Noudata näitä vinkkejä, jos haluat laihtua

Näiden kikkojen käyttäminen voi olla hyvä tapa säädellä onnistuneesti aterioitasi ja sitä kuinka paljon syöt. Haluamme siis jakaa kanssasi joitakin keinoja, joiden avulla laihdut tehokkaasti ja terveellisesti.
Noudata näitä vinkkejä, jos haluat laihtua
Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Näiden kikkojen käyttäminen voi olla hyvä tapa säädellä onnistuneesti aterioitasi ja sitä kuinka paljon syöt. Haluamme siis jakaa kanssasi joitakin keinoja, jotka auttavat jos haluat laihtua tehokkaasti ja terveellisesti.

1. Käytä pienempiä lautasia ja suurempia laseja

Kun käytät suuria lautasia, annostelet itsellesi alitajuisesti enemmän ruokaa.

Aivoja on helppo huijata tällaisen optisen harhan avulla. Käyttämällä tätä hyödyksi, voit vähentää kevyesti syömääsi ruokamäärää ilman että tunnet riistäväsi itseltäsi mitään.

Joten koolla on todella väliä, kun on kyse lautasesta. Mutta kun olet löytänyt oikeankokoisen lautasen, kysy itseltäsi seuraava kysymys: mitä aion laittaa tälle lautaselle?

Ajattelemme usein sitä kuinka paljon lihaa, kanaa tai kalaa aiomme tarjoilla. Periaatteessa keskitymme vain proteiiniin.

syö enemmän vihanneksia, jos jos haluat laihtua

Tässäkin kohtaa eräs kikka auttaa. Jos aloitat annostelemalla lautasellesi ensin vihanneksia, ateriastasi tulee automaattisesti terveellisempi.

Aivoja todellakin on helppo huijata. Jos syöt jotakin joka maistuu makealta, mutta ei sisällä sokeria, eivät aivosi enää himoitse makeaa, mikä auttaa välttymään sokeriansaan putoamiselta.

2. Laske ruoan pureskeluun käyttämäsi aika

Toinen henkinen keino on eräänlainen peli, joka auttaa sinua maistamaan ruoan ja kiinnittämään enemmän huomiota siihen mitä syöt. Laske ruoan jauhamiseen käyttämäsi aika- tai pureskelumäärä ja yritä lisätä tuota määrää jokaisen suupalan yhteydessä.

Tällä tavoin vältyt syömästä enemmän kuin mitä sinun tarvitsee ja sinusta tuntuu kylläisemmältä ja täydemmältä ilman turvotuksen tunnetta. Tämä auttaa sinua myös laihtumaan ja tekemään terveellisempiä valintoja aterioidesi suhteen.

Syö myös hitaammin arvostaaksesi sitä mitä lautasellasi on. On tärkeää todella kunnioittaa ruokaasi ja yksi tapa sen tekemiseksi on maustaa ruoka huolellisemmin.

3. Mittaa annosmäärät ennen tarjoilua

Jos syöt suoraan paketista, saatat toisinaan menettää hallinnan annoskoon suhteen ja päädyt luultavasti syömään enemmän kuin on tarpeen. Siten on siis aina parasta mitata annosmäärät ensin, eikä koskaan syödä suoraan paketista.

herkkusienigratiini

Muistatko vinkin pienempien lautasten käyttämisestä?

Voit tehdä samoin tarjoillessa. Käytä pienempää kauhaa, kun tarjoilet ruokaa. Tarjoilet itsellesi alitajuisesti pienemmän annoksen.

4. Jaa suuret säilytysastiat pienempiin

Yleisesti ottaen kun ihmiset syövät enemmän kuin on tarpeen, he saavat tietenkin turhan paljon kaloreita. Pienemmät annokset voivat saada meidät tuntemaan itsemme aivan yhtä kylläisiksi ja täydeksi kuin suuretkin annokset.

Neljäs keino on säilyttää ruoka pienissä astioissa, kuten muovipusseissa tai Tupperware-astioissa. Se auttaa sinua tuntemaan kuin olisit syönyt koko paketin ja tyydytät aivosi.

pistaasipähkinät

Jaa esimerkiksi pähkinäsekoitus pienempiin pusseihin. Kun sinulla on himo johonkin suolaiseen tai haluat syödä aterioiden välissä, nappaa vain pieni pussi.

Muista kuitenkin: älä syö suoraan paketista! Tarjoile se pieneltä lautaselta tai kulhosta.

5. Henkiset keinot: laita terveellisimmät ruoat näkyville

Aivot valitsevat aina lähimpänä saatavilla olevat ruoat. Jos varmistat, että terveelliset ruoat ovat aina täysin näkyvillä ja helposti saatavilla, teet kaiken aikaa parempia päätöksiä.

Laita siis hedelmät ja vihannekset selvästi näkyville, jotta voit saada ne helposti, ja kätke ruoat, jotka eivät auta sinua tai laita ne kauemmaksi saavuttamattomiin.

Jos haluat lakata taistelemasta itsesi kanssa, laita tahdonvoimasi testiin kerran supermarketissa. Yritä olla ostamatta prosessoituja ruokia tai valmisruokia. Kaikkien näiden vinkkien avulla ruokavaliostasi tulee terveellisempi ilman, että annat periksi himoille jotka estävät sinua laihtumasta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Healthline.com 10 Processed Foods to Avoid [Online] Available at: www.healthline.com/health/food-nutrition/processed-foods-to-avoid
  • Healthline.com The 21 Best Low-Carb Vegetables [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/21-best-low-carb-vegetables

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.