Paras apu turvonneille jaloille on persilja

Turvonneet jalat ovat yleensä seurausta nesteen kertymisestä elimistöön, joten sinun tulee etsiä sellaisia hoitokeinoja, jotka auttavat stimuloimaan munuaistesi toimintaa. Näin voit poistaa ylimääräistä nestettä kehostasi tehokkaammin.
Paras apu turvonneille jaloille on persilja

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Turvonneet jalat ovat yleinen pulma, ja sitä ilmenee eniten ikääntyneillä ihmisillä sekä ylipainoisilla ja raskaana olevilla. Ongelma on yleensä kivuton, ja sitä esiintyy usein esimerkiksi pitkään kestäneen kävelylenkin tai jalkeilla olon jälkeen. Persilja auttaa tähän vaivaan!

Jotkut ihmiset kokevat jalkojen turpoamista jatkuvasti, ja siihen saattaa liittyä kipua, pistelyä ja tunnottomuutta. Tässä tapauksessa kannattaa kiinnittää huomiota oireisiin, sillä pulma voi aiheutua munuaisten toiminnan tai verenkierron häiriöstä.

Vaikka saattaakin alkaa tuntua normaalilta kärsiä jalkojen turvotuksesta, jos tätä vaivaa ei hallita kunnolla ja hoideta, tuloksena saattaa olla muita terveysongelmia, jotka ovat vaikeammin ratkaistavissa.

Onneksi on kuitenkin olemassa useita hyviä luonnollisia hoitoja, jotka voivat tehokkaasti auttaa estämään vakavampia häiriöitä, ja niistä saa lisää vauhtia toipumiseen.

Tällä kertaa kerromme yhdestä hyvin yksinkertaisesta ja edullisesta hoidosta, josta saat välitöntä helpotusta jalkojen turvotukseen, mikäli itse kärsit tästä kiusallisesta vaivasta. Jatka siis lukemista ja paranna jalkojesi kuntoa luonnollisesti!

Tehokkain luonnollinen apu jalkojen turvotuksen vähentämiseksi

persilja

Vaikka luonnollisten hoitojen lista jalkojen turvonneisuuden vähentämiseksi onkin erittäin pitkä, tällä kertaa kerromme erityisesti persiljasta, joka on nestettä tehokkaasti kehosta poistava yrtti. Se on ollut käytössä jo vuosisatojen ajan sekä ruoanlaitossa että lääkinnällisenä tuotteena.

Tämä kasvi on ominaisuuksiltaan sellainen, että siitä saa runsaasti elintärkeitä ravinteita, ja lisäksi persilja puhdistaa kehoa myrkyistä sekä vähentää tulehtuneisuutta.

Persiljassa on runsaasti A-, B- ja C-vitamiinia, ja se on hyvä terveellisten mineraalien lähde, kuten kaliumin, kalsiumin ja magnesiumin.

Kaiken tämän lisäksi persilja on myös erinomainen kuidun lähde, ja siitä saa antioksidantteja, proteiinia ja jopa hiukan rasvaa – kaikki tämä tulee vain vähäisten 36 kalorin hinnalla.

Nämä ominaisuudet yhdistettyinä suureen vesimäärään tekevät persiljasta erittäin suositellun kasvin terveydenhoitoon, ja se on avuksi painonhallinnassa sekä edistää tervettä ulkonäköä.

Miksi persilja auttaa vähentämään jalkojen turvotusta?

jakojen turvotus

Syy siihen, että persiljaa suositellaan turvonneiden jalkojen ja nilkkojen hoitoon on se, että se stimuloi munuaisten toimintaa sekä edistää nestetasapainoa kehon kudoksissa.

Se auttaa myös poistamaan myrkkyjä ja muita sellaisia aineita, jotka saavat aikaan tulehdusreaktion ihmisen elimistössä.

Tämän ansiosta persilja auttaa palauttamaan kehon tavallisen verenkierron sekä vähentää epämukavuutta, kuten kipua, stressiä ja uupumusta.

Kuinka tämä hoito turvonneille jaloille valmistetaan?

persilja tee

Koska persilja on aromaattinen kasvi, moni käyttää sitä lisänä monissa ruoissa, kuten riisin joukossa, keitoissa ja smoothieissa.

Jotta voisit hyödyntää kaikkia persiljan sisältämiä aktiivisia ainesosia, sitä on kuitenkin parasta nauttia teen muodossa.

Tarvittavat ainekset

  • 3 persiljanvartta
  • 5 dl vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

  • Varmista, että sinulla on täysimittaisia persiljanvarsia, joihin sisältyvät sekä vihreä osa että kasvin juuri.
  • Huuhtele varret hyvin poistaaksesi mullan ja lian.
  • Laita persilja sitten tehosekoittimeen, ja sekoita, kunnes saat aikaiseksi pyreen. Vaihtoehtoisesti voit käyttää morttelia.
  • Kiehauta vesi ja lisää siihen sitten persiljapyree.
  • Jätä seos muhimaan yön yli, ja seuraavana päivänä siivilöi se.
  • Voit nauttia tätä teetä kahdesta kolmeen kertaa päivän aikana.

Kuinka persiljahoitoa tulisi toteuttaa?

  • Hoitoa kannattaa jatkaa kaksi päivää, ja kolmantena päivänä voit jättää sen väliin, ja sitten taas toistaa.
  • Ensimmäisen annoksen tulisi olla tyhjään vatsaan nautittu, ja seuraavat annokset tulisi tulla juoda tasaisesti päivän mittaan.
  • Älä juo tätä teetä kuitenkaan liian runsaasti.
  • Päivän kuluttua siitä kun aloitat, voit jo huomata, että jalkojesi turvotus alkaa vähentyä.

Muutama varoitus

  • Vaikka tämän kasvin ominaisuudet ovatkin hyödyksi munuaistesi terveydelle, sitä ei tulisi käyttää silloin, jos sinulla on munuaiskiviä.
  • Tämä johtuu siitä, että persiljassa on oksaalihappoa – tämä on yhdiste, joka on yhteydessä kyseisten kivien muodostumiseen.
  • Sitä ei myöskään tulisi nauttia silloin, jos on munuaisongelmia tai jotain niihin liittyviä vaivoja.
  • Jos olet raskaana, kysy ensin lääkäriltäsi, onko omalla kohdallasi suositeltavaa alkaa nauttia persiljateetä.

Jotta voisit saada parhaat tulokset tästä hoidosta, me suosittelemme, että täydentäisit tämän teen nauttimista joillakin sopivilla liikuntaharjoituksilla, jotka kohdistuvat jalkoihisi, sekä lisäisit vedenjuontia. Molemmat näistä asioista auttavat parantamaan verenkiertoa, jotta voisit hoitaa jalkojasi sekä estää turvonneisuutta tulevaisuudessa.

Toinen hyödyllinen tapa, joka auttaa kivun lievittämisessä, on jalkojen nostaminen ylös vaikka seinää vasten muutamaksi minuutiksi silloin, kun päivän aktiviteetit ovat jo takanapäin.

Tämä tapa auttaa palauttamaan verta sydämeesi, mikä puolestaan estää sitä, että verta kerääntyisi alaraajoihisi.

Ja entä jos jaloissasi näkyvä ja tuntuva turvotus ei kaikesta huolimatta vähene? Tällöin on parasta ottaa yhteyttä lääkäriin. Kokeile kuitenkin ensin kaikkia näitä neuvoja, ja ota avuksesi persilja luonnollisena apuna jalkojen turvotukseen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Hlibczuk, V., Physician, A., York, N., Hospital, P., Waseem, M., Clinical, A., … Medicine, A. E. (2006). The Swollen Extremity : A. Emergency Medicine Practice8(10).
  • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition (Vol. 1, pp. 430–451). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430
  • Farzaei, M. H., Abbasabadi, Z., Ardekani, M. R. S., Rahimi, R., & Farzaei, F. (2014). Parsley: a review of ethnopharmacology, phytochemistry and biological activities. Journal of Traditional Chinese Medicine33(6), 815–826. https://doi.org/10.1016/s0254-6272(14)60018-2
  • Bährle-Rapp, M., & Bährle-Rapp, M. (2010). Petroselinum crispum. In Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege (pp. 421–421). Springer Berlin Heidelberg. https://doi.org/10.1007/978-3-540-71095-0_7854

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.