10 rasvaa polttavaa ruoka-ainetta

10 rasvaa polttavaa ruoka-ainetta
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Hyvä ja tasapainoinen ruokavalio vaikuttaa positiivisesti koko kehon toimintaan. Kun pidät huolta siitä, että nautit terveellistä ruokaa, annat kehollesi kaikki sen tarvitsemat ravintoaineet. Näin elimistö toimii tehokkaasti ja se alentaa riskiä sairastumiseen. Kerromme sinulle seuraavassa kymmenen rasvaa polttavaa ruoka-ainetta.On siis olemassa tiettyjä rasvaa polttavia ruokia, jotka auttavat säilyttämään ihannepainon. Rasvaa polttavilla ruuilla tarkoitetaan sellaisia ruoka-aineita, jotka kiihdyttävät aineenvaihdunnan toimintaa, helpottavat ruuansulatusta ja ehkäisevät nesteiden kertymistä kehoon.

Nämä ruoka-aineet eivät siis ole mitään ihmeruokia, joita syömällä laihdut silmänräpäyksessä, vaan ne auttavat painonhallinnassa osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Lisäksi sinun tulee muistaa säännöllinen liikunta ja muut terveelliset elämäntavat.

10 parasta rasvaa polttavaa ruokaa:

Tumma suklaa

tumma suklaa
Suklaa on täynnä terveydelle hyödyllisiä aineita, kuten antioksidantteja. Nimenomaan tumma suklaa on tunnettu terveellisestä vaikutuksestaan elimistön toimintaan, sillä se sisältää vain hitusen sokeria ja on täynnä hyviä rasvahappoja, jotka auttavat pitämään vatsan kylläisenä pidempään. Muista valikoida vähintään 70-prosenttinen suklaa – mitä tummempi suklaa, sen parempi. Jätä pois valkoinen suklaa ja maitosuklaa, sillä näissä on hyvin vähän – jos ollenkaan – kaakaota ja paljon sokeria.

Kvinoa

Kvinoa on täynnä antioksidantteja, rautaa, sinkkiä, seleeniä ja E-vitamiinia. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät siitä tehokkaan rasvaa polttavan ruuan, jonka kuitupitoinen koostumus auttaa pitämään vaa’an lukemat kurissa. Kvinoaa kannattaa sekoittaa kasvisruokiin ja yhdistellä vähärasvaiseen proteiiniin ja pähkinöihin.

Salaatti

Salaatti ja muut vihreät lehtikasvikset ovat hyvä tapa polttaa rasvaa ja pudottaa painoa. Salaatilla on diureettinen vaikutus, ja se sisältää paljon rautaa ja kuitua. Muista siis nauttia runsaasti salaattia päivän aikana.

Chilipippuri

rasvaa polttavaa maustetta
Chileillä on rasvaa polttava ja laihduttava vaikutus, sillä niiden tulisuus laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle. Punainen chili ja cayennepippuri sisältävät paljon C-vitamiinia, jopa enemmän kuin appelsiinit ja sitruunat. Lisäksi chileillä on antioksidanttinen vaikutus, joka taistelee tauteja vastaan ja kohentaa solujen toimintaa.

Greippi

Greippi koostuu 90 % vedestä ja sisältää runsaasti hyviä hiilihydraateja. Tämä herkullisen kirpeä hedelmä soveltuu osaksi laihduttajan ruokavaliota, sillä sen sitrushapolla on rasvaa polttava ja hoikistava vaikutus. Lisäksi greipin syöminen auttaa kontrolloimaan kolesteroliarvoja ja auttaa parantamaan flunssan.

Kaura

Kaura on yksi tehokkaimmin rasvaa polttavista ruoka-aineista, sillä se tehostaa aineenvaihduntaa ja kohentaa ruuansulatuksen toimintaa. Kaura sisältää hyviä hiilihydraatteja, kuitua ja proteiinia. Lisäksi kaurasta saa hyviä rasvoja ja ravintoaineita, jotka pitävät energiatason korkealla koko päivän ajan.

Kasviskeitot

kasviskeitto
Kasviksista valmistettu keitto on laihduttajan paras kaveri, sillä se polttaa rasvaa, tyydyttää nälän ja auttaa välttämään kaloripitoisia ruokia. Lisäämällä kasviksista valmistettua keittoa ruokavalioosi, voit helposti korvata sillä muita korkeakalorisia tai muuten epäterveellisiä ruokia. Kasviskeitot sisältävät suhteessa vähän energiaa, mutta antavat samalla kehon käyttöön monia hyödyllisiä ravintoaineita ja nesteyttävät tehokkaasti.

Pähkinät

Pähkinät ovat tunnetusti täynnä hyviä ravintoaineita, kuten E-vitamiinia, Omega-3 -happoja, kasviperäistä proteiinia, kuitua ja antioksidantteja. Syömällä pähkinöitä kohtuudella voit vaikuttaa positiivisesti rasvan polttamiseen ja katoamiseen kehosta, lisäksi pähkinät auttavat karkoittamaan liiallisen kolesterolin verenkierrosta. Syö siis pähkinöitä pari kourallista päivässä, mutta älä ylitä suositusmääriä, sillä pähkinöiden sisältämät kalorit voivat pistää stopin laihtumiselle, jos niitä nauttii liikaa.

Kala

kalaa ruoaksi
Kala on yksi parhaista ja terveellisimmistä proteiinin lähteistä. Kalan syöminen auttaa polttamaan rasvaa, sillä sen sisältämä runsas määrä Omega-3 -happoa kiihdyttää aineenvaihduntaa. Omega-3 -hapot ovat terveellisiä rasvoja, joita keho tarvitsee pystyäkseen suoriutumaan päivittäisistä haasteista. Lisää siis ruokavalioosi etenkin merianturaa, turskaa, mustekalaa, monnia, seitiä ja silakkaa.

Sipuli ja valkosipuli

Sipulilla ja valkosipulilla on samanlaisia ominaisuuksia, ja kumpaakin syömällä autat aktivoimaan aineenvaihduntaa ja polttamaan rasvaa. Sekä sipuli että valkosipuli parantavat verenkierron toimintaa, kontrolloivat verensokeriarvoja, ja pitävät huolta kehon vastustuskyvystä ja ruoansulatuksesta. Lisäksi ne auttavat poistamaan myrkkyjä ja ylimääräistä nestettä kehosta.

Lisää nämä kymmenen rasvaa polttavaa ruoka-ainetta ruokavalioosi jo tänään niin kehosi kiittää sinua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ried K., Fakler P., Stocks NP., Effect of cocoa on blood pressure. Cochrane Database Syst Rev, 2017.
  • Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74 (2): 131-47.
  • Varghese S., Kubatka P., Rodrigo L., Gazdikova K., et al., Chili pepper as a body weight loss food. Int J Food Sci Nutr, 2017. 68 (4): 392-401.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.