Teepuuöljy: ihmeöljy, jolla on paljon hyötyjä

joulukuu 6, 2016
Käytä teepuuöljyä aina paikallisesti. Sen lisäksi se kannattaa laimentaa veteen ennen käyttöä, jottei se aiheuta ongelmia tai allergioita.

Teepuuöljyä on käytetty vuosisatojen ajan hoitamaan iho-ongelmia. Sen lääkinnälliset käytöt kuitenkin menevät tätäkin pidemmälle.

 

Teepuuöljy on alunperin kotoisin Australiasta. Siellä sitä alettiin käyttämään Melalueca Alternifolia -nimisen puun lehtien höyrytislaamisen ansiosta. Australian alkuperäisasukkaat käyttivät sitä hoitamaan useita oireita, iho-ongelmista hengitysvaikeuksiin, flunssiin ja allergioihin.

Nykyisin lääke- ja aromaterapiateollisuudet käyttävät teepuuöljyä säännöllisesti sen useiden hyötyjen takia: se haisee hyvältä, sitä on helposti saatavilla ja se on melko edullista, ja se antaa mahtavia tuloksia yleisiin vaivoihin.

Alla kerromme erilaisista päivittäisistä teepuuöljyn käyttötavoista, joista voi olla erittäin paljon hyötyä.

Teepuuöljy auttaa aknen hoidossa

Tehokas tapa päästä eroon sinnikkäästä aknesta tai mustapäistä on käyttää teepuuöljyä. Sen antibakteeriset, sieniä tappavat ja antiseptiset ominaisuudet ovat erinomaisia tämän yleisen iho-ongelman kanssa taistelemiseen.

Muista kuitenkin, ettei sinun tulisi käyttää tätä öljyä iholle laimentamattomana.

Kuinka käyttää teepuuöljyä akneen Teepuuöljy aknen hoidossa

Mittasuhteet

  • 1 tippa teepuuöljyä
  • 10 tippaa vettä
  • 5 tippaa taikapähkinää

Kuinka käyttää

Levitä tätä yksinkertaista ja tehokasta seosta käyttäen pumpulipalloa. Sitä tulisi levittää kahdesti päivässä: aamuisin ja ennen nukkumaanmenoa. Seoksen tuloksen näkyvät yhden viikon jälkeen.

Teepuuöljy auttaa asettamaan kuivat kynsinauhat

Tällä öljyllä on useita kosmeettisia käyttötapoja. Yksi niistä on se, että se auttaa asettamaan lohjenneet ja epätasaiset kynsinauhat. Teepuuöljy auttaa myös hoitamaan kynsisienitulehdusta.

Kuinka käyttää

  • Jotta saat manikyyrisi tehtyä onnistuneesti, sinun täytyy vain kostuttaa pumpulipuikko teepuuöljyllä ja levittää sitä kynsinauhoillesi. Muutaman minuutin jälkeen näet, kuinka helppoa vahingoittuneista kynsinauhoista eroon pääseminen on.
  • Yksi mahtava keino taistella kynsisienitulehdusta vastaan on laittaa 5 tippaa teepuuöljyä kynsilakkaasi. Ravista lakkapulloa muutaman sekunnin ajan ja levitä seos kynsillesi.

Teepuuöljy hoitaa hilseilyä

punatäplähilseily

Pityriasis Rosea eli punatäplähilseily on dermatologinen sairaus joka ilmaantuu syksyisin tai keväisin. Se alkaa ensiksi haavana, sitten muuttuu punaiseksi ja johtaa ihon poiskuoriutumiseen.

Sen alkuperä on tulehdus, ja useissa tapauksissa hoito rajoittuu kortikosteroideihin. Toinen tapa estää sitä leviämästä on käyttää teepuuöljyä. Tämä auttaa myös lieventämään sen vaikutusta ihollamme.

Kuinka käyttää

Tämän öljyn laimennussuhde tulisi olla aina noin 5 % käytetyn veden määrästä. Esimerkiksi 1 dl vettä, johon sekoitetaan 5 ml teepuuöljyä.

Jos kärsit punatäplähilseilystä, sinun tulisi puhdistaa vahingoittunut alue ennen teepuuöljyseoksen levittämistä. Sitten sinun tulee hieroa aluetta seoksen lisäämisen jälkeen. Jatka tätä joka päivä, kunnes oireet katoavat.

Teepuuöljyn käyttö jalkasilsan hoidossa

Jalkasilsan aiheuttaja on tietyn tyyppinen sieni. Bakteerit viihtyvät lämpimissä ja kosteissa paikoissa ja elävät kuolleissa ihosolukoissa.

Tästä vaivasta kärsiessä on erittäin yleistä kokea turvotusta tai ihon halkeilua jalkapohjien sivuilla sekä varpaiden välissä. Sen lisäksi jalkasilsa on epämukava tila joka voi vaikuttaa varpaankynsiin.

Yksi tapa hoitaa tätä tilaa on käyttää teepuuöljyä, joka hidastaa tulehdusta.

Kuinka käyttää

  • Täytä ämpäri tai astia lämpimällä vedellä. Astian tulee olla tarpeeksi suuri jotta voit laittaa jalkasi sinne mukavasti lillumaan.
  • Lisää veteen 10 tippaa teepuuöljyä ja 10 tippaa rosmariiniöljyä.

Laita jalkasi kylpyyn 20 minuutiksi. Kuivaa ne tämän jälkeen varovaisesti, äläkä unohda kuivata varpaiden välejä. Toista tämä joka ilta.

Teepuuöljy on paras hyttysten karkoittaja

Teepuuöljy hyttystenkarkoittajana

Tämä hoitokeino ei ikinä petä. Kuten jo tiedämme, ei ole toista yhtä ahnetta vihollista kuin nämä hyönteiset. Ne voivat myös levittää sairauksia, etenkin lämpimämmän ilmaston maissa.

Kaupan kemikaalien sijasta voit tehdä itse luonnonmukaista hyttysten karkoittajaa teepuuöljystä:

Ainesosat

  • 5o ml vettä
  • 10 tippaa teepuuöljyä
  • 100 tippaa sitrus- tai sitruunaöljyä

Kuinka tehdä

Valmistaaksesi tämän seoksen tarvitset pullon, josta sinun on helppo levittää sitä iholle. Esimerkiksi spraypullo tai vastaava on sopiva. Se on hyvä ja halpa hyttysten karkoitin, ja sitä kannattaa aina pitää kotona valmiina.

Nyt olet huomannut, että tällä öljyllä on useita käyttötapoja. Muista, että on parempi laimentaa teepuuöljyä, sillä se on hyvin vahvaa. Näiden vinkkien lisäksi teepuuöljy on myös mahtava kodin siivouksessa!

 

 

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA