Häivytä arvet näiden vinkkien avulla

· helmikuu 15, 2016

Ihon arvet ovat enemmän tai vähemmän pysyviä jälkiä, jotka muodostuvat runsaasti kuitua sisältävän kudoksen kasvaessa sen jälkeen kun ihoon on kohdistunut jokin vamma. Arvet voivat syntyä kirurgisen toimenpiteen, vahingoittavan vamman tai vaikkapa aknen, palovammojen, vesirokon, säteilyn tai pienten naarmujen tuloksena. Ajan kuluessa iho alkaa muodostaa liikaa kollageenia yrittäessään parantaa vammaa, ja tämän vuoksi siihen syntyy arpi.

Vaikka arvista ei ole haittaa ihmisen terveydelle, ovat ne monen mielestä esteettinen haitta, josta olisi hyvä päästä eroon. Onneksi arpia pystyy häivyttämään kotihoidoilla, joiden avulla ihon terveyttä ja koostumusta voi kohentaa. Sinun ei siis arpia hoitaaksesi tarvitse ruveta syömään mitään mahdollisesti vaarallista tai kallista lääkettä – tällä kertaa kerromme tehokkaista luonnollisista hoidoista, joiden avulla voit häivyttää ihollasi näkyviä arpia.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikka arpien häivyttämiseen

Omenaviinietikka on erittäin edullinen keittiötuote, joka on myös hyväksi ihon terveyden kannalta. Tämä luonnollinen neste voi auttaa sinua häivyttämään ihon arpia, jos käytät sitä säännöllisesti.

Kuinka tätä tuotetta käytetään?

 • Laita hiukan omenaviinietikkaa suoraan arven alueelle, ja hiero ihoasi hellävaraisin liikkein, kunnes neste on imeytynyt täysin.
 • Anna viinietikan kuivua muutaman minuutin ajan, ja laita sitä sitten vielä lisää, jotta saisit parhaat tulokset hoidostasi.
 • Toista kaksi tai kolme kertaa päivässä 4-5 viikon ajan.

Jotta voisit välttää mahdollisen allergisen reaktion, laimenna puhdasta omenaviinietikkaa yhtä suuressa määrässä vettä.

Ruokasooda

Olet varmaan jo tutustunut ruokasoodan moniin käyttömahdollisuuksiin kotona ja kauneudenhoidossa, mutta siitä on hyötyä myös ihon arpien häivyttämiseksi. Se on tehokas syövyttävä ja kuoriva tuote, joten se on avuksi myös ihon ei-toivottujen arpijälkien poistamisessa.

Kuinka ruokasoodaa käytetään arpien häivyttämiseksi?

 • Sekoita yksi osa ruokasoodaa kolmeen osan vetyperoksidia, kunnes saat aikaiseksi tahnan.
 • Laita tätä tahnaa suoraan arven alueelle, jotta voisit vähentää sen tulehtuneisuutta sekä nopeuttaa paranemista.
 • Toista 3-4 kertaa päivässä.

Sitruunamehu

Sitruunamehu arpien häivytykseen

Sitruunamehussa on runsaasti C-vitamiinia, ja siksi se on todella mahtava apu arpien häivyttämiseksi. Jos toistat tätä hoitoa usein, tulet huomaamaan selkeän parannuksen ihosi värissä, koostumuksessa ja ulkonäössä yleisestikin, ja arpi muuttuu myös elastisemmaksi.

Kuinka tämä hoito toteutetaan?

 • Laita ennen nukkumaanmenoa hiukan sitruunamehua suoraan arven alueelle.
 • Anna vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja huuhtele sitten ihosi lämpimällä vedellä.
 • Toista tätä käsittelyä joka päivä, aina ennen nukkumaanmenoa.

 

Santelipuu ja ruusuvesi

Ruusuvesi arpien häivytykseen

Santelipuulla on ihoa uudistavia ominaisuuksia, joten se auttaa vähentämään arpien näkyvyyttä sekä palauttamaan ihollesi sen nuorekkaan ulkonäön. Ruusuveden kiinteyttävät ominaisuudet puolestaan antavat arpeutuneelle kohdalle kiinteyttä sekä parantavat sen koostumusta. Yhdistä siis näitä kahta luonnontuotetta, jotta saisit erinomaisen hoidon ihon arpien kohentamiseksi.

Kuinka näitä tuotteita voi käyttää arpien hoidossa?

 • Valmista tahna jauheen muodossa olevasta santelipuusta sekä ruusuvedestä.
 • Puhdista arven alue ja laita sille tahnaa ennen kuin menet nukkumaan.
 • Aamulla huuhtele ihosi lämpimällä vedellä.
 • Toista tätä hoitoa joka päivä kahden kuukauden ajan.

Valkosipuli

Valkosipulia voi käyttää lääkinnällisessä tarkoituksessa myös ihon terveyden edistämiseksi sekä arpien poistamiseksi. Valkosipuli estää sitä, että ihollasi kehittyisi liikaa kuitua, mikä aiheuttaa epäesteettisiä arpia.

Kuinka tätä tuotetta voi käyttää?

 • Murenna yksi valkosipulinkynsi ja laita sitä suoraan kyseiselle ihoalueelle 10 minuutin ajaksi.
 • Suositellun ajan jälkeen huuhtele ihosi lämpimällä vedellä.
 • Toista tätä käsittelyä joka päivä.

Kannattaa kokeilla esittelemiämme edullisia ja luonnollisia tuotteita, mikäli haluat häivyttää ihollasi olevia arpia ja siten vähentää niiden tuomaa esteettistä haittaa!