8 ihonhoitovinkkiä vaihdevuosiin

Huolestuttaako sinua vaihdevuosien tuomat ikääntymisen merkit ihollasi? Kuten tulet huomaamaan, niitä voi ehkäistä monella tavalla. Ota suosituksemme kauneudenhoidosta käyttöösi ja ihosi säilyy paremmin hormonien aiheuttamien muutosten läpi.
8 ihonhoitovinkkiä vaihdevuosiin
Karla Henríquez

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Muutamien ihonhoitovinkkien avulla voit luovia vaihdevuosien läpi ja ehkäistä hormonimuutosten tuomia vaikutuksia. Vaikka monet ikääntymisen merkit ovat väistämättömiä, pieni lisähuolenpito kyllä hidastaa prosessia. Ota ohjeiksesi nämä kahdeksan ihonhoitovinkkiä vaihdevuosiin!

Iho menettää osan kiinteydestään iän myötä kollageenin ja elastiinin vähentyessä. Ylläpitämällä hyvää terveyttä ja kauneusrutiineja pystyt hidastamaan ikääntymistä ja ihosi pysyy kauniimpana pidempään.

Ammattilaisten kosmetiikkatuotteet kyllä vähentävät ryppyjen määrää, mutta se ei auta pitkällä juoksulla jos et pidä itsestäsi huolta muilla keinoilla. Millä lailla ihoa tulisi hoitaa vaihdevuosien aikana?

Kerromme sinulle tänään siihen sopivia vinkkejä.

8 loistavaa ihonhoitovinkkiä vaihdevuosiin

Vaihdevuosien alkaessa tapahtuu naisen kehossa monia fyysisiä ja emotionaalisia muutoksia. Yksi niistä on ihon ikääntyminen. Naishormonien eli estrogeenien sekä kollageenin määrän vähentyessä ryppyjen ja läikkien määrä iholla kasvaa.

Myös ihon elastisuus ja ihon oman rasvan tuotannon määrä vähenee, jolloin ihon kuivuu ja iholle tulee näkyviin erivärisiä alueita.

Miten näitä voi vähentää?

1. Suojele ihoasi auringolta

8 ihonhoitovinkkiä vaihdevuosiin: käytä aurinkorasvaa

Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää kaikenikäisille, mutta vaihdevuosien aikana on erittäin tärkeää muistaa suojata ihoa auringolta. Ihokudos on heikompaa ja suora auringon valo vahingoittaa ihoa jos sitä ei suojata aurinkovoiteella.

2. Juo enemmän vettä

juo runsaasti vettä

Vaihdevuosien aikana hormonien muutokset aiheuttavat kuivuutta ja tämän näkee selvästi iholla, koska ihon luonnollisen rasvan määrä vähenee.

Vältä ihoa kuivumasta ja juo vähintään 6-8 lasillista vettä päivässä.

3. Terveellinen ruokavalio

kasvikset ja hedelmät

Useat naiset vaihdevuosien aikana alkavat pelkäämään ja välttämään kaloreita, koska he pelkäävät lihoavansa. Itse asiassa vähäkaloriset dieetit voivat olla haitallisia terveydelle ja kauneudelle.

Ravinteiden puute alkaa näkymään pian iholla, joten on parasta syödä terveellisesti ja tasapainoisesti jotta saat kaikki tarpeelliset ravintoaineet. Ruokavalion tulisi sisältää proteiinia, hyviä rasvahappoja ja antioksidantteja.

4. Kuori ihoa säännöllisesti

8 ihonhoitovinkkiä vaihdevuosiin: kuori ihoa

Kaikkein pahinta mitä voit ihollesi tehdä vaihdevuosien aikana on antaa kuolleiden ihosolukoiden ja muiden kuona-aineiden jäädä ihon pinnalle. Ihokudos ei saa happea jota se tarvitsee, joten solujen uudistuminen ja elpyminen hidastuu.

Pidä ihosi kosteutettuna ja pehmeänä tekemällä kuorinta kaksi kertaa viikossa. Kuorinta poistaa epäpuhtauksia ja antaa lisää ihon kaipaamia ravinteita.

5. Vältä tupakointia

lopeta tupakointi

Tupakoinnin välttämiseen on lukemattomia syitä vaihdevuosien aikana. Itse asiassa kaikkien parasta on jättää savukkeet pois kokonaan hyvissä ajoin, jotta et kärsi myrkkyjen aiheuttamista seurauksista.

Tupakointi on yksi ihon pahimmista vihollisista. Se lisää ryppyjen määrää ja kuivattaa ihoa.

6. Käytä kiinteyttäviä kasvovoiteita

ihon kosteutus

Kasvojen kosteutusta varten löydät kaupoista monia kosteusvoiteita, jotka myös kiinteyttävät ihoa, etenkin herkiltä alueilta.

Sekä ammattilaisten että luonnon aineista tehdyt kosteusvoiteet ehkäisevät hyvin ryppyjä syntymästä kasvojen, kaulan ja dekolteen alueelle.

7. Käytä fytoestrogeenejä

soijatuotteet

Fytoestrogeenia sisältävät ruoat ja lisäravinteet auttavat vähentämään hormonimuutosten aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia vaihdevuosien aikana. Ne säätelevät estrogeenin määrää ja hidastavat ihon huononemista.

Huom: Näitä tuotteita tulisi käyttää vain lääkärin määräyksellä, sillä ne voivat aiheuttaa sivuoireita.

8. Käytä säännöllisesti kasvonaamioita

kasvonaamio

Kasvonaamioiden ei tarvitse tyhjentää kukkaroa. Vaikka monet ovatkin erittäin hyviä, voit kokeilla luonnon tuotteista tehtyjä naamioita, jotka ovat tehokkaita ja kosteuttavia. Tärkeintä on käyttää kasvonaamioita säännöllisesti vaihdevuosien aikana.

Kasvonaamiot kosteuttavat ihoa ja vähentävät ryppyjen lisääntymistä. Antioksidantit, hyvät rasvat ja aminohapot auttavat pitämään ihon kiinteänä.

Suosittelemme seuraavia yhdistelmiä:

  • avokado ja E-vitamiiniöljy
  • kookosöljy ja aloe vera
  • banaani ja hunaja
  • luonnonjogurttia ja mansikoita
  • oliiviöljyä ja kaurahiutaleita

Oletko huolissasi siitä, miten vaihdevuosien tuomat ikääntymisen merkit näkyvät ihollasi? Niitä voi ehkäistä luonnollisin keinoin, kunhan muistat hoitaa ihoasi säännöllisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.