Logo image
Logo image

Ruokasoodan hoitava vaikutus

3 minuuttia
Ruokasoodan hoitava vaikutus
Viimeisin päivitys: 07 marraskuuta, 2018

Natriumvetykarbonaatti – toiselta nimeltään ruokasooda – voi auttaa painonpudotuksessa. Vaikka ruokasoodan hoitava vaikutus on ilmeistä, ei kuitenkaan ole suositeltavaa kuluttaa sitä enempää kuin kolme teelusikallista päivässä, koska se saattaa aiheuttaa ruuansulatusongelmia.

Moni lääkäri pitää ruokasoodaa hyvänä täydentävänä apukeinona monien sairausten hoidossa, sillä ruokasoodan hoitava vaikutus on ilmeinen. Ruokasooda on ihmeellinen kemiallinen yhdiste, jota pidetään edullisena ja toimivana apukeinona monien erilaisten sairauksien hoidossa. Haluaisitko tietää tarkemmin, millä tavoin ruokasoodan hoitava vaikutus ilmenee? Jos haluat, jatka lukemista!

1. Ruokasoodan hoitava vaikutus munuaisten terveyteen

Ruokasooda on erinomainen apu kaikille heille, jotka kärsivät munuaisongelmista. Koska ruokasooda on luonnollinen elektrolyytti, se auttaa säätelemään veren happamuutta (pH-arvoa). Ruokasoodan käyttäminen on loistava tapa auttaa munuaisia suoriutumaan niiden normaaleista tehtävistä. Esimerkiksi munuaisongelmista kärsiville on tavallista, että kehon vetykarbonaattitaso putoaa huomattavasti. Todella matala vetykarbonaattitaso voi aiheuttaa sairauden nimeltä renaalinen tubulaari asidoosi eli RTA, jonka seurauksena kehoon kertyy tavallista enemmän happoa.

Tällöin voisi olla hyvä ottaa päivällisen jälkeen teelusikallinen ruokasoodaa veteen liuotettuna, jotta veren pH-arvo tasapainottuu. Se auttaa parantamaan myös aineenvaihduntaa.

Some figure

2. Ruokasooda ja virtsatieinfektio

 

Virtsatietulehdus on erittäin yleinen vaiva, varsinkin naisilla. Lääkärin määräämän antibioottihoidon lisäksi voi ottaa avuksi ruokasoodan ja sitruunan. Kun nämä kaksi ainesosaa yhdistetään, ne auttavat poistamaan virtsatietulehduksen aiheuttamaa kipua ja polttavaa tunnetta. Tämä hyöty johtuu pääasiassa emäksisestä aineesta, joka tekee virtsan vähemmän happopitoiseksi ja siten auttaa vähentämään poltetta normaalia ärtyneimmissä virtsateissä.

Tämä on yksinkertainen hoitokeino, josta virtsatietulehduksista kärsivät ovat kiitollisia. Liuota teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä ja lisää siihen puolikkaan sitruunan mehu.

Some figure

 

3. Ruokasooda puhdistaa paksusuolta

 

 

Paksusuolen puhdistaminen on olennaista kehomme terveydentilan ylläpitämisessä. Joskus tämä suoliston osa täyttyy myrkyllisistä aineksista ja hiivasienistä, estäen kehoamme käsittelemästä suoloja ja hankkimasta olennaisia vitamiineja, kuten K-vitamiinia.  Kaikki tämä – tavalla tai toisella – vaikuttaa terveyteemme huomaamattamme. Ruokasooda toimii loistavana hapokkuutta torjuvana aineena, joka kykenee puhdistamaan myrkkyjä ruuansulatuskanavastamme.

Lisää yrttejä veteen liuotetun ruokasoodan joukkoon, sillä se auttaa torjumaan ummetusta ja vahvistamaan vastustuskykyämme, lisäten terveellisten bakteerien leviämistä. Hyvät bakteerit auttavat meitä puhdistamaan kehoamme haitallisista aineksista.

4. Ruokasoodan hoitava vaikutus ruuansulatukseen

Some figure

 

Veteen liuotettu ruokasooda aterian jälkeen on yleinen hoitomuoto, jonka me kaikki tiedämme, ja jota olemme kaikki varmasti joskus kokeilleet täyttävän päivällisen jälkeen.  Ruuansulatusvaivoista kärsiessä on yleistä tuntea  pahoinvointia, turvotusta ja polttavaa tunnetta rinnassa. Tällöin on hyödyllistä ottaa ruokasoodaa hajottamaan rasvoja ja siten auttamaan ruuansulatuksen toimintaa.

Jos kärsit usein närästyksestä, nauti lasillinen veteen sekoitettua ruokasoodaa, niin tunnet olosi paremmaksi. Närästys helpottuu ruokasoodan neutralisoimalla ylimääräistä happoa, mikä vähentää epämukavuuden oloa ja polttavaa tunnetta. Mutta ole varovainen, sillä jos kärsit närästyksestä säännöllisesti, sinun pitäisi ottaa yhteyttä lääkäriin, jotta muut mhadolliset sairaudet voidaan sulkea pois – terveytesi on aina etusijalla.

5. Ruokasooda painonpudotuksen apuna

Some figure

 

Oletko ikinä kuullut, että ruokasooda voi auttaa polttamaan rasvaa? Se on totta, koska tämä luonnollinen kemikaali antaa meille kylläisyyden tunteen. Ruokasoodan lisääminen sekä juomaan että ruokaan tekee ne emäksisemmiksi, samalla nostaen veren pH-arvoa; kaikki tämä auttaa kehoa sulattamaan ja polttamaan rasvaa.

Asiantuntijat ovat todenneet, että emäksiset ainesosat muuttavat rasvan lihakseksi ja energiaksi. Syödessämme ravintoa, joka sisältää paljon valkoista jauhoa ja  sokeria, tapahtuu päinvastoin; toisin sanoen poltamme lihaksia ja varastoimme rasvaa. Mutta juodessamme emäksistä vettä, poistuu samalla happopitoista kuonaa, veremme ph-arvo tasapainottuu ja menetämme painoa.

On siis suositeltavaa juoda lasillinen vettä yhdistettynä teelusikalliseen ruokasoodaa kerran tai kaksi päivässä. Mutta muista: älä koskaan ota enempää kuin kolme teelusikallista päivässä, koska liiallisella määrällä ruokasoodaa voi olla haitallisia vaikutuksia.

Tämä luonnollinen kemikaali on loistava täydennys ruokavalioomme, sillä ruokasoodan hoitava vaikutus ihmisen terveyteen on tutkitusti ilmeinen. Se on apulainen, joka edistää munuaisten toimintaa ja tasapainottaa veren pH-tasoa. Mutta muista, että ruokasooda on ainoastaan täydentävä apukeino. Jos kärsit jonkinlaisista sairauksista, lääkärin tulee määrätä sinulle sopiva hoitokeino.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Romero, X., Navarro, P., & Noguera, J. (2005). Acidez y pH. Escuela Venezolana para la Enseñanza Química.
  • Miller, M. (2012). Alcalinidad. Parámetros Fisico-Químicos.
  • Jones, L. V. (2012). Acidosis tubular renal. Boletin Medico Del Hospital Infantil de Mexico. https://doi.org/10.1016/B978-84-9113-015-4/00529-3
  • Bodas, R., Fernández, B., Giráldez, F. J., López, S., & Mantecón, A. R. (2009). Efecto de niveles de suplementación con bicarbonato de sodio en el consumo alimentario y el comportamiento animal de ovinos de ceba. Revista Cubana de Ciencia Agrícola.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.