8 tapaa hoitaa kauneutta kookosöljyllä

· helmikuu 22, 2017
Terveestä tukasta pehmeisiin huuliin - kookosöljy on vastaus lukuisiin kauneudenhoidon tarpeisiisi. Tällä kertaa kerromme kahdeksasta luonnollisesta ja terveellisestä hoidosta, joissa käytetään kookosöljyä.

Kookosöljy on erilainen muista luonnollisista öljyistä, sillä siinä on runsaasti K- ja E-vitamiinia sekä rautaa. Siinä on myös luonnollisia bakteereja vastaan vaikuttavia ainesosia, kuten esimerkiksi lauriinihappoa.

Tämä öljy onkin todellinen luonnon ihme, ja sillä on useita hyötyjä terveytesi kannalta.

Moni näistä vaikutuksista on jo pitkään ollut yleisessä tiedossa, ja niihin lukeutuvat muun muassa seuraavat: aineenvaihdunnan nopeutuminen, kolesterolitasojen parantuminen sekä monien sairauksien haittojen vähentyminen, kuten on esimerkiksi diabeteksen kohdalla.

Voit myös käyttää kookosöljyä kauneudenhoidon rutiiniesi muuttamisessa terveellisemmiksi. Kokeile näitä kahdeksaa loistavaa vinkkiä ja totea asia itse – kookosöljy on loistotuote luonnollisessa kauneudenhoidossa!

1. Kookosöljy hiustenhoitoaineena

Kookosöljy hiuksissa

Menneinä aikoina naiset käyttivät kookosöljyä pitääkseen tukkansa hyvässä kunnossa. He tiesivät, että tämä oli hyvä tapa saada pitkät, paksut ja kiiltävät hiukset.

Siksi nykyisinkin onkin olemassa monia tuotteita, joissa on mukana kookosöljyä yhtenä oleellisimmista aineista.

Muita kookosöljyn hyötyjä ovat seuraavat:

  • Tehokas kosteutus
  • Hilseen torjunta
  • Hiustesi juurten säilyminen terveinä

Kuinka kookosöljyä käytetään hoitoaineena?

Sinun tarvitsee ainoastaan lämmittää kookosöljyä pikkuisen, niin että voit levittää sitä helposti. Laita öljyä tukkaasi ja varmista, että se jakaantuu tasaisesti. Laita sitten päähäsi suihkumyssy, ja kun öljy on vaikuttanut muutaman tunnin tai yön yli, huuhtele tukkasi.

Jos hiuksesi ovat hyvin kiharat, kannattaa käyttää kookosöljyä myös siksi että se hillitsee hiusten ”villiyttä” sekä tekee kiharoista tarkemmin määritellyt.

2. Huulirasva

Kookosöljy on hyvä valinta, jos huulesi halkeilevat. Tässä öljyssä on runsaasti ravinteita, ja se pystyy kosteuttamaan tehokkaasti. Lisänä on loistava maku, ja teet huulistasi pehmeät, kiinteät ja terveet.

Kuinka kookosöljyä käytetään huulirasvana?

Helppo tapa on sekoittaa pieni määrä lämmitettyä kookosöljyä teelusikalliseen sokeria ja pieneen määrään hunajaa.

Tämä yhdistelmä toimii luonnollisena kuorinta-aineena. Sen avulla voit hellävaraisesti poistaa kaiken kuolleen ihon huuliltasi.

Sinun tarvitsee vain laittaa öljyä huuliisi tasaisin ja pyörivin liikkein, kunnes ne tuntuvat siltä kuin haluat.

3. Hampaiden valkaisuaine

Kookosöljy hammastahnana

Kuten jo mainitsimmekin, kookosöljyssä on antibakteerisia ja sieniä torjuvia ominaisuuksia. Siksi tämä öljy on myös ihanteellinen suun bakteerien torjuntaan. Lisäksi se poistaa plakkia.

Tämä on vinkki, joka auttaa sinua valkaisemaan hampaitasi luonnollisesti, ja saat samalla myös raikkaan hengityksen. Kookosöljy edistää ienten terveyttä sekä vähentää riskiä saada reikiä hampaisiin.

Kuinka kookosöljyä käytetään hampaiden valkaisussa?

Ota hampaiden harjausta varten teelusikallinen kookosöljyä tavallisen hammastahnasi sijasta.

Harjaa sitten hampaat normaaliin tapaan ja lopuksi huuhtele.

4. Meikinpoistoaine

Kookosöljy on mahtava apu meikin poistamiseksi. Tämä johtuu siitä, että se poistaa helposti vesipohjaisia tuotteita, kuten ripsiväriä.

Tämä auttaa sinua saamaan puhtaan ja kiinteän ihon, ja mikä vielä parempaa, se ei ole vahingoksi ihollesi millään tavalla. Kookosöljy auttaa puhdistamaan ihoasi ryppyjä vähentäen ja kosteutta tarjoten.

Kuinka kookosöljyä käytetään meikinpoistoaineena?

Kasta vanulappu tai pumpulia kookosöljyyn, ja puhdista sitten kasvosi ja ripsesi hellävaraisesti. Näin voit ravita ripsiäsi sekä edistää niiden kasvua.

5. Vartalovoiteet

Selkä

Voit käyttää kookosöljyä myös vartalovoiteena, ja sitä voidaan sekoittaa johonkin muuhun voiteeseen. Siinä on runsaasti antioksidantteja, ja siksi kookosöljyllä on seuraavat vaikutukset iholle laitettuna:

  • Hidastaa ihon ikääntymistä
  • Torjuu vapaiden radikaalien vaikutuksia
  • Hoitaa sellaisia iho-ongelmia kuten akne ja ekseema

Kuinka kookosöljyä käytetään vartalovoiteena?

Laita öljyä ihollesi sen jälkeen, kun olet käynyt lämpimässä suihkussa. Näin öljyä pääsee ihosi lävitse, jotta se voi antaa kosteutta. Kookosöljy rauhoittaa ärtyneisyyttä sekä jättää ihosi sileäksi ja kiinteäksi.

Voit myös käyttää sitä kynsinauhoillasi, ja voit sen avulla vahvistaa kynsiäsi.

6. Ihokarvojen poisto

Jos käytät kookosöljyä apuna ihokarvojen poistossa, voit samalla kosteuttaa ihoasi. Se auttaa myös välttämään sitä ärtymistä, joka aiheutuu ihon hankauksesta.

Kuinka kookosöljyä käytetään ihokarvojen poistossa?

Laita ruokalusikallinen kookosöljyä sille alueelle, jolta haluat ajella ihokarvat. Näin voit vähentää hankausta sekä tehdä ihokarvoistasi sileämmät.

Toinen kookosöljyn etu ihokarvojen poistossa käytettynä on se, että sitä ei tarvitse huuhdella ajamisen jälkeen. Jos jätät öljyn ihollesi, saatkin todella oivallisen ihon kosteuttajan.

7. Ihon kuorinta

Voit yhdistää kookosöljyn muihin aineksiin, jotta saisit aikaiseksi tehokkaan kuorinta-aineen. Tämä on osittain kookosöljyn kosteuttavien ainesosien ansiota.

Näin tekemällä voit kosteuttaa ihoasi hyvin sekä pitää sen nuoren ja raikkaan näköisenä.

Miten kookosöljyä käytetään ihon kuorinnassa?

Jos sekoitat kookosöljyä pieneen määrään sokeria tai merisuolaa, saat hyvin tehokkaan kuorinta-aineen. Voit myös lisätä sekaan sitruunaa, hunajaa tai mitä tahansa aromaattista öljyä tai kukan uutetta. Voit vaikkapa lisätä tuoretta laventelia, jotta saisit kuorinta-aineellesi mahtavan tuoksun.

8. Jalkojen kaunistaminen

Kun käytät kookosöljyä jalkojesi hieronnassa, voit estää useita sairauksia muodostumasta. Tämä on sen ansiota, että kookosöljyllä on sieniä torjuvia ja antibakteerisia ominaisuuksia.

Se toimii myös kuivuutta ja kantapäiden halkeilemista vastaan.

Jalkahieronta

Kuinka kookosöljyä käytetään jalkojen hoidossa?

Hiero hellävaraisesti öljyä varpaidesi väliin, jos haluat hoitaa tehokkaasti jalkasilsaa – jotkut suosittelevat kookosöljyn käyttöä jaloissa ainakin kerran viikossa.

Kuten voit huomata, kookosöljystä saattaa nopeasti tulla uusi paras ystäväsi. Jos sisällytät sen kauneudenhoidon rutiineihisi, saat helpon, kätevän ja terveellisen tavan hoitaa kauneuttasi sekä estät monia pulmia.