Logo image
Logo image

Häivytä arvet näiden vinkkien avulla

2 minuuttia
Häivytä arvet näiden vinkkien avulla
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ihon arvet ovat enemmän tai vähemmän pysyviä jälkiä, jotka muodostuvat kollageenipitoisen sidekudoksen kasvaessa ihoon kohdistuneeseen vaurioon. Arvet voivat syntyä kirurgisen toimenpiteen, vahingoittavan vamman tai vaikkapa aknen, palovammojen, vesirokon, säteilyn tai pienten naarmujen tuloksena. Ajan kuluessa iho alkaa muodostaa liikaa kollageenia yrittäessään parantaa vammaa, ja tämän vuoksi kohtaan syntyy arpi.

Vaikka arvista ei ole haittaa ihmisen terveydelle, ovat ne monen mielestä esteettinen haitta, josta olisi hyvä päästä eroon. Onneksi arpia pystyy häivyttämään kotihoidoilla, joiden avulla ihon terveyttä ja koostumusta voi kohentaa. Sinun ei siis arpia hoitaaksesi tarvitse ruveta syömään mitään mahdollisesti vaarallista tai kallista lääkettä – tällä kertaa kerromme tehokkaista luonnollisista hoidoista, joiden avulla voit häivyttää arvet iholtasi.

Omenaviinietikka häivyttää arvet

Some figure

Omenaviinietikka on erittäin edullinen keittiötuote, joka on myös hyväksi ihon terveyden kannalta. Tämä luonnollinen neste voi auttaa sinua häivyttämään arpia, jos käytät sitä säännöllisesti.

Kuinka tätä tuotetta käytetään?

 • Laita hiukan omenaviinietikkaa suoraan arven alueelle ja hiero ihoasi hellävaraisin liikkein, kunnes neste on imeytynyt täysin.
 • Anna viinietikan kuivua muutaman minuutin ajan, ja laita sitä sitten vielä lisää, jotta saisit parhaat tulokset hoidostasi.
 • Toista kaksi tai kolme kertaa päivässä 4-5 viikon ajan.

Jotta voisit välttää mahdollisen allergisen reaktion, laimenna puhdasta omenaviinietikkaa yhtä suuressa määrässä vettä.

Ruokasooda arpien häivytyksessä

Olet varmaan jo tutustunut ruokasoodan moniin käyttömahdollisuuksiin kotona ja kauneudenhoidossa, mutta siitä on hyötyä myös ihon arpien häivyttämiseksi. Se on tehokas hankaava ja kuoriva tuote, joten se on avuksi myös ihon ei-toivottujen arpijälkien poistamisessa.

Kuinka ruokasoodaa käytetään arpien häivyttämiseksi?

 • Sekoita yksi osa ruokasoodaa kolmeen osan vetyperoksidia, kunnes saat aikaiseksi tahnan.
 • Laita tätä tahnaa suoraan arven alueelle, jotta voisit vähentää sen tulehtuneisuutta sekä nopeuttaa paranemista.
 • Toista 3-4 kertaa päivässä.

Sitruunamehu

Some figure

Sitruunamehussa on runsaasti C-vitamiinia, ja siksi se on todella mahtava apu arpien häivyttämiseksi. Jos toistat tätä hoitoa usein, tulet huomaamaan selkeän parannuksen ihosi värissä, koostumuksessa ja ulkonäössä yleisestikin, ja arpi muuttuu myös elastisemmaksi.

Kuinka tämä hoito toteutetaan?

 • Laita ennen nukkumaanmenoa hiukan sitruunamehua suoraan arven alueelle.
 • Anna vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja huuhtele sitten ihosi lämpimällä vedellä.
 • Toista tätä käsittelyä joka päivä, aina ennen nukkumaanmenoa.

Santelipuu ja ruusuvesi

Some figure

Santelipuulla on ihoa uudistavia ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään arpien näkyvyyttä sekä palauttamaan iholle sen nuorekkaan ulkonäön. Ruusuveden kiinteyttävät ominaisuudet puolestaan antavat arpeutuneelle kohdalle kiinteyttä ja parantavat sen koostumusta. Yhdistä siis näitä kahta luonnontuotetta, niin saat erinomaisen hoidon ihon arpien kohentamiseksi.

Kuinka näitä tuotteita voi käyttää arpien hoidossa?

 • Valmista tahna jauheen muodossa olevasta santelipuusta sekä ruusuvedestä.
 • Puhdista arpinen alue ja laita sille tahnaa ennen kuin menet nukkumaan.
 • Aamulla huuhtele ihosi lämpimällä vedellä.
 • Toista tätä hoitoa joka päivä kahden kuukauden ajan.

Valkosipuli

Valkosipulia voi käyttää lääkinnällisessä tarkoituksessa myös ihon terveyden edistämiseksi sekä arpien poistamiseksi. Valkosipuli estää sitä, että iholle muodostuisi liikaa sidekudossoluja, jotka aiheuttavat epäesteettisiä arpia.

Kuinka tätä tuotetta voi käyttää?

 • Murenna yksi valkosipulinkynsi ja laita sitä suoraan kyseiselle ihoalueelle 10 minuutin ajaksi.
 • Suositellun ajan jälkeen huuhtele ihosi lämpimällä vedellä.
 • Toista tämä käsittely joka päivä.

Kannattaa kokeilla esittelemiämme edullisia ja luonnollisia tuotteita, mikäli haluat häivyttää arvet ihollasi ja siten vähentää niiden tuomaa esteettistä haittaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. C. M. (2017). The roles of vitamin C in skin health. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu9080866
 • Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
 • Vinegar, A. C. (2016). 40 Ways to Use Apple Cider Vinegar. Swanson Blog.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.