Logo image
Logo image

Poista finnit ja mustapäät luonnollisin keinoin

3 minuuttia
Finnit ja mustapäät ilmestyvät etenkin ilmansaasteiden ja ihon huonon puhdistuksen johdosta. Muista siis pestä kasvosi huolellisesti aamuin illoin.
Poista finnit ja mustapäät luonnollisin keinoin
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Finnit ja mustapäät ovat varmasti jokaiselle tuttu päänvaiva, etenkin teinien ja nuorten aikuisten keskuudessa. Finnit ja mustapäät eivät suoranaisesti vaikuta terveyteen, eikä niistä ole teoriassa kuin kosmeettista haittaa, mutta usein pahoista ihon epäpuhtauksista kärsivät kokevat olonsa epämukavaksi ja epäviehättäväksi. Poista finnit ja mustapäät luonnollisin keinoin ihoasi vahingoittamatta tässä artikkelissa esittelemiemme neuvojen avulla.

Sekä finnit että mustapäät voivat aiheutua monista eri syistä: bakteerit, ilmansaasteet, hormonaaliset muutokset, vääränlaisten meikkien käyttö, huono hygienia ja ihon kova rasvoittuminen voivat kaikki johtaa ihohuokosten tukkeutumiseen ja tulehtumiseen. Onneksi on olemassa monia erilaisia tapoja hoitaa ihon epäpuhtaudet pois ja pitää iho kirkkaana, puhtaana ja pehmeänä.

Kaupan hyllyiltä löytyy paljon tehokasta puhdistusta lupaavia tuotteita, jotka mainostavat karkottavansa mustapäät ja finnit tuossa tuokiossa. Ikävä kyllä monet näistä tuotteista ovat kalliita, eikä niistä ole kaikkien kohdalla apua. Joskus nämä kovasti kuivattavat tuotteet voivat jopa pahentaa tilannetta ja ärsyttää tulehtunutta ihoa entisestään. Poista finnit ja mustapäät mieluummin luonnollisin keinoin, jotta ihosi voisi paremmin.

Tästä syystä haluamme keskittyä tässä artikkelissa luonnollisiin tapoihin puhdistaa ihoa ja poistaa epäpuhtauksia. Noudattamalla tehokasta, luonnollista kasvojen puhdistusmenetelmää joka päivä, pidät huolta ihon kunnosta ja säästät samalla rahaa. Muistathan, että saavuttaaksesi parhaat tulokset sinun tulee olla kärsivällinen ja jatkaa puhdistamista viikosta toiseen.

Poista finnit ja mustapäät tällä puhdistusrutiinilla

Some figure
 • Puhdista iho kahdesti päivässä. Myrkyille, kemikaaleille ja ilmansaasteille altistuminen tekee ihosta likaisen, vaikkei sitä välttämättä paljaalla silmällä pystykään näkemään. Tämä kuitenkin johtaa siihen, että finnejä ja mustapäitä esiintyy jatkuvasti. Muista siis puhdistaa kasvot sekä aamulla että illalla ja pidä huolta siitä, että poistat kaikki meikinrippeet, bakteerit, lian ja ylimääräisen rasvan iholta.
 • Käytä iholla luonnollista kasvovettä. Kokeile taikapähkinää kasvojen ihon puhdistukseen. Taikapähkinä on yksi parhaista vaihtoehdoista kemiallisten puhdistusaineiden käyttämisen sijaan. Taikapähkinä stimuloi ja kiinteyttää ihoa, mikä auttaa pitämään liiallisen talin erittymisen kurissa ja kuivattaa mustapäät ja finnit nopeasti. Käytä taikapähkinää päivittäin pitääksesi ihosi puhtaana ja pehmeänä.
 • Höyrytä ihoa. Höyryhoito avaa ihohuokosia ja tuo kaikki ihon epäpuhtaudet ihon pinnalle, jolloin ne on helppo puristella pois hellävaraisesti. Höyryttäminen syväpuhdistaa ihohuokoset. Kaada kiehuvaa vettä laakeaan kulhoon tai kattilaan, aseta kasvosi suoraan kulhon yläpuolelle ja peitä pääsi pyyhkeellä, niin ettei höyry pääse karkaamaan. Anna höyryn avata ihohuokoset kaikessa rauhassa. Hoidon voi toistaa 2-3 kertaa viikossa. Kosmetologit käyttävät samaa keinoa ennen ihon puhdistamista.
 • Kuori ihoa. Ihon kuoriminen on tärkeää mustapäiden ja finnien syntymisen ehkäisemisessä. Poista finnit ja mustapäät tehokkaasti kuorinnalla. Kuoriminen poistaa myös kuollutta ihosolukkoa, likaa ja ylimääräistä rasvaa iholta, jolloin se ei pääse kertymään ihohuokosiin ja aiheuttamaan epäpuhtauksia. Voit valmistaa kuorintavoiteen helposti itse oman ihotyyppisi mukaan. Yksi tehokas kuorintavoide valmistetaan kaurahiutaleista ja hunajasta, ja se hierotaan hellästi kaikkialle kasvojen ja kaulan alueelle pyöröliikkein. Lopuksi kasvot pestään lämpimällä vedellä. Muista myös kasvovesi ja kosteusvoide.

Luonnolliset hoidot epäpuhtauksien ehkäisyyn

Naamio kananmunasta ja sitruunasta

Some figure
Tämä tehokas naamio auttaa karkottamaan inhottavat finnit ja mustapäät. Naamion sisältämä sitruuna kiinteyttää ihoa, syväpuhdistaa ihoa ja tappaa bakteerit. Kananmuna puolestaan poistaa liiallisen rasvan iholta ja tekee ihosta pehmeän.

Ainekset:

 • 1 kananmunan valkuainen
 • muutama tippa tuoretta sitruunamehua

Ohjeet:

Sekoita ainekset keskenään ja levitä iholle tasaisesti. Anna imeytyä 20 minuuttia ja huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. Hoidon voi toistaa kahdesti viikossa.

Mansikkanaamio

Herkullinen ja mehukas mansikka sopii myös suoraan iholla käytettäväksi. Mansikka poistaa tehokkaasti liiallista öljyä iholta ja pitää ihohuokoset puhtaina.

Ainekset:

 • 5 mansikkaa
 • 1 kananmunan valkuainen
 • 1 ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa

Ohjeet:

Pese ja paloittele mansikat. Erota kananmunan keltuainen valkuaisesta. Sekoita ainekset keskenään niin, että mansikat muussaantuvat. Levitä kasvojen iholle, vältä silmänympäryksiä. Muistathan levittää naamion vastapestylle, puhtaalle ja kuivalle iholle. Anna imeytyä 20 minuuttia ja huuhtele naamio pois lämpimällä vedellä.

Naamio jogurtista ja sitruunasta

Some figure

Jogurtti ja sitruuna yhdessä puhdistavat kasvojen ihoa ja auttavat sinua ehkäisemään uusien epäpuhtauksien syntymistä sekä ihon liiallista rasvoittumista.

Ainekset:

 • 2 ruokalusikallista maustamatonta jogurttia
 • ½ ruokalusikallista sitruunamehua

Ohjeet:

Sekoita ainekset hyvin keskenään, levitä iholle tasaiseksi kerrokseksi ja anna imeytyä 20 minuuttia. Pese naamio pois lämpimällä vedellä. Älä toteuta tätä hoitoa enempää kuin kerran viikossa, sillä sitruunahappo voi ärsyttää ihoa pitkällä aikavälillä. Emme myöskään suosittele sitruunaa käytettäväksi herkälle tai haavaiselle iholle.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.