8 syytä nauttia aloe verasta valmistettua mehua

Aloe vera ei ole pelkästään iholle hyödyllinen aines, sillä sitä voi nauttia myös sisäisesti elimistön hyvinvoinnin parantamiseen. Tässä artikkelissa opetamme sinulle 8 syytä nauttia aloe verasta valmistettua mehua ja näytämme miten helposti juoma valmistuu.
8 syytä nauttia aloe verasta valmistettua mehua

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aloe veran vitamiinit, mineraalit ja tulehdusta hillitsevät ainesosat ovat vain osa kasvin terveyshyödyistä. Aloe vera auttaa sinua myös laihtumaan nopeammin. Tässä artikkelissa kerromme kahdeksan syytä, joiden takia sinunkin kannattaisi nauttia aloe verasta valmistettua mehua.

Aloe vera on yksi tunnetuimmista kasveista maailmassa, eikä pelkästään siksi, että sen geelillä on monia kosmeettisia hyötyjä, vaan myös siitä syystä, että sen sisältämät ravinteet soveltuvat terveydenhoitoon. Aloe vera on täynnä vettä, antioksidantteja, kuitua ja muita terveellisiä yhdisteitä – kasvia onkin käytetty jo vuosisatojen ajan monia sairauksia vastaan.

Lääketeollisuus ja kosmetiikkajätit ovat hyödyntäneet aloe veraa jo monia vuosia eri tuotteiden ja lääkkeiden valmistuksessa. Aloe veran käyttö tuoreeltaan on kuitenkin paras vaihtoehto, sillä näin pääset nauttimaan kasvin kaikista ravinteista täysin käsittelemättöminä ja raakoina.

Aloe vera soveltuu jopa laihduttajalle, sillä se sisältää hyvin vähän kaloreita. 

Kaikki eivät vielä ole tietoisia aloe veran terveyshyödyistä, joten tässä artikkelissa haluamme jakaa aloe veran ilosanomaa ja annamme sinulle kahdeksan hyvää syytä nauttia aloe verasta valmistettua mehua ja lisätä se ruokavalioosi. Lue lisää!

8 syytä nauttia aloe verasta valmistettua mehua

1. Aloe ehkäisee ummetusta

8 syytä nauttia aloe verasta valmistettua mehua - auttaa ehkäisemään ummetusta.

 

Aloe veran säännöllinen, kohtuullinen nauttiminen on yksi parhaimmista keinoista ehkäistä ja hoitaa sekä lievää että kroonista ummetusta.

Aloen sisältämä kuitu ja vesi tuovat mukanaan lievästi laksatiivisen vaikutuksen, joka tehostaa suoliston toimintaa ja ulosteen poistumista.

2. Aloe auttaa laihtumaan

Aloe verasta valmistettua mehua kannattaa nauttia, sillä se on loistava keino tehostaa laihtumista. On suositeltavaa aloittaa aloen nauttiminen ennen varsinaiselle laihdutuskuurille ryhtymistä, sillä aloella on luontaisesti puhdistava vaikutus, joka parantaa ruuansulatuksen toimintaa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa – näin elimistösi on ihanteellisesssa tilassa ja valmis aloittamaan laihdutuskuurin.

Tämän lisäksi pienissä määrissä nautittu aloe auttaa kontrolloimaan ruokahalua ilman suurta kalorimäärää.

3. Aloella on tulehdusta rauhoittava vaikutus

Aloe veralla on tulehdusta hillitsevä vaikutus.

 

Tulehduksellisista sairauksista kärsivät voivat lievittää tulehdusoireita huomattavasti aloe verasta valmistettua mehua nauttimalla. Aloen tulehdusta rauhoittavat yhdisteet, kuten kampesteroli, lupeoli ja beeta-sitosteroli vähentävät turvotusta ja siihen liittyvää kipua.

Aloeta suositellaan etenkin näiden sairauksien hoitoon:

4. Aloe on ravinteikas kasvi

Pieni määrä aloemehua sopii ihanteellisesti yleisten puutostilojen ehkäisyyn ja hoitoon. Näihin kuuluvat esim:

 • Vitamiinit (A, B, C, E)
 • Mineraalit (kalsium, rauta, magnesium, sinkki, natrium, mangaani, kalium)

5. Aloe puhdistaa kehoa

Aloe veralla on puhdistava vaikutus.

Aloen sisältämät aktiiviset yhdisteet soveltuvat elimistön puhdistamiseen ja kuona-aineiden poistamiseen verenkierrosta, maksasta ja munuaisista.

Maltillisesti nautittuna aloe ehkäisee solujen vaurioitumista ja kroonisia vaivoja, jotka liittyvät verenkierron toimintaan.

6. Aloe säätelee kolesterolia

Aloemehun sisältämät luontaiset ravinteet lisäävät hyvän kolesterolin määrää veressä ja ehkäisevät pahanlaatuista kolesterolia ja triglyseridejä. Tämä pitää verisuonet terveinä ja vapaina tukoksista.

Aloen kolesterolia vähentävä vaikutus johtuu sen tulehdusta säätelevistä yhdisteistä, jotka ehkäisevät verisuonten kovettumista, rasittumista ja korkeaa verenpainetta.

7. Aloe tukee suun terveyttä

Aloe vera tukee suun terveyttä.

Aloe veran antimikrobinen ja tulehdusta hillitsevä vaikutus sopii ihanteellisesti myös ikenistä ja hampaista huolehtimiseen. Aloe ehkäisee mm. ientulehduksia, pahanhajuista hengitystä ja plakin muodostumista, sillä se poistaa bakteereja. Aloe soveltuu myös suun haavaumien hoitoon.

8. Aloe säätelee verensokeria

Luonnollisella aloemehulla on verensokeria alentava vaikutus, joka ehkäisee verensokerin hyppimistä esimerkiksi 2. tyypin diabetesta sairastavilla ja muilla ihmisillä, joiden verensokeri ei pysy kurissa.

Aloe sisältää glukomannaania, joka auttaa muuntamaan sokerin energiaksi ja ehkäisee sen kertymistä vereen.

Näin valmistat terveellistä aloemehua

Aloe vera- mehua voi valmistaa myös itse.

Valmistaaksesi tämän herkullisen, virkistävän ja parantavan juoman, tulee sinun ensin kaapia aloekasvin geeli sen lehdistä tuoreeltaan. Kasvin tulee olla vähintään kaksi vuotta vanha, sillä sen hoitavat yhdisteet ilmestyvät vasta kasvin ollessa hieman kypsempi.

Ainekset

 • 1 aloe veran lehti
 • 100 ml vettä
 • 1 rkl hunajaa

Valmistus ja käyttö

 • Aloita juoman valmistus leikkaamalla aloen lehti irti ja halkaise se pituussuunnassa. Kaavi geeli lusikalla kulhoon.
 • Huuhtele geeli pikaisesti juoksevalla vedellä poistaaksesi ylimääräiset lehden osat.
 • Kippaa geeli tehosekoittimeen veden kera ja sekoita tasaiseksi.
 • Voit lisätä makeutukseksi hunajaa, jos haluat.
 • Nauti juoma päivän mittaan. Voit lisätä sitä smoothieihin ja muihin juomiin halutessasi.
 • Älä kuitenkaan nauti mehua liikaa, sillä muutoin se voi aiheuttaa ripulia ja muita haittavaikutuksia.

Kuten tästä artikkelista käy ilmi, on aloe veralla monia hyötyjä terveydelle. Kokeile tämän herkullisen ja virkistävän juoman valmistamista jo tänään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hong, S. W., Chun, J., Park, S., Lee, H. J., Im, J. P., & Kim, J. S. (2018). Aloe vera Is Effective and Safe in Short-term Treatment of Irritable Bowel Syndrome: A Systematic Review and Meta-analysis. Journal of neurogastroenterology and motility, 24(4), 528–535. https://doi.org/10.5056/jnm18077
 • Choi HC, Kim SJ, Son KY, Oh BJ, Cho BL. Metabolic effects of aloe vera gel complex in obese prediabetes and early non-treated diabetic patients: randomized controlled trial. Nutrition. 2013;29(9):1110-1114. doi:10.1016/j.nut.2013.02.015
 • Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. G. (2008). Aloe vera: a short review. Indian journal of dermatology, 53(4), 163–166. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
 • Langmead L, Makins RJ, Rampton DS. Anti-inflammatory effects of aloe vera gel in human colorectal mucosa in vitro. Aliment Pharmacol Ther. 2004;19(5):521-527. doi:10.1111/j.1365-2036.2004.01874.x
 • Lim BO, Seong NS, Choue RW, et al. Efficacy of dietary aloe vera supplementation on hepatic cholesterol and oxidative status in aged rats. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2003;49(4):292-296. doi:10.3177/jnsv.49.292
 • Choudhary, M., Kochhar, A., & Sangha, J. (2014). Hypoglycemic and hypolipidemic effect of Aloe vera L. in non-insulin dependent diabetics. Journal of food science and technology, 51(1), 90–96. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0459-0

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.