeja noudattaen. Onkin olemassa yksi tietty proteiini, jonka oikeaoppisesta tuotannosta on pidettävä huolta ja jota on stimuloitava, jos haluamme säilyttää säteilevän ja nuorekkaan ulkonäkömme.

Juuri tässä kollageeni astuu mukaan kuvioihin, sillä se vastaa ihon kimmoisuuden ja terveen kiillon ylläpitämisestä. Tämän vuoksi kollageeni onkin yksi tärkeimmistä kauneuteen liittyvistä proteiineista.

Kollageeni edustaa 25-30% koko elimistön proteiinimassasta ja jopa 80 % sidekudoksesta. Tämän vuoksi on tärkeää huolehtia, että elimistön kollageenintuotanto olisi mahdollisimman vakaata.

Ihon lisäksi tätä proteiinia löytyy kaikista kehomme elementeistä, jotka auttavat meitä kannattelemaan itseämme. Näitä elementtejä ovat muun muassa:

 • Lihakset
 • Nivelsiteet
 • Jänteet
 • Rusto
 • Luusto

Halusimme sitä tai emme, ikääntyminen kääntyy usein meitä vastaan ​​ja vuosien kuluessa elimistö alkaa luontaisesti vähentämään kollageenintuotantoa. Onneksi kollageenin tasojen ylläpitämiseksi on kuitenkin olemassa useita eri keinoja, joiden avulla voit säilyttää kauniin ja nuorekkaana säihkyvän ihon.

Esittelemme seuraavaksi joitakin kollageenintuotantoon vaikuttavia tekijöitä:

1. Tasapainoinen ruokavalio tukee elimistön kollageenintuotantoa

kollageenintuotantoa voi vauhdittaa syömällä terveellisesti

Moni meistä tietääkin jo, että tasapainoisen ruokavalion noudattaminen on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta välttämätöntä. Kuten kaikki muutkin proteiinit, myös kollageenintuotanto kulkee käsi kädessä nauttimamme ruoan laadun kanssa.

Tämän vuoksi meidän tulisi valita sellaisia ruoka-aineksia, jotka auttavat tukemaan kollageenintuotantoa ja ylläpitämään sen normaaleja tasoja.

Loistavia vaihtoehtoja ovat muun muassa:

Voit myös kuluttaa värikkäämpiä elintarvikkeita, kuten:

 • Marjat
 • Tomaatti
 • Punajuuri
 • Ruoat, joissa on runsaasti Omega-3 -rasvahappoja, kuten lohi ja muut rasvaiset kalat
 • Mantelit
 • Avokado

2. Apua kotihoidoista

Kotitekoiset kasvonaamiot voivat auttaa tehostamaan elimistön kollageenintuotantoa

Jos tiukasti noudatettavat ruokavaliot eivät ole vahvinta alaasi ja haluat kokeilla mieluummin kotihoitoja, sinun onneksesi on olemassa runsaasti kotona valmistettavia hoitoja, joiden avulla voit ylläpitää elimistön kollageenintuotantoa.

Näiden kotihoitojen avulla edistät elimistösi luonnollista tapaa tuottaa enemmän kollageenia, jolloin myös näytät upeammalta.

Tässä mielessä seuraava naamio voi olla juuri se, mitä tarvitset:

Nuorentava kasvonaamio

Ainesosat

 • 55 g raastettua porkkanaa
 • Puolikas tuore guava
 • 1 tl hunajaa
 • 5 tippaa E-vitamiinia sisältävää öljyä

Valmistusohjeet

 • Sekoita ensin tehosekoittimessa porkkana ja guava huolellisesti keskenään noin 30 sekunnin ajan.
 • Lisää seuraavaksi sekaan hunaja ja viisi tippaa E-vitamiiniöljyä. Sekoita seos uudelleen, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään tasaisesti.

Käyttöohjeet

 • Levitä kasvonaamiota paksu kerros koko kasvoille. Anna naamion vaikuttaa kasvoilla 15 – 20 minuutin ajan.
 • Vaikutusajan päätyttyä poista naamio puhtaalla, lämpimään veteen kostutetulla liinalla tai pyyhkeellä.
 • Huuhtele lopuksi iho kylmällä vedellä ja kuivaa hellästi puhtaalla pyyhkeellä.

3. Radiofrekvenssihoito

Tämä tekniikka perustuu sähkömagneettiseen säteilyyn. Se vaikuttaa ihon pintaa syvemmälle tasolle lämmittäen soluja niin, että ne aktivoivat ja parantavat kollageenin tuotantoa.

 • Monissa esteettisissä hoidoissa radiofrekvenssin säteilyä käytetään myös selluliitin ja velton iho hoitoon, sillä se kuumentaa ihon eri kerroksia.
 • Radiofrekvenssin käyttämä teknologia on turvallinen, sillä se tunkeutuu paremmin dermikseen (pinnallisen ihon alapuolella oleva kerros) ilman, että se vahingoittaa epidermistä (ihon pinnallinen kerros).

Pitkällä aikavälillä radiofrekvenssi mahdollistaa ihon perusteellisemman palautumisen, sillä se korvaa vanhat solut ja parantaa  uusien solujen tuotantoa. Lisäksi se auttaa edistämään verenkiertoa käsitellyillä alueilla.

Huomioitavaa: hoidon jälkeen on tärkeää pitää käsitellyt alueet suojassa auringolta ja nesteyttää elimistöä asianmukaisesti.

4. Elimistön pitäminen puhtaana myrkyistä

Vaikka on totta, että yllä esitellyt suositukset auttavat pitämään ihoa nuorekkaana ja säteilevänä, tulee sinun myös huolehtia elimistön asianmukaisesta hygieniasta.

On myös huomioitava, että jos et pidä elimistöäsi puhtaana ulkoisista aineista ja myrkyistä, jotka saastuttavat sitä, todennäköisesti vain tuhlaat aikaa ja rahaa nuorekkaan ihon säilyttämiseksi tai palauttamiseksi.

Muita suosituksia?

Kuten voimme nähdä, elimistön kollageenintuotannon stimulointi vaatii sitkeyttä ja kurinalaisuutta.

Vielä lopuksi haluamme kerrata, kuinka terveellisten elämäntapojen ylläpitäminen ja kohtuuttomuuden välttäminen kaikessa auttavat ylläpitämään kaunista ja tervettä ihoa jarruttaen samalla kollageenintuotannon heikentymistä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Haluatko kiiltävät ja pehmeät hiukset?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Haluatko kiiltävät ja pehmeät hiukset?

Mikäli haluat saada kiiltävät ja pehmeät hiukset, tulet huomaamaan muutoksia vinkkiemme avulla. Älä jätä tätä tilaisuutta väliin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hernández Díaz A, Orellana Molina A y González Méndez BM. La terapia láser de baja potencia en la medicina cubana. Rev Cubana Med Gen Integr Ciudad de La Habana 2008;24(2)
 • Paul, C., Leser, S., & Oesser, S. (2019). Significant Amounts of Functional Collagen Peptides Can Be Incorporated in the Diet While Maintaining Indispensable Amino Acid Balance. Nutrients, 11(5), 1079. https://doi.org/10.3390/nu11051079

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.