Näin suoritat kasvojen iltapesun oikein

· syyskuu 10, 2015

Jos sinulla on tapana viettää hyvin kiireistä elämää, et välttämättä aina ehdi juurikaan keskittyä itseesi tai pitää huolta ulkonäöstäsi. Kiireestä huolimatta olisi kuitenkin hyödyllistä kiinnittää huomiota omaan itseensä, sillä tällä on suorat vaikutuksensa sekä hyvinvointiisi että ulkonäköösi. Vaikka on ymmärrettävästi joskus mahdotonta esimerkiksi mennä nukkumaan tarpeeksi aikaisin, olisi silti tärkeää pestä kasvot iltaisin sellaisella tavalla, että voit varmistaa ihosi hyvinvoinnin.

Tässä asiassa olennaista on itse asiassa meikki, eli mikäli menet nukkumaan päivän meikit kasvoillasi – tai mitä tahansa epäpuhtauksia naamallasi – saatat aiheuttaa suuria haittoja ihollesi, sillä kasvot ovat yksi kaikkein herkimmistä ihmisen ihoalueista. Lisäksi on aina hyvä pitää huolta ihosta siksikin, että se uusiutuu koko ajan, ja auttamalla ihoasi tässä tehtävässä teet asiat yksinkertaisesti helpommiksi sen hyvinvoinnin kannalta.

Tästä seuraakin siis se, että vaikka tulisit kuinka myöhään kotiin juhlimasta, treffeiltä tai mistä tahansa muusta menosta, tulisi sinun väsymyksestäsi huolimatta ja ennen petiin kömpimistä pestä kasvosi erittäin hyvin. Tässä artikkelissa haluamme siis antaa muutamia vinkkejä jokailtaiseen kasvojen pesuun, jotta voit säilyttää ihosi kauneuden ja hyvinvoinnin.

Suosituksia kasvojen pesuun

Käytä siihen riittävästi aikaa

Käytä iltaisin noin 15 minuuttia päivittäiseen puhdistusrutiiniisi. Jos saat tästä tehtyä miellyttävän ja toimivan rituaalin, tulet varmasti huomaamaan positiivisia muutoksia kasvojesi ihossa.

Puhdista kasvosi hyvin

ihon_veltostumisen_välttäminen

Kun peset kasvosi kunnolla annat ihollesi mahdollisuuden hengittää oikealla tavalla, ja tämä puolestaan edesauttaa solujen uusiutumista sekä helpottaa epäpuhtauksien poistumista iholtasi.

Yritä olla käyttämättä saippuaa pesuaineena

Usein saippuan vaikutus ihoon on päinvastainen kuin itse asiassa olisi tarpeen, eli se saattaa kuivattaa ihoasi. Jos kuitenkin haluat tai joudut pesemään kasvosi saippualla, tulisi sinun kysyä tarkemmat ohjeet tähän joltakin ihon terveyden asiantuntijalta.

Muista kuoria ihosi

ihon_kuorinta

Sinun tulisi kuoria ihosi ainakin kerran viikossa, ja jotta voisit tehdä tämän hyvin, suosittelemme luonnollisten tuotteiden käyttöä tai sellaisten merkkien valitsemista, jotka ovat erikoistuneet kuorivien tuotteiden valmistukseen.

Huuhtele kasvosi lämpimällä vedellä

Paras valinta kasvojen pesuun on lämmin vesi, sillä tällaisessa lämpötilassa pystyt poistamaan kaikki myrkylliset tekijät iholtasi. Kokeile veden hieromista kasvoihin helläkätisesti, jotta et vahingoittaisi ihoasi sitä pestessäsi.

Osta miellyttävä ja pehmeä pyyhe

Voit huoletta käyttää hyvältä tuntuvaa ja pehmeää pyyhettä aina tarvittaessa, sillä tällainen kangas ei aiheuta kasvojesi ihollesi vahinkoa. Pyyhkeen laatu on hyvä ottaa huomioon, sillä kuten mainitsimme, on kasvojen iho elimistön herkin ihoalue, ja jotkut harmittomilta tuntuvat tottumukset voivat olla sitä vahingoittavia.

Vinkkejä kasvojen puhdistamiseen

Kun sinulla ei ole juurikaan aikaa

Usein käy niin, että aika ei yksinkerttaisesti riitä kaikkeen. Silloin on helppo nipistää aikaa sieltä, mistä sitä pystyy ottamaan, ja kasvojen puhdistus on tietysti yksi tällainen asia. Aina kun huomaat miettiväsi, josko voisit tällä kertaa jättää kasvojen perusteellisen puhdistuksen väliin, suosittelemme meikinpoistoliinojen käyttöä – ne ovat sekä käytännöllisiä että auttavat antamaan ihollesi sen tarvitsemaa kosteutusta.

Ihon kuivaaminen pesun jälkeen

Kun olet saanut kasvosi puhdistettua, on tärkeää olla tarkkaavainen vielä ihon kuivaamisenkin kanssa. Ole helläkätinen tämän vaiheen kanssa, sillä jos kuivaat ihoasi ronskisti saatat tehdä sen pinnan rasvaisemmaksi.

Oikeanlaisen kasvonaamion käyttö

Sinun tulisi edellä mainittujen seikkojen lisäksi kiinnittää huomiota myös siihen, minkälaista kasvonaamiota käytät ihosi syvälle ulottuvaa puhdistamista varten. Tämän tuotteen valinnan tulisi riippua oman ihosi tyypistä, ja yleensä olisi suositeltavaa käyttää naamiota kerran viikossa ennen nukkumaanmenoa.

Mikä on siis oikea tapa pestä kasvot?

Tässä aiheessa saatamme paikoittain toistaa itseämme, sillä olemme jo antaneet tiettyjä vinkkejä kasvojen pesuun, mutta seuraavassa yritämme valottaa tätä kysymystä vielä paremmin ja yksityiskohtaisemmin.

Epäpuhtauksien poistaminen iholta

Sinun olisi hyvä pestä kasvosi silloinkin, kun et ole käyttänyt päivän aikana meikkiä ollenkaan, sillä öljyä kertyy iholle aina tästä huolimatta.

Aloita puhdistaminen siihen suunnitellulla tuotteella tai luonnonsaippualla (huomaa myös, että saippuan tulisi olla vain sinun omassa käytössäsi). Ensimmäiseksi kastele naamasi lämpimällä vedellä, ja hiero sitten saippuaa ihollesi.

Lopuksi huuhtele koko naamasi iho niin, että siihen ei jää yhtään saippuaa, ja varmista myös, että jokainen kasvojesi alue on tullut huuhdelluksi vedellä. Jos vain mahdollista, toista vielä tämä vaihe.

Ihon kuivaaminen

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, tulisi sinun kuivata kasvosi erittäin miellyttävällä ja pehmeällä pyyhkeellä, jotta et vain vahoingoittaisi ihoasi kuivaamalla kovakouraisesti. Tähän voit käyttää kaiken tarvitsemasi ajan, jotta kasvosi ehtivät kuivaa sopivasti – yleensähän ei ole syytä jättää ihoa märäksi sen pesun jälkeen.

Ihon ravitseminen hoitavilla tuotteilla

Kuivaamisen jälkeen suosittelemme, että käyttäisit sellaista kasvovoidetta, joka antaa ihollesi antioksidantteja. Nämä suojaavat sitä vapailta radikaaleilta, jotka ovat seurausta altistumisesta auringolle ja saasteille.

Kun peset kasvosi kunnolla iltaisin, koet seuraavat hyödyt:

  • ihosi pystyy hengittämään kunnolla
  • lisäät kauneudenhoitotuotteiden tehokkuutta ihollasi
  • pystyt viivästyttämään ryppyjen syntyä
  • teet ihostasi kirkkaamman näköisen
  • edistät sitä, että näytät pirteältä
  • hyvin puhdistamalla torjut aknea sekä mustapäitä
  • teet ihostasi yleisesti ottaen paremman näköisen, eli siitä tulee paljon sileämpi ja raikkaampi