Kuinka ehkäistä mustapäitä

12 maaliskuun, 2019

Mustapäät eivät ole ainoastaan teini-ikäisten ongelma, vaan niistä kärsivät kaikenikäiset. Lue kuinka ehkäistä mustapäitä helposti kotona!

Mustapäitä voi ilmestyä kenelle tahansa, koska ne ovat vain rasvan ja kuolleiden solujen kerääntymistä, josta seuraa ihohuokosten sulkeutuminen. Mm. ilmaston saasteiden vuoksi nuo suljetut huokoset muuttuvat väriltään tummiksi, mikä aiheuttaa näppylöitä tai mustapäitä

Kuinka ehkäistä mustapäitä tehokkaasti

Ehkäistäksesi mustapäitä syntymästä, annamme joitakin erittäin yksinkertaisia vinkkejä, joita voit soveltaa käytäntöön nyt heti ja samalla opit, kuinka ehkäistä mustapäitä vastaisuudessa.

Pese kasvosi

ehkäise mustapäitä kasvojen pesulla

Tämä on tehokkain ja yksinkertaisin tapa ehkäistä mustapäitä kasvoissasi: pese ne joka päivä lämpimällä vedellä ja hyvällä antibakteerisella saippualla.

On tärkeintä pitää mielessä, että urheilun ja hikoilun jälkeen pitäisi käydä lämpimässä suihkussa, jotta kasvoillesi ei jää bakteereita, jotka voivat aiheuttaa mustapäiden ilmestymisen.

Pese meikit pois

Kaikenlaiset käyttämäsi meikit, samoin kuin rasvat, aurinkovoiteet, rusketusvoiteet ja voiteet, voivat aiheuttaa sen, että huokosesi sulkeutuvat ja aiheuttavat tämän vuoksi noiden häiritsevien mustapäiden ilmestymistä.

Tästä syystä on erittäin tärkeää, että ennen nukkumaan menoa peset kasvosi erittäin hyvin ja käytät erityistä voidetta poistaaksesi meikin.

Sinun pitäisi pestä kasvosi erittäin hyvin antibakteerisella saippualla, joka mainittiin aikaisemmin. Voit myös käyttää erityistä voidetta puhdistaaksesi kasvosi. Lisää tätä hellävaraisesti ja pyöritellen puhtaalla rätillä tai pumpulipallolla.

Suojelevat rasvat

ehkäise mustapäitä kasvonaamioilla

Ihosi on täysin suojaton ympäristön saasteita vastaan, minkä vuoksi on hyvä ajatus lisätä siihen rasvoja, jotka voivat tehokkaasti suojata kasvojasi joitakin asioita vastaan, joita epäilemättä löytyy ilmasta.

Hyvä suojarasva voi olla luonnollinen santelipuupohjainen rasva, jossa on erinomaiset kosteuttavat ominaisuudet, samoin kuin antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat olla suuri apu ilmansaasteita vastaan.

Käytä kasvonaamioita mustapäiden hoitoon

On olemassa joitakin erittäin tehokkaita kasvonaamioita syvään puhdistukseen, jotka hyödyttävät kasvojasi hämmästyttävällä tavalla, sillä ne estävät kaikenlaisten epäpuhtauksien muodostumisen kasvoillesi.

Voit käyttää naamioita kahdesta kolmeen kertaan viikossa ja ne voivat olla erittäin yksinkertaisia, kuten pelkän hunajan laittaminen kasvoille. Anna hunajan olla kasvoillasi kaksikymmentä minuuttia ennen sen poistamista lämpimällä vedellä.

Toinen erittäin suositeltava naamio mustapäiden poistoon ja ehkäisyyn on yhdistää jogurttia raastettuun appelsiinin kuoreen. Laita naamio kasvoillesi ja anna olla siinä kymmenen minuuttia. Huuhtele runsaalla kylmällä vedellä.

Kuori ihosi kauralla

ehkäise mustapäitä kaurahiutaleilla

Tee seos kaurasta ja ruusuvedestä ja hiero sitä hellävaraisesti kasvoihisi. Anna sen olla viisi minuuttia. Huuhtele se ensin lämpimällä vedellä ja sitten kylmällä. Tällä tavoin poistat mustapäät.