Logo image
Logo image

Appelsiinin 11 yllättävää hyötyä ja käyttötapaa

3 minuuttia
Appelsiinin 11 yllättävää hyötyä ja käyttötapaa
Viimeisin päivitys: 16 lokakuuta, 2018

Appelsiinit ovat erittäin terveellisiä sitrushedelmiä. Ne myös tuoksuvat hyvälle ja ovat hyvin monipuolisia, koska ne voidaan syödä monella tavalla menettämättä niiden ominaisuuksia ja terveellistä makua. Voit tehdä niistä jälkiruokia, mehuja, salaatteja jne. Tämä hedelmä on tunnettu maailmanlaajuisesti sen mausta ja sen terveyshyödyistä. Se koostuu herkullisesta ja mehukkaasta massasta joka sisältää paljon C-vitamiinia, flavonoideja ja eteerisiä öljyjä. Haluatko tietää enemmän appelsiinin monista hyödyistä ja käyttötarkoituksista?

Appelsiinin ominaisuudet

  • Voimakas antioksidantti: appelsiinit koostuvat C-vitamiinista, flavonoideista ja beetakaroteenista, jotka yhdessä toimivat voimakkaana antioksidanttina joka auttaa puhdistamaan kehoa ja ehkäisee muun muassa verisuoni-, sydän– ja rappeutumissairauksia sekä syöpää.
  • Runsaasti C-vitamiinia: C-vitamiinilla on todella tärkeä rooli kehossa koska se auttaa muun muassa kollageenin, luiden, hampaiden ja punasolujen muodostuksessa. Se lisää raudan imeytymistä ja lisää vastustuskykyä tulehduksiin.
  • Helpottaa stressiä ja masennusta: sitrushedelmien happo tekee appelsiinista hyvän apulaisen taistelemaan stressiä ja masennusta vastaan sen suuren vitamiinimäärän ja hivenaineiden vuoksi.
  • Puhdistava: Appelsiineilla on ominaisuuksia, jotka auttavat poistamaan aineita, joita keho ei ole metaboloinut ja jotka ovat jääneet hautumaan tiettyihin elimiin. Niillä on myös desinfioiva ja puhdistava ominaisuus, joka hoitaa kehosi terveyttä.
  • Parantaa ruoansulatuselimistöä: appelsiineissa on magnesiumia, mineraalia joka liittyy suoliston toimintaan, hermoihin ja lihaksiin. Se toimii ikään kuin “kipulääkkeenä” vatsakipuun. Lisäksi se desinfioi ja hävittää kertyneitä jäämiä ja helpottaa ruoansulatusta.
  • Auttaa raudan imeytymistä: C-vitamiini lisää huomattavasti raudan imeytymistä, mikä auttaa varsinkin niitä ihmisiä jotka kärsivät anemiasta.
  • Edistää hyvää kolesterolitasoa: sen suuren C-vitamiinimäärän, flavonoidien, beetakaroteenien ja kuidun vuoksi appelsiini on hyvä taistelemaan huonoa kolesterolia vastaan.
  • Hoitaa ihosi terveyttä: appelsiineilla on todella terveellisiä ominaisuuksia iholle, koska ne auttavat pitämään sen kosteutettuna ja terveenä. Ne ovat hyviä uudistamaan ihoa ja korjaamaan vahingoittuneita kudoksia. 

11 yllättävää appelsiinin käyttötapaa, joita et luultavasti tiennyt

Sen ominaisuuksien vuoksi appelsiinit ovat hyviä hoitamaan erilaisia terveysongelmia, ehkäisemään sairauksia ja ne sopivat jopa kodinhoitoon.

Hermot

Some figure

Appelsiinit ovat hyviä rauhoittamaan hermoja kriisiaikoina. Sen takia me suosittelemme tekemän uutteen appelsiinin lehdistä ja kupillisesta kuumaa vettä.

Virtsateiden ongelmat

Virtsarakon ja eturauhasten ongelmien ehkäisyssä appelsiinimehun juominen päivän aikana auttaa stimuloimaan kehon toimintoja, taistelemaan tulehduksia vastaan ja auttaa pysäyttämään tulehduksen.

Nielurisatulehdus

Tämän ongelman torjumiseksi suosittelemme juomaan lasillisen appelsiinimehua sekoitettuna kolmeen aloe vera -kiteeseen. Seos kannattaa juoda tyhjään vatsaan.

Liikalihavuus

Some figure

Niiden alhaisen hiilihydraattimäärän ja puhdistavien ominaisuuksien vuoksi appelsiinit auttavat painonpudotuksessa.

Lievittää kuumetta

Appelsiinimehu poistaa myrkkyjä ja rauhoittaa kuumetta ravitsemalla sinua sen suuren C-vitamiinimäärän vuoksi.

Torjuu ryppyjä

Some figure

Appelsiinit pitävät ihosi kosteutettuna, aktivoivat verenkiertoa ja ehkäisevät ennenaikaisia ryppyjä. Puhtaan appelsiinimehun juomisen lisäksi suosittelemme käyttämään appelsiinimassaa hauteena 15 minuutin ajan.

Gastronomia

Appelsiineja käytetään moniin jälkiruokiin. Voit juoda appelsiinin luonnollista mehua, lisätä sitä erilaisiin ruokiin, maustaa sen avulla lihaa erikoisemmalla tavalla jne.

Kodin raikastaminen

Appelsiineilla on herkullinen tuoksu, jota voit hyödyntää kodissasi. Kannattaa hyödyntää leikattujen appelsiinien tuoksu, joka on erittäin miellyttävää.

Puhdistusaine

Some figure

Saatat todella yllättyä kuullessasi, miten voit käyttää appelsiineja puhdistusaineena ja kotisi desinfioimiseen. Laita muutama appelsiinin kuori, vettä ja vähän etikkaa purkkiin. Voit laittaa sitä suihkepulloon ja käyttää sitä puhdistaaksesi elektroniset laitteet, lasikaapit, lasimaalaukset, lasit yms.

Auttaa kenkien pahaan hajuun

Appelsiinien miellyttävä tuoksu on loistava poistamaan kenkien ja jalkojen pahaa hajua. Laita muutama appelsiinin kuori kenkään ja anna vaikuttaa 1 – 2 päivää.

Kiiltävät hiukset

Jos sinulla on kuivat ja latteat hiukset, liota appelsiinin kuoria omenaviinietikassa ja lisää kosteisiin hiuksiin ja huuhtele.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.