Miten puhdistaa suolisto luonnollisesti

Suolistoon kerääntyy usein kuona-aineita, jotka saavat koko kehon toimimaan huonosti. Paksusuoli voi aiheuttaa paljon ongelmia jos se ei ole puhdas, minkä vuoksi suolihuuhtelu onkin suositeltavaa. On myös hyvä tietää, mistä kuona-aineiden kertyminen johtuu, jotta et lisäisi niiden kertymistä ja voisit estää niiden muodostumista mahdollisimman hyvin.

Mitä sinun tulisi tietää suoliston puhdistamisesta

Jos haluat puhdistaa suolistoasi ajoittaisen tai lievän ummetuksen takia, sinun tarvitsee vain lisätä kuituja tai yrttejä ruokaasi saadaksesi suoliston toiminnan normalisoitumaan. Tämä tekniikka tosin ei pysty poistamaan suoliston seinämiin kertynyttä vanhaa ulostemassaa. Kuka tahansa, joka ei ole käynyt vessassa 5 peräkkäiseen päivään, on keräännyttänyt 15 aterian jäämät elimistöönsä.

Suoliston puhdistus hyödyntää koko kehoa, koska se poistaa kehosta kaiken, mitä ei voi enää käyttää hyödyksi, kuten myös kaiken, mikä hidastaa tai estää sitä toimimasta kunnolla, oli kyse sitten loisista tai vanhoista ruuanjäämistä. Kunnon suolipuhdistuksella ja oikealla ruokavaliolla saa suoliston puhdistettua tehokkaasti.

Puhdas suolisto näkyy ja tuntuu myös sisäisenä hyvänä olona, parempilaatuisena unena, paremmanhajuisena hengityksenä ja ominaishajuna, näppylöiden ja finnien katoamisena jne. Sillä on myös muita vahvistavia vaikutuksia, kuten vatsan, erityisesti haiman ja maksan rauhasten stimuloiminen. Suoliston puhdistus parantaa ruuan imeytymistä.

suolisto

On hyvä tietää, että laksatiivien käyttöä tähän tarkoitukseen ei suositella, koska niiden aktiiviset ainesosat ovat myrkyllisempiä ja ärsyttävämpiä kuin itse ruoka, jota niillä yritetään suolistosta poistaa.

Parhaita luonnollisia keinoja ovat huuhtelut, peräruiskeet, yrtit ja suolot. Nämä keinot ovat luotettavampia ja voit käyttää niitä huoletta aina, kun tiedät aiheesta tarpeeksi.

Sinun ei kuitenkaan tule käyttää näitä menetelmiä liian usein tai tulla riippuvaiseksi niistä, koska lopputulos voi olla päinvastainen. Ruokavalion muutoksen täytyy olla säännöllinen ja jatkuva. Tämä tarkoittaa sitä, ettet voi syödä kaikkea mitä haluat luullen, että voit puhdistaa kehosi viikottaisella suolihuuhtelulla, koska elimistösi ei vain toimi niin.

Myös eräillä ruuilla on suolistoa puhdistavia vaikutuksia, joita nauttimalla ei välttämättä tarvitse turvautua yllä mainittuihin tekniikoihin.

Kasvisreseptejä suoliston puhdistamiseen

Näillä resepteillä voit puhdistaa tehokkaasti ja yksinkertaisesti sekä suolistoasi että ruuansulatusjärjestelmääsi yhtä aikaa. Sinun tarvitsee tehdä vain muutamia muutoksia ruokavalioosi, kuten lisätä siihen enemmän kauden hedelmiä, kasviksia ja vihanneksia sekä kuivattuja siemeniä. Suolistosi tulee näin olemaan paljon puhtaampi ja sen ansiosta myös munuaisesi ja maksasi. Kaikkien elintesi terveys, kuten myös kokonaisvaltainen terveytesi, tulevat paranemaan merkittävästi.

Yksi parhaista suolistonpuhdistusresepteistä on kahdesta appelsiinista, seitsemästä mansikasta ja kolmesta persikasta (kivet poistettuna ja paloiteltuna) tehty mehu.

Mehu auttaa suoliston luonnollisessa puhdistamisessa ja vahvistaa myös hengityselimiä. Sen on myös todistettu vähentävän masentuneisuutta.

Laita hedelmänpalat tehosekoittimeen ja soseuta. Juo välittömästi ilman siivilöintiä ja ennen aamupalan nauttimista. Juo tätä mehua yhdeksän peräkkäisen päivän ajan. Tunti mehusmoothien jälkeen voit syödä normaalin aamupalasi.

itsetehty meh

On olemassa myös yrttejä, jotka ovat erinomaisia tähän tarkoitukseen, kuten esimerkiksi:

  • Cascara sagrada: Sagrada-puun kuorta tuhansia vuosia käyttäneet Pohjois-Amerikan aboriginaalit esittelivät sen 1500-luvulla espanjalaisille. Kuoren sisältämät yhdisteet auttavat aktivoimaan paksusuolen supisteluja jäljitellen ulostamisen liikkeitä. Se auttaa myös herkkävatsaisia poistamaan kuona-aineita elimistöstä.
  • Plantago Psyllium: intialaisen ja iranilaisen siemenen kuori. Kuoria käytetään vaihtoehtoisessa lääketieteessä. Ne sisältävät paljon liukenevaa ravintokuitua. Liota niitä vedessä saadaksesi niiden ympärille liivatemaisen taikinan, joka toimii ikään kuin harjana puhdistaen kaiken suolien seinämistä. Parantaa suoliston kokonaisterveyttä.

siemenet

  • Altaea Officinalis: tätä yrttiä on käytetty muinaisen Kreikan ajoista lähtien, mistä se saa myös nimensä. ”Altho” tarkoittaa parannuskeinoa tai lääkettä. Yrtti sisältää suuria sokerimolekyylejä, jotka rauhoittavat paksusuolen seinämän limakalvoja.
  • Cinnamomum Cassia: tunnetaan myös nimellä kassiakaneli tai kiinankaneli. Ensimmäinen mauste, joka tuotiin Eurooppaan Aleksanteri Suuren mukana. Ennen Eurooppaa maustetta vietiin Egyptiin ja Israeliin. Sitä viljellään Kaakkois-Kiinassa öljynsä, kukintojensa ja kuorensa vuoksi. Tällä kanelilla on hyvin suotuisa vaikutus ruuansulatusjärjestelmään, sillä se parantaa vatsan ja paksusuolen kudosten ja limakalvojen terveyttä.

Neuvoja suoliston pysyvään puhdistamiseen

  • Syö viikottain 8-10 annosta hedelmiä. Valitse niistä kuitupitoisimmat, kuten marjat.
  • Syö täysjyväviljatuotteita 2-3 kertaa viikossa.
  • Valitse ruokia, joissa on paljon proteiinia ja kuituja, koska ne auttavat puhdistamaan paksusuolta.
  • Älä syö makeisia tai rasvoja.
  • Lisää kokonaisia pellavansiemeniä ruokavalioosi sirotellen niitä ruokaasi ennen tarjoilua.
  • Liiku päivittäin (vähintään 30 minuuttia kävelyä per päivä) ja juo paljon vettä päivittäin (vähintään 2 litraa vettä päivässä on suositeltava määrä).
Kategoriat: Luontaishoidot Tags:
UUTISIA VERKOSSA