Eroon mustapäistä luonnollisesti

Eroon mustapäistä luonnollisesti
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Mustapäät ovat yleinen iho-ongelma. Mustapäitä esiintyy etenkin helposti rasvoittuvalla iholla. Myös ns. sekaiholla, jossa yhdistyy kuivan ja rasvaisen ihon elementtejä ja silloin tällöin myös kuivaihoisilla voi esiintyä mustapäitä. Mustapäät syntyvät, kun ihon erittämä tali ja ympäristöstä iholle kertyvä lika tukkivat ihohuokosen. Nopeasti rasvoittuvalla iholla talia erittyy enemmän, joten mustapäiden esiintyvyys kasvaa. Mustapäiden tumma väri johtuu hapettumisesta, kun ihon uloin kerros altistuu ilmalle. Tässä artikkelissa kerromme, miten pääset luonnollisesti eroon mustapäistä.

Useimmiten mustapäät sijaitsevat kasvojen iholla, etenkin nenällä, nenänpielissä, leuassa ja otsassa. Etenkin nenässä sijaitsevat mustapäät voivat olla ärsyttävä kosmeettinen haitta, sillä ne voivat näkyä jopa meikin alta. Onneksi on olemassa monia helppoja luonnollisia keinoja mustapäiden karkottamiseen, kokeile niitä jo tänään!

Kauneudenhoitorutiinilla eroon mustapäistä

Mustapäiden eliminointi vaatii sitkeyttä ja on tärkeää noudattaa selkeää ihonhoitorutiinia niiden poistamiseksi. Parhaimmat tulokset saavutat, kun pitäydyt uudessa ihonhoitomenetelmässä, etkä lipsu. On tärkeää puhdistaa kasvot huolellisesti pari kertaa päivässä ja kosteuttaa ihoa. Jatka lukemista ja annamme sinulle parhaat vinkit mustapäiden poistamiseen ja ehkäisyyn.

Puhdistaminen

Ensiaskel ihon puhdistamiseen on tietenkin kasvojen kunnollinen pesu ja meikin huolellinen poistaminen. On tärkeää poistaa kaikki kasvoilla oleva meikki ja päivän aikana kertynyt lika. M uista pestä kasvot myös sellaisina päivinä, kun et käytä meikkiä. Puhdistaaksesi kasvot oikein voit joko käyttää omatekoisia tuotteita tai luonnontuotteita, kuten oliiviöljyä, tai hyödyntää markettien puhdistustuotteita. Selvitä, mikä menetelmä sopii juuri sinun ihollesi.

Kun ihosi kaipaa syväkosteutusta, voit tehdä kosteuttavan naamion seuraavista aineista:

 • 1 ruokalusikallinen kaurahiutaleita
 • 1 ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia
 • 1 ruokalusikallinen porkkanamehua
 • 1 teelusikallinen oliiviöljyä

Mitä seuraavaksi?

Sekoita ainekset keskenään ja muodosta paksu tahna. Levitä kasvoille puhtain sormin, anna imeytyä 15 minuutin ajan ja huuhtele pois kylmällä vedellä. Kylmä vesi supistaa ihohuokoset, eikä niihin pääse kertymään talia tai likaa.

Kuorinta

eroon mustapäistä naamiolla

Kuorinta on tärkeä osa ihonhoitoa, sillä kuorimalla poistat kuolleen ihosolukon ja lian kasvoilta, annat ihon hengittää ja paljastat kuolleen ihokerroksen alta hehkeän, kuulaan ihon. Kuori iho muutaman kerran viikossa tarpeen mukaan. Tarkkaile ihosi reaktiota kuorintaan, jos se ei ärsyynny kuorinnasta, voit kuoria sitä useammin, mutta jos ihosi on herkkä, kannattaa se kuoria vain kerran parissa viikossa. Herkkäihoisten ei suositella kuorivan ihoa usein, eikä varsinkaan kemiallisin kuorintavoitein.

Kotikuorintaan tarvitset:

 • 1 kypsä banaani
 • 2 ruokalusikallista karkeaa sokeria
 • 1 teelusikallinen manteliöljyä

Mitä seuraavaksi?

Sekoita ainekset, muussaa banaani. Levitä kasvoille ja kaulalle, hiero ihoon pyörivin liikkein muutaman minuutin ajan ja huuhtele kasvot sitten huolellisesti. Sokeri kuorii pois kuolleen ihon, banaani ja öljy kosteuttavat ja rauhoittavat.

Kasvoveden käyttö

eroon mustapäistä kurkulla

Kasvoveden käyttö viimeistelee puhdistusprosessin, sillä se sulkee ihohuokoset ja vie kasvoilta viimeisimmätkin likarippeet. Kokeile tätä kotitekoista, luonnollista kasvovettä:

 • 1 kokonainen kurkku
 • 1/2 litraa vettä

Mitä seuraavaksi?

Kurkku on edullinen ja tehokas ruoka-aine, joka kosteuttaa, korjaa ja uudistaa ihoa. Kurkku eliminoi epäpuhtaudet iholta ja estää liiallisen talin kertymisen.

Pese kurkku ja leikkaa se viipaleiksi. Lisää viipaleet puoleen litraan vettä ja kaada ainekset kattilaan. Kiehuta seosta puolisen tuntia, anna sen jäähtyä ja levitä iholle vanulapulla.

Eroon mustapäistä kotitekoisilla naamioilla

Kun iho on puhdistettu huolellisesti, ovat kasvosi valmiit seuraavaan vaiheeseen eli mustapäiden poistoon. Nämä kasvonaamiot ovat loistava keino mustapäiden poistamiseen ja ehkäisyyn. Seuraa edellä eriteltyjä puhdistusohjeita ja laita kasvoille kasvonaamio muutaman kerran viikossa. Pian huomaat päässeesi eroon mustapäistä kokonaan.

Ananasnaamio

eroon mustapäistä ananaksella

Tämä naamio sopii kaikille ihotyypeille, sillä ananaksella on kiinteyttävä ja kosteuttava vaikutus. Ananaksen ainesosat supistavat ihohuokosia ja estävät lian kertymisen.

Tarvitset:

 • Desilitran sokeritonta, luonnollista ananasmehua
 • 1 ruokalusikallisen hunajaa

Mitä seuraavaksi?

Sekoita mehu ja hunaja hyvin keskenään ja levitä kasvoille. Anna mehun imeytyä 15 minuuttia ja huuhtele kasvot kylmällä vedellä.

Naamio aloe verasta ja tomaatista

Tämä kasvonaamio auttaa poistamaan liiallisen rasvan iholta ja estää mustapäiden syntymisen. Aloe vera kosteuttaa ihoa ja jättää sen puhtaaksi, pehmeäksi ja kirkkaaksi. Tomaatti puolestaan kuorii pois lian.

Tarvitset:

 • 1 kypsä tomaatti
 • 1 aloe veran lehti

Mitä seuraavaksi?

Pese ja paloittele tomaatti, muussaa se yhdessä aloe vera -geelin kanssa. Voit kasvattaa aloe veran joko itse tai ostaa aloe vera -geeliä valmiina luontaistuotekaupasta. Levitä naamio kasvojen iholle ja anna imeytyä 20 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä ja viimeistele hoito kasvovedellä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
6 elimistön sisäistä ongelmaa, jotka finnit paljastavat
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
6 elimistön sisäistä ongelmaa, jotka finnit paljastavat

On mahdollista, että finnit ovat muutakin kuin vain iho-ongelma. Tässä artikkelissa kerromme mitkä 6 elimistön sisäistä ongelmaa finnit voivat palj...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Du, W., & Avena-Bustillos, R. (2011). Antimicrobial volatile essential oils in edible films for food safety. Science against Microbial Pathogens: Communicating Current Research and Technological Advances”, A. Mendez-Vilas (Ed.). https://doi.org/10.1515/flin.2000.34.1-2.85
 • Bährle-Rapp, M. (2010). Tomate. In Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. https://doi.org/10.1007/978-3-540-71095-0_10594
 • Palacios, D. (2000). PIÑA. CONFERENCIA DE LAS NACIONES UNIDAS SOBRE COMERCIO Y DESARROLLO.
 • Prohens, J., Ruiz, J. J., & Nuez, F. (1996). The pepino (Solanum muricatum, Solanaceae): A “new” crop with a history. Economic Botany. https://doi.org/10.1007/BF02866518

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.