Ruokasoodan hoitavat käyttötavat

Natriumvetykarbonaatti, joka tunnetaan yleisemmin ruokasoodana, voi auttaa painonpudotuksessa. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa kuluttaa sitä enempää kuin kolme teelusikallista päivässä koska se saattaa aiheuttaa ruoansulatusongelmia.

Moni lääkäri pitää ruokasoodaa todellisena apukeinona monien hoitojen täydennykseksi. Se on ihmeellinen kemiallinen yhdiste, jota pidetään edullisena ja toimivana hoitokeinona erilaisiin sairauksiin. Haluaisitko tietää tarkemmin kuinka voit hyödyntää ruokasoodaa? Jos haluat, jatka lukemista!

1. Ruokasooda ja munuaisten terveys

Ruokasooda on erinomainen apu kaikille heille jotka kärsivät munuaisongelmista. Koska ruokasooda on luonnollinen elektrolyytti, se auttaa säätelemään veren happamuutta (pH-arvo). Se on loistava tapa auttaa munuaisia suorittamaan niiden normaaleja tehtäviä. Esimerkiksi munuaisongelmista kärsiville on normaalia että kehon vetykarbonaattitaso putoaa huomattavasti ja todella matala taso voi aiheuttaa sairauden nimeltä Renal Tubular Acidosis (RTA), jolloin kehoon kertyy normaalia enemmän happoa.

Tällöin voisi olla hyvä ottaa teelusikallinen ruokasoodaa veteen liuotettuna päivällisen jälkeen veren pH-arvon tasapainottamiseksi, täten parantaen aineenvaihduntatoimintoja kehossa.

2. Virtsatieinfektio

Virtsatietulehdus

Virtsatietulehdus on erittäin yleinen, varsinkin naisilla. Lääkärin määräämän antibioottihoidon lisäksi voimme hoitaa sitä ruokasoodalla ja sitruunalla. Kun nämä kaksi ainesosaa yhdistetään, ne auttavat poistamaan virtsatietulehduksen aiheuttamaa kipua ja polttavaa tunnetta. Tämä hyöty johtuu pääasiassa emäksisestä aineesta, joka tekee virtsan vähemmän happopitoiseksi ja siksi vähentää poltetta normaalia ärtyneimmissä virtsateissä.

Tämä on yksinkertainen hoitokeino, josta virtsatietulehduksista kärsivät tulevat olemaan kiitollisia: liuota teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä ja lisää sitten puolikkaan sitruunan mehu.

3. Ruokasooda puhdistaa paksusuolta

Sairaus

Paksusuolen puhdistaminen on olennaista kehomme terveyden ylläpitämisessä. Joskus tämä suoliston osa täyttyy myrkyllisistä elementeistä ja hiivasienistä, estäen kehoamme käsittelemästä suoloja ja olennaisten vitamiinien kuten K-vitamiinin hankkimista. Kaikki tämä, tavalla tai toisella,vaikuttaa terveyteemme huomaamattamme. Ruokasooda toimii loistavana hapokkuutta torjuvana aineena, joka kykenee puhdistamaan myrkkyjä ruoansulatuskanavastamme.

Jos lisäämme yrttejä veteen liuotettuun ruokasoodaan, se auttaa torjumaan ummetusta ja vahvistaa vastustuskykyämme, lisäten terveellisten bakteerien leviämistä. Hyvät bakteerit auttavat meitä puhdistamaan kehoamme haitallisista elementeistä.

4. Ruokasoodalla parempi ruoansulatus

Ruoansulatus

Veteen liuotettu ruokasooda aterioiden jälkeen on yleinen hoitomuoto, jonka me kaikki tiedämme, ja olemme varmaan kaikki koittaneet, todennäköisimmin runsaan päivällisen jälkeen. Kun kärsimme esimerkiksi ruoansulatusvaivoista, on yleistä kokea sitä kamalaa pahoinvointia, turvotusta ja polttavaa tunnetta rinnassa. Niissä tapauksissa on hyödyllistä ottaa ruokasoodaa hajottamaan rasvoja ja siten auttamaan ruoan sulatusta.

Jos kärsit usein närästyksestä, nauti lasillinen vettä johon on sekoitettu teelusikallinen ruokasoodaa, niin tunnet olosi paremmaksi. Närästys helpottuu neutralisoimalla ylimääräistä happoa, mikä vähentää epämukavuutta ja polttavaa tunnetta. Mutta varo – jos kärsit närästyksestä säännöllisesti, sinun pitäisi ottaa yhteyttä lääkäriin, jotta muut sairaudet voidaan sulkea pois. Terveytesi on aina tärkeintä.

5. Ruokasooda painonpudotuksen apuna

Painonpudotus

Oletko ikinä kuullut, että ruokasooda voi auttaa polttamaan rasvaa? Se on totta, koska tämä luonnollinen kemikaali antaa meille täyden tunteen vatsaan. Ruokasoodan lisääminen sekä juomaan että ruokaan tekee ne emäksisemmiksi, siten nostaen veren pH-arvoa; kaikki tämä auttaa kehoa sulattamaan ja polttamaan rasvaa.

Asiantuntijat kertovat meille, että emäksiset elementit muuttavat rasvan lihakseksi ja energiaksi. Toisaalta, jos kulutamme valkoista sokeria ja jauhoja, teemme päinvastoin; toisin sanoen poltamme lihaksia ja varastoimme rasvaa. Mutta jos juomme emäksistä vettä, poistamme happopitoista jätettä, tasapainotamme veremme pH-arvoa ja menetämme painoa.

On siis suositeltavaa juoda lasillinen vettä yhdistettynä teelusikalliseen ruokasoodaa kerran tai kaksi päivässä. Mutta muista: älä koskaan ota enempää kuin kolme teelusikallista päivässä, sillä sillä voi olla haitallisia vaikutuksia.

Tämä luonnollinen kemikaali on loistava täydennys ruokavalioomme. Se on terveytemme apulainen joka edistää munuaisten toimintaa ja tasapainottaa veren pH-tasoa. Mutta muista, se on ainoastaan täydennys. Jos kärsit jonkinlaisista sairauksista, lääkärin tulee määrätä sinulle sopivimman hoitomuodon.