Ultraäänen edut rinoplastiassa muihin tekniikoihin verrattuna

Ultraäänirinoplastia on tällä hetkellä edistynein tekniikka, ja se käyttää korkeataajuisia ääniaaltoja nenän rakenteen muokkaamiseen. Lue lisää täältä.
Ultraäänen edut rinoplastiassa muihin tekniikoihin verrattuna
Leonardo Biolatto

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Leonardo Biolatto.

Viimeisin päivitys: 22 helmikuuta, 2023

Monet ihmiset pohtivat nenäleikkausta, mutta eivät tiedä minkä tekniikan valita tai he pelkäävät, että leikkaus voi antaa huonoja tuloksia. Ultraäänen edut rinoplastiassa menevät muiden tekniikoiden ohi. Tämäntyyppinen interventio on suositeltava, koska se on tarkempi ja aiheuttaa vähemmän vammoja verrattuna muihin invasiivisiin tekniikoihin.

Pohjimmiltaan tässä toimenpiteessä kirurgit käyttävät ultraääntä tarkempien ja vähemmän aggressiivisten toimenpiteiden tekemiseksi. Tämä lyhentää myös toipumisaikaa ja leikkauksen aiheuttamaa kipua. Jos haluat tehdä tämäntyyppisen esteettisen leikkauksen, on erittäin tärkeää, että menet sertifioidulle klinikalle, jossa koulutettu henkilökunta suorittaa sen.

Mikä on ultraäänirinoplastia?

Se on innovatiivinen tekniikka, joka luotiin vaihtoehdoksi perinteiselle nenän osteotomialle. Se eroaa muista tekniikoista nenäluiden säätämisessä, koska se suoritetaan tarkemmin ja ennakoitavammin (ultraäänellä). Tämä tarkoittaa lyhyempiä leikkauksia, jotka tuottavat potilailla erittäin hyviä tuloksia.

Lääkärit voivat suorittaa ultraäänirinoplastian lyhyemmässä ajassa kuin muut menetelmät. Tämä toimenpide kestää enintään 90 minuuttia. Nenäalueen arvioinnin jälkeen potilaalle annetaan paikallispuudutus ja sitten tehdään viilto nenään.

Epänormaalia kudosta leikataan sisältä ulospäin paljastaen lopulta uusia ruston kasvupisteitä, joihin arpikudos pyrkii kerääntymään. Sitten käytetään ultraäänilaitetta näiden kasvupisteiden muokkaamiseen esteettisesti miellyttäviksi kartiomaisiksi muodoiksi, jotka parantavat kasvojen piirteitä ja yleisilmettä.

Monet potilaat suosivat ultraäänitekniikkaa, koska se tuottaa parempia tuloksia kuin muut vaihtoehdot (kuten perinteinen nenäleikkaus). Ultraäänen korkean taajuuden ansiosta ruston ja luun epäsäännöllisyydet voidaan poistaa. Tämä ei ainoastaan korjaa poikkeavaa nenän väliseinää, vaan myös pienentää nenäontelon kokoa ilman, että tarvitaan pitkää toipumisjaksoa.

Ultraäänen edut rinoplastiassa muihin tekniikoihin verrattuna

Ultraäänen edut rinoplastiassa ovat monet.
Leikkauksen jälkeinen aika ultraäänirinoterapiassa on lyhyempi kuin muiden tekniikoiden vaatima aika.

Ultraäänirinoplastia on tällä hetkellä edistynein tekniikka, ja se käyttää korkeataajuisia ääniaaltoja nenän rakenteen muokkaamiseen. Tätä menetelmää käytetään yleensä poikkeavien tai epämuodostuneiden nenien korjaamiseen. Nenän kirurginen modifiointi ultraäänellä tuottaa minimaalisen arpeutumisen ja on vähemmän kivulias kuin perinteinen nenäleikkaus. Useimmat potilaat tarvitsevat vain 7-10 toipumispäivää leikkauksen jälkeen.

Se on myös vähemmän invasiivinen kuin muut tekniikat ja sillä on vähemmän sivuvaikutuksia. Näissä leikkauksissa käytetään korkean tarkkuuden ultraääniveitseä estämään luuta ympäröivän ruston ja pehmytkudoksen vauriot sekä leikkauksen jälkeisten hematoomien aiheuttama epämukavuus.

Nämä ovat joitakin ultraäänirinoplastian etuja muihin tekniikoihin verrattuna.

1. Se on tuskattomampi kuin perinteinen nenäleikkaus

Nenäleikkaus.
Toimenpiteen jälkeinen epämukavuus vähenee ultraäänitekniikkaa käyttämällä.

Perinteinen nenäleikkaus koostuu leikkauksesta nenään ruston ja luiden muokkaamiseksi ja siten sen ulkonäön muokkaamiseksi. Tämä saavutetaan työkalujen, kuten taltan ja vasaran, avulla. Tämä on monimutkainen prosessi ja voi aiheuttaa ei-toivottuja muodonmuutoksia ja vakavia komplikaatioita. Siksi potilaiden on pysyttävä levossa useita päiviä toimenpiteen jälkeen.

Ultraäänitekniikka vaatii vain pienen viillon sieraimien väliin. Sitten se käyttää ääniaaltoja työntämään kudosta vahingoittamatta elimiä. Monet potilaat valitsevat ultraäänileikkauksen perinteisen nenäleikkauksen sijaan, koska se on turvallisempaa ja vähemmän invasiivista. Lisäksi he voivat palata normaaliin elämään paljon nopeammin.

2. Saavuttaa esteettisemmät tulokset

Jotkut tekniikat käyttävät aineita, kuten hyaluronihappoa, parantamaan nenän estetiikkaa. Se on yksi vähiten invasiivisista tekniikoista, mutta se ei sovi kaikille potilaille. Tämä johtuu siitä, että tässä toimenpiteessä nenän kokoa ei voida muuttaa, vaan vain harmonisoida injektioiden avulla.

Ultraäänirinoplastiassa nenän kokoa muutetaan. Lisäksi toimenpide on erittäin nopea eikä vaadi suuria viiltoja. Lääkärit käyttävät paikallispuudutusta ja voivat säätää asetukset niin, että leikkauksen aikana syntyy mahdollisimman vähän vammoja. Tämä auttaa lievittämään kipua ja turvotusta.

3. Se käyttää edistyneintä tekniikkaa

Pietsosähköinen skalpelli on erittäin tärkeä resurssi ultraäänirinoplastian merkityksen ymmärtämiseksi perinteisiin tekniikoihin verrattuna. Tämä työkalu käyttää ultraääntä luun leikkaamiseen erittäin tarkasti ja selektiivisesti, ja se suorittaa tehtävänsä vahingoittamatta kudosta tai viereisiä alueita.

Kirurgit käyttävät jopa geeliä nenäalueen halkeamien täyttämiseen ultraäänen nenäleikkauksen jälkeen. Tämä tuottaa hienostuneempia ja esteettisesti miellyttävämpiä tuloksia kuin invasiivisemmat tekniikat, kuten perinteinen nenäleikkaus.

Ultraäänirinoplastia on erittäin luotettava vaihtoehto

Ultraäänen edut rinoplastiassa ovat monet, koska se on turvallisempaa, vähemmän invasiivista ja vähemmän tuskallista kuin perinteiset menetelmät eikä jätä arpia. Tällä tekniikalla on kuitenkin myös joitain haittoja, koska kaikki lääkärit eivät ole koulutettuja käyttämään tätä tekniikkaa. Lisäksi on olemassa mahdollisen loukkaantumisen riski leikkauksen aikana.

Useimmat potilaat raportoivat kuitenkin suotuisista tuloksista tämäntyyppisen toimenpiteen jälkeen.Viime kädessä sinun on tehtävä oma tutkimus ennen kuin valitset tekniikkojen välillä. Muista aina lähestyä luotettavaa asiantuntijaa huolehtiaksesi terveydestäsi ja koskemattomuudestasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Barrera J. (2022). Application of Ultrasonic Piezoelectric Technology for Rhinoplasty.Facial Plastic Surgery & Aesthetic Medicine. 2022; 165-167. Recuperado de: http://doi.org/10.1089/fpsam.2022.0029
  • Halepas S, Lee KC, Castiglione C, Ferneini EM. (2020). Grafting in Modern Rhinoplasty. Oral Maxillofac Surg Clin North Am. 2021 Feb;33(1):61-69. doi: 10.1016/j.coms.2020.09.003. Epub 2020 Nov 3. PMID: 33153889. Recuperado de: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33153889/
  • Pribitkin EA, Lavasani LS, Shindle C, Greywoode JD. (2010). Sonic rhinoplasty: sculpting the nasal dorsum with the ultrasonic bone aspirator. Laryngoscope. 2010 Aug;120(8):1504-7. doi: 10.1002/lary.20980. PMID: 20564664. Recuperado de: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20564664/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.