Logo image
Logo image

Pidä iho nuorekkaana näillä hedelmillä

4 minuuttia
Mangossa on paljon A-vitamiinia, joten se antaa kasvojesi iholle elinvoimaa ja joustavuutta sekä auttaa hillitsemään ryppyjen ilmenemistä.
Pidä iho nuorekkaana näillä hedelmillä
Viimeisin päivitys: 11 tammikuuta, 2019

Moni nainen tekee kaikkensa sen eteen, että saisi kasvonsa säilymään hehkeinä ja nuorekkaina – moni myös käyttää tähän suuria määriä rahaa.Sekä kasvojen että vartalon ihon kunnon ylläpito vaatii työtä, ja vuosien vieriessä tämä työ vaatii yhä enemmän panoksia, sillä ihon kiinteys vähenee jokaisella iän karttuessa. Pidä iho nuorekkaana tämän artikkelin esittelemien hedelmien avulla!

Jotta voisit säilyttää ihosi nuorekkaan näköisenä ja tuntuisena, kannattaa pitää mielessä useita ihonhoidon perusasioita. Ajan kuluminen on vain yksi niistä asioista, jotka saavat aikaan ihon kunnon huononemista, sillä muun muassa huono hygienia ja liiallinen meikin käyttö ovat haitaksi kasvojen iholle. Myös sellaisten tuotteiden käyttö, joita ei suositella niiden ihoa vahingoittavien ja ikääntymistä vauhdittavien vaikutusten vuoksi, on syynä ihon hehkeyden vähenemiseen. Kasvoilla voi myös olla näppylöitä tai esimerkiksi avoimia ihohuokosia, jotka myös saavat aikaan vähemmän hehkeän ulkonäön.

Kasvojen ihon hoitaminen oikealla tavalla on hyvin tärkeää, jos haluat säilyttää ulkonäkösi nuorekkaana ja hehkeänä. Kasvot ovat monelle erityisen tärkeät siksi, että ne toimivat yleisenä “käyntikorttina” maailmalle, joten vartalon ihoon verrattuna on kasvojen hehkeyttäminen usein etusijalla. Tällä kertaa keskitymme siis sellaisiin luonnollisiin tuotteisiin, tarkemmin ottaen hedelmiin, joiden avulla kasvojen ihon nuorekkuutta voi tehokkaasti edistää. Jatka lukemista, jos luonnollinen ihonhoito kiinnostaa sinua!

Pidä iho nuorekkaana seuraavien hedelmien avulla

Hedelmissä on suuria määriä vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja, jotka eivät ainoastaan ole perustavanlaatuista ravintoa elimistölle, vaan niistä saa lisäksi huomattavia hyötyjä ihon kuntoa ajatellen. Hedelmiä kannattaa käyttää tähän tarkoitukseen etenkin naamioiden muodossa, ja seuraavassa kerromme tarkemmin niistä hedelmistä, jotka sopivat erityisen hyvin kasvojen ihon nuorekkuuden edistämiseen.

Banaani

Some figure

Banaanissa on hyvin paljon kaliumia ja magnesiumia, ja siitä saa myös paljon sellaisia vitamiineja, jotka ovat elintärkeitä kehon terveelle kehittymiselle. Niistä on hyvin paljon hyötyä esimerkiksi sellaisille ihmisille, jotka harrastavat jonkinlaista urheilua. Jos tunnet itsesi väsyneeksi joko fyysisessä tai henkisessä mielessä, auttaa banaani luonnollisella tavalla elimistöäsi vahvistumaan ja palautumaan.

Mitä tulee banaanin hyötyihin ihon hyvinvoinnin ja hehkeyden kannalta, tulisi muistaa, että banaanin suurin etu on niiden runsas vitamiinisisältö. Niissä on muun muassa A-, B- ja E-vitamiineja, ja jokainen näistä toimii antioksidanttina elimistössä.

Sitruuna

Sitruuna auttaa palauttamaan iholle sen terveyden, sillä siinä on suuri määrä C-vitamiinia. Lisäksi niitä kasvaa ympäri vuoden, joten sitruunoita on hyvin saatavilla lähes jokaisessa maailmankolkassa aina kun tarvitset niitä. Siten tämä onkin yksi suosituimmista ihonhoitotuotteista luonnollisessa kauneudenhoidossa, ja sitruunaa voi käyttää monenlaisissa yhdistelmissä.

Sitruunasta ei kuitenkaan ainoastaan saa C-vitamiinia, vaan sitä voi laittaa suoraan iholle, jotta voisit poistaa mustapäitä, näppylöitä ja muita sellaisia epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat ihon rasvaisuutta. Tämä tehokas sitrushedelmä pystyykin saamaan aikaan erittäin hyviä tuloksia. On silti suositeltavaa, että auringossa oloa vältettäisiin silloin kun sitruunaa käytetään ihonhoidossa, sillä aurinko yhdistettynä sitruunaan voi saada aikaan ihojälkiä auringon UV-säteistä johtuen. Lisäksi olisi muistettava, että sitruunan käyttö ei saisi olla liiallista, vaikka tällä hedelmällä onkin mahtavat ominaisuudet ihonhoidossa.

Appelsiini

Some figure

Appelsiini on yksi niistä sitrushedelmistä, josta saa kaikkein eniten C-vitamiinia. Se auttaa pitämään kehon terveenä ja säilyttämään ihon sileänä. Siitä saa myös perustavanlaatuisia antioksidantteja, jotka pitävät ihon puhtaana ja nuorekkaan näköisenä.

Appelsiinista on tullut yksi kaikkein käytetyimmistä kauneudenhoitotuotteista viime aikoina, sillä se on tehokas kasvojen ihon hehkeyttäjä. Se on mahtava luonnontuote erityisesti siksi, että se antaa runsaasti kollageenia, joka auttaa pitämään ihon nuorekkaan näköisenä – kollageeni on hyvin tärkeä tekijä ihon sileyden kannalta, ja siten se on hyvin olennainen käsite kauneudenhoidossa. Pidä siis iho nuorekkaana appelsiinia hyödyntäen!

Papaija

Pidä iho nuorekkaana ja heleänä hyödyntäen papaijaa. Papaija on mahtava tuote, jossa on enemmän antioksidantteja kuin useimmissa muissa kaupoista löytyvissä hedelmissä. Jos syöt papaijaa, pystyt parantamaan huomattavasti ruoansulatusta. Siten voit poistaa tehokkaammin sellaisia aineita elimistöstäsi, joita et tarvitse, ja teet itsestäsi terveemmän.

Kaikki papaijan hyvät ominaisuudet liittyvät yhteen sen sisältämään aineeseen, joka on nimeltään papaiini. Tämä aine poistaa epäpuhtauksia ja kuolleita soluja elimistöstä, ja lisäksi se saa aikaan vahingoittuneiden solujen uudistumista. Jos laitat papaijaa ihollesi, saat siitä suuresti hyötyjä juuri solujen uudistamisen ja kuolleiden solujen poistamisen vuoksi.

Some figure

Mango

Some figure

Tämä hedelmä on yksi parhaimmista luonnollisista ihonhoitotuotteista, sillä siitä saa valtavan määrän A-vitamiinia. Tämä vitamiini toimii suoraan ihollasi, ja se auttaa sitä saamaan takaisin joustavuutta sekä saa tekee rypyistä vähemmän näkyviä. Siten mango on loistava apu ihonhoidossa, ja se sopii hyvin kaikille niille, jotka haluavat vähentää ulkonäöstään muutaman vuoden luonnollisin keinoin. Pidä siis iho nuorekkaana ja hehkeänä mangon avulla!

Älä unohda myöskään tätä!

Jotta pystyisit pitämään ihosi terveenä ja nuorekkaana, on näiden luonnollisten tuotteiden käytön lisäksi hyvin tärkeää juoda runsaasti vettä, sillä näin pystyt kosteuttamaan ihoasi ja poistamaan siihen vaikuttavia epäpuhtauksia. Samalla tavalla on tärkeää tukea kaikkia ihonhoitotoimia terveellisellä ruokavaliolla ja hyvällä aurinkovoiteella, sillä näin voit suojella ihoasi sekä edistää sen pysymistä hehkeänä.

Muista, että kaikki kauneusrutiinit vaativat pitkäjänteisyyttä ja peräksiantamattomuutta, jos niistä haluaa huomattavia hyötyjä – sinun täytyy siis jaksaa toistaa hoitoja useta kertoja ja säännöllisesti, eikä tähän ole olemassa mitään pikavaihtoehtoa. Voit saada merkittäviä hyötyjä ihohoidossa vain, jos olet valmis tekemään kaiken vaadittavan työn!

Jos siis haluat edistää ihosi nuorekkuutta luonnollisilla tuotteilla, aloita ihmeessä näiden hedelmien käyttö osana päivittäistä kauneudenhoitorutiiniasi – niillä on loistavat vaikutukset!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ganceviciene, R., Liakou, A. I., Theodoridis, A., Makrantonaki, E., & Zouboulis, C. C. (2012). Skin anti-aging strategies. Dermato-Endocrinology. https://doi.org/10.4161/derm.22804
  • Inoue, S. (2017). Skin Aging. In Cosmetic Science and Technology: Theoretical Principles and Applications. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-802005-0.00043-4

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.