Puhdista kasvot kotitekoisin menetelmin

Puhdista kasvot kotitekoisin menetelmin

Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Onko luotettava meikinpoistoaineesi yllättäen lopussa? Tai kenties tahdot kokeilla luonnollisempia menetelmiä kasvojesi puhdistukseen? Sinun ei välttämättä tarvitse suunnata kaupan hyllyille uuden puhdistustuotteen perässä, sillä kasvot puhdistuvat ilman haitallisia kemikaaleja yksinkertaisilla ruokakaapin aineksilla. Puhdista kasvot ja poista meikki hellävaraisesti näiden vinkkien avulla!

Meikinpoiston A ja O

Kaikki käyttävät meikkiä eri tavalla; jotkut pitävät kevyestä ehostuksesta kun taas toiset kokevat olonsa mukavaksi täydessä tällingissä. Meikin määrä vaikuttaa myös sen poistoon.

Jos käytät paljon ripsiväriä ja rajauksia, tulisi sinun keskittyä puhdistamaan silmäsi huolellisesti. Ripsi- ja rajausvärit ovat usein vedenkestäviä ja vahvan pigmenttinsä vuoksi jäävät jämäkästi erityisesti ripsien tyveen.

Jos taas punaat huulesi vahvalla värillä, muistathan poistaa sen huolellisesti päivän päätteeksi. Silmämeikin poistossa kannattaa käyttää apuna vanupuikkoja, sillä niiden avulla pääset hellävaraisesti puhdistamaan jämähtäneen meikin pieniltä alueilta.

Muualta kasvojen ihon puhdistus on yksinkertaisempaa. Huuhtele lämpimällä vedellä, käytä kasvojen pesuun suunniteltua saippua ja jatka puhdistusta muilla menetelmillä, sillä pelkällä saippualla et saa ihoa täysin puhtaaksi. Saippua ei sovi kaikille ihotyypeille, joten kokeile eri menetelmiä ja seuraa ihosi reaktioita – kiristääkö, punoittaako, rasvoittuuko – ja päättele siitä, mikä sopii parhaiten juuri sinun ihollesi.

Kasvojen puhdistus ei vaadi paljoa aikaa, kun sen osaa hoitaa näppärästi, ja lopputuloksena ihosi on kuulaampi, puhtaampi ja kirkkaampi.

Naamio kasvoille

Älä koskaan mene nukkumaan meikit kasvoillasi, sillä meikki tukkii ihohuokoset eikä anna ihon hengittää – saatat herätä heti seuraavana aamuna näppyjä naamassasi. Pesemätön meikki rasvoittaa ihoa, saattaa pahentaa aknea ja kehittää finnejä ja mustapäitä. Olit sitten kuinka väsynyt tahansa pitkän päivän tai rilluttelun päätteeksi, on ehdottoman tärkeää pestä kasvot ennen nukkumaanmenoa.

Mikäli käytät piilolinssejä, poista ne ennen kasvojen puhdistusta, sillä meikinpoistotuotteet voivat ärsyttää silmiäsi tehden piilolinssien käytöstä hankalaa ja voivat jopa vahingoittaa linssejä. Erityisesti öljyisten meikinpoistotuotteiden kanssa ei piilolinssejä tulisi käyttää.

Puhdista kasvot luonnollisin, kotitekoisin menetelmin

 • Luonnonjogurtti. Levitä kerros maustamatonta, juoksevaa jogurttia kasvoillesi ja anna sen imeytyä kymmenen minuuttia. Poista pyyhkimällä kosteilla vanulapuilla tai kasvopaperilla.
 • Lämmin maito. Lämmitä muutama ruokalusikallinen maitoa ja anna sen imeytyä vanulappuun. Käy kasvot läpi vanulapulla taputtelemalla lempeästi ja painamalla hiukkasen kovempaa niissä kohdissa, joissa on enemmän meikkiä, esimerkiksi silmien alueella. Huuhtele kasvot lopuksi huolellisesti vedellä.

 

 • Oliiviöljy. Todellinen pelastaja kuivaihoisille. Oliiviöljy on uskomattoman tehokas jopa voimakkaan meikin poistaja. Levitä muutama tippa oliiviöljyä kasvoille ja hiero se ihoon hellävaroen. Pyyhi öljy pois lämpimällä kostealla pyyhkeellä tai kasvopaperilla. Jos kasvosi tuntuvat rasvaisilta öljyn poistamisen jälkeen, huuhtele vielä kasvojen puhdistukseen tarkoitetulla saippualla ja lämpimällä vedellä. Oliiviöljy on todella hyvä apu erityisesti silmämeikin poistamiseen, sillä se poistaa vedenpitävänkin meikin herkkää silmänympärysihoa ärsyttämättä.
 • Manteliöljy. Sopii parhaiten rasvoittuvalle iholle. Vaikka manteliöljy onkin nimensä mukaisesti öljyistä, ei se tee ihosta rasvaisempaa vaan todellisuudessa toimii päinvastoin. Käytä sitä samalla tavalla kuin oliiviöljyä.
 • Kamomilla ja oliiviöljy. Valmista kamomillatee ja anna sen jäähtyä. Imeytä neste vanulappuun ja lisää muutama tippa öljyä. Puhdista kasvot hellävaroen. Tämä metodi on erityisen sopiva silmien iholle, sillä kamomilla vähentää turvotusta ja pienentää silmäpusseja.

 

savinaamio kasvoille

Lisää luonnollisia kasvonpuhdistusvinkkejä…

 • Manteliöljy silmämeikin poistoon. Kuten huomata saattaa, öljyt ovat loistavia luonnollisia meikinpoistajia. Manteliöljy kosteuttaa ja hoitaa samalla kun poistaa meikin ja lian, ja se soveltuu erityisen hyvin herkkien silmien meikin poistamiseen. Tiputa muutama pisara vanulapulle ja hiero suoraan iholle. Jos haluat lisää volyymia ja tuuheutta ripsiisi, sekoita manteliöljyn sekaan pieni määrä risiiniöljyä.
 • Jojobaöljy on kolmas nopeaan meikinpoistoon soveltuva öljy. Jojoba pehmentää ihoa ja tekee sen kimmoisaksi. Sekoita ruokalusikallinen öljyä kahteen ruokalusikalliseen vettä, uita vanulappua sekoituksessa ja hiero se iholle pyöröliikkein – meikki katoaa kädenkäänteessä.

Rypyt naisen kasvoilla

 • Vaseliini. Toimii ripsivärin ja rajausten poistoon, sillä sen öljyt liuottavat meikin tehokkaasti. Et tarvitse paljoa, sillä vaseliini on todella paksua ja riittoisaa. Sipaise pieni määrä vaseliinia kasvopaperiin, vanulappuun tai pyyhkeeseen ja hiero se kevyesti alueelle, jolta tahdot meikin poistaa. Pese vaseliinijäämät pois lämpimällä tai kuumalla vedellä.
 • Rypsiöljy. Jokakodin luottoöljy taipuu myös meikinpoistoon, kun sekoitat sitä oliiviöljyyn. Tarvitset kumpaakin öljyä 3-4 teelusikallista, sekoita ne keskenään kupissa. Anna vanulapun imaista öljyt ja taputtele kasvoille – näet miten öljy poistaa meikin sekunneissa. Muistathan huuhdella kasvot puhdistuksen päätteeksi.
 • Mansikat. Valmistaaksesi tämän sekoituksen, joka toimii myös kasvonaamiona, tarvitset viisi suurehkoa mansikkaa ja kolme ruokalusikallista maustamatonta jogurttia. Paloittele ja muussaa mansikat ja sekoita ne jogurtin kanssa, voit käyttää tähän myös teho- tai sauvasekoitinta. Levitä seos kasvoille lempeästi hieroen ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Huuhtele pois lämpimällä vedellä ja viimeistele käymällä kasvot läpi puhtaalla, kostealla vanulapulla.
 • Jogurtti ja sitruuna. Toimii kaikille ihotyypeille. Sekoita ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia samaan määrään sitruunamehua ja levitä kasvojen ihon lisäksi kaulalle ja dekoltee-alueelle. Sitruunan hapot kuorivat ja kirkastavat samalla kun puhdistavat meikin ja lian iholta. Anna seoksen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja pyyhi se sitten pois kostealla vanulla tai kasvopyyhkeellä.

Puhdista kasvot hellävaraisemmin näiden luonnollisten ainesten avulla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.