Logo image
Logo image

Inkivääri-stevia-omenajuoma kompensoi ylensyöntiä

3 minuuttia
Tiesitkö, että inkivääri on yksi parhaista ainesosista kehon puhdistamiseksi ja ruoansulatuksen toiminnan optimoimiseksi? Voimme lisätä sitä moniin resepteihin tai käyttää teen kanssa.
Inkivääri-stevia-omenajuoma kompensoi ylensyöntiä
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Ylitämme liian usein rajan ruoan ja juoman suhteen, koska meidän on vaikea hillitä itseämme kun edessämme on ihania herkkuja. Tämä inkivääri-stevia-omenajuoma kuitenkin kompensoi tehokkaasti ylensyöntiä seuraavia negatiivisia vaikutuksia.

Löydä kaikki diureettiset ja puhdistavat ominaisuudet joita tämä juoma tarjoaa, jotta voit tuntea olosi taas hyväksi ylensyönnin jälkeen.

Liika on aina liikaa

Juhlapyhät, joulunvietto, syntymäpäivät ja niin edelleen. Meillä on monia hyviä syitä järjestää juhlat.

Ongelma piilee kuitenkin eri ruoissa, niiden määrässä ja yhdistelmissä, jotka vaarantavat ruoansulatusjärjestelmämme ja yleisen terveytemme.

Voimme selvitä ylensyönnistä, jos opimme hallitsemaan itsemme, syömään hitaasti ja pureskelemaan hyvin nauttien ruoasta, mutta myös oppien valitsemaan ne ja yhdistämään ne oikealla tavalla.

Voimme esimerkiksi sisällyttää aina salaattiannoksen jokaiseen ateriaan. Siten tunnemme olomme kylläisemmäksi, syömme vähemmän muita, epäterveellisempiä ruokia ja samaan aikaan parannamme ruoansulatustamme.

Lue myös tämä artikkeli: Ruoansulatusta helpottavat hedelmät ja yrtit

Kuinka voimme kompensoida ylensyöntiä?

Some figure

On olemassa eri tapoja ehkäistä ylensyöntiä ja ruoanhimoa, tai tasapainottaa oloa jos oletkin syönyt liikaa:

 • Juo vettä päivän aikana aterioiden välissä puoli tuntia ennen ja jälkeen aterian. Se on helpoin ja taloudellisin tapa puhdistaa ja tasapainottaa keho.
 • Jätä seuraava ateria väliin tai korvaa se kevyellä aterialla: hedelmillä, salaateilla, keitolla, kasvissosekeitolla ja niin edelleen.
 • Teen tai lisäravinteiden käyttö parantaa maksan toimintaa. Maksa sulattaa rasvan ja poistaa myrkyt: voikukka, maarianohdake, artisokka, boldo ja niin edelleen.
 • Inkivääri-stevia-omenajuoman juominen.

Suositeltavia ruokia

Inkivääri

Inkivääri on raikkautta tuova maustejuuri, jolla on huomattavan hyödyllisiä ominaisuuksia kehon puhdistamiseksi liialliselta ruoalta:

 • Se taistelee turvotusta ja nesteen kerääntymistä vastaan ja parantaa myös munuaisten puhdistavaa toimintaa.
 • Se tasapainottaa ruoansulatusjärjestelmää, vähentää vatsavaivoja ja aktivoi mahalaukun nesteet.
 • Se parantaa maksan toimintaa ja auttaa puhdistamaan veren sekä poistamaan myrkyt.
 • Se tehostaa perusaineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan kaloreita.

Voimme käyttää sitä raakana tai jauheena esimerkiksi teessä, mehussa tai smoothiessa. Sitä voidaan ostaa myös makeisena.

Stevia

Some figure

Sen lisäksi, että stevia toimii lääkkeenä, se on myös yksi parhaimmista makeutusainevaihtoehdoista mihin tahansa ruokaan. Se on mahtava tapa säädellä kehoa liiallisen syömisen jälkeen:

 • Se vähentää verensokeritasoa ja makeiden ruokien himoa.
 • Se auttaa poistamaan nesteet kehosta.
 • Se alentaa hienovaraisesti korkeaa verenpainetta.
 • Se parantaa hampaiden ja ikenien terveyttä ja ehkäisee reikiintymistä.
 • Sillä on ruoansulatukseen vaikuttavia ominaisuuksia.
 • Se on kaloriton.

Jotta voisimme niittää stevian lääkinnälliset ominaisuudet, stevian tulee olla puhdasta. Voimme käyttää sitä nesteenä tai jauheena. Stevia on vihreää tai tummanruskeaa ja sen maku muistuttaa lakritsia.

Jalostettu stevia makeuttaa antamatta makua, mikä tekee siitä ihanteellisen resepteihin käytettäväksi. Se ei kuitenkaan tarjoa mitään parantavia etuja.

Omena

Omenat ovat hyvin suositeltuja ruokia kehon puhdistamiseksi ja ruoansulatusjärjestelmän sekä suoliston tasapainottamiseksi. Jos voimme ostaa ekologisia omenoita, on paras syödä ne kuorineen, sillä se on kuitupitoisempaa ja auttaa ruoansulatuksessa.

Omena antaa ruokaisuutta juomaan. Se auttaa meitä jättämään seuraavan aterian väliin ja tasapainottamaan aikaisemman aterian liiallista ruokamäärää.

Haluatko tietää lisää? Lue: Omenoiden hyödyt ja 9 tapaa nauttia niitä

Inkivääri-stevia-omenajuoma

Some figure

Tällä herkullisella inkivääri-stevia-omenajuomalla pystyt kompensoimaan ylensyöntiä helpolla ja luonnollisella tavalla.

Ainesosat

 • 1 tl jauhettua inkivääriä
 • 1 tl puhdasta steviajauhetta
 • 1 omena
 • 200-400 ml vettä (oman maun mukaan)

Valmistus

 • Pese ja kuori omena.
 • Laita omena stevian, inkiväärin ja veden kanssa tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
 • Tuloksena on hieman paksu juoma, joka voidaan juoda joko kylmänä tai kuumana.

Paras tapa sen juomiseksi on nauttia sitä koko päivän ajan, kaksi tuntia aterian jälkeen. Voit juoda sitä kahdesti päivässä tasapainoisen ruokavalion ohella.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.