Neljä talviajan ruokaa painonpudotukseen

Nämä superruoat tehostavat painonpudotusta, mutta ne toimivat paremmin kun ne ovat osa tasapainoista ruokavaliota ja harrastat säännöllisesti liikuntaa.
Neljä talviajan ruokaa painonpudotukseen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kaikki haluavat olla hyvässä kunnossa ja elää terveellistä elämää. Talven aikana fyysinen kuntomme saattaa laskea, koska kuntoilu ei ole yhtä helposti toteutettavissa kuin kesäaikaan, tai koska keittiömme on täynnä rasvaisia ruokia. Tässä artikkelissa opit kuinka voit pysyä terveessä painossa tai pudottaa painoa syömällä niin sanottua talviajan ruokaa.

On tietenkin mahdollista pysyä hyvässä kunnossa minä vuodenaikana tahansa, mutta on muistettava että ruokavaliolla on väliä. Kerromme neljästä talviajan ruoasta, jotka auttavat pudottamaan painoa.

Talviruokia painonpudotukseen

1. Pähkinät

pähkinät ja kuivatut marjat ovat talviajan ruokaa

Monet luulevat pähkinöiden tuovan lisää painoa toisin kuin pudottavan painoa, koska niissä on paljon kaloreita.

Uskomus on väärä, sillä pähkinöistä saa paljon energiaa pitämään kehoamme lämpimänä. Pähkinöissä on runsaasti terveellisiä rasvahappoja tasapainottamaan kolesteroliarvoja.

Ne tarjoavat lisäksi antioksidantteja ja fytosteroleja, ravinteita jotka ovat tarpeellisia ehkäisemään ylipainosta johtuvia sairauksia kuten sydän- ja verisuonisairauksia ja korkeaa kolesterolia.

Pähkinät ovat oikea vitamiinipommi ja niistä saa mineraaleja, joten ne tarjoavat paljon hyviä ravinteita.

Toisaalta pähkinöitä ei kuulu syödä liikaa, eli vain kourallinen päivässä riittää. Niitä suositellaan nautittavaksi etenkin ennen liikunnan harrastamista.

2. Kaurapuuro

Puuro on loistava lämmin aamiainen kylmänä vuodenaikana ja se lämmittää mukavasti heti aamulla. Puuro on täyttävää ja siinä on paljon kuitua, joka pitää olon kylläisenä pitkään.

Kaurapuuro on hyvä osa terveellistä ruokavaliota. Siitä saa mineraaleja kuten sinkkiä, fosforia ja paljon B-vitamiinia.

Puurossa on prebiootteja, jotka pitävät hyviä bakteereita elossa suolistossa.

Kääntäjän huomautus: lisää kaurapuuroon chia-siemeniä ja mantelijauhoa lisätäksesi proteiinia, kuituja ja hyviä rasvahappoja niin pysyt kylläisenä pidempään. Päälle marjoja ja hunajaa. 

3. Vihreä tee

vihreä tee

Aloita talviaamusi juomalla terveellistä ja hyvänmakuista vihreää teetä, joka virkistää aineenvaihduntaasi. Vihreä tee on diureetti ja siksi kovin suosittu laihduttamisen aikana yhdistettynä liikuntaan.

Päivittäinen vihreän teen nauttiminen hillitsee ruokahalua.

  • Vihreässä teessä on antioksidantteja ja katekiineja. Vihreän teen kofeiini vaikuttaa hitaammin ja kestää pidempään.
  • Edellä mainitut ainesosat toimivat yhdessä virkistäen aineenvaihduntaa. Ne edistävät lipolyysia, joka on rasvojen hajoamisprosessi.
  • Vihreä tee auttaa painonpudotuksessa, mutta sen vaikutukset eivät ole riittävän vahvoja kliinisesti katsottuna.

Vihreän teen nauttimisella on muitakin hyötyjä, kuten kivun lievittäminen liikunnan jälkeen.

Lue lisää vihreästä teestä: Voiko vihreä tee todella auttaa laihtumaan?

4. Granaattiomena

granaattiomena on talviajan ruokaa

Granaattiomena on oikea talven jalokivi. Tämä punainen hedelmä on harmillisesti päässyt unohtumaan monelta.

Granaattiomenalla on monia hyviä ominaisuuksia. Se on tulehdusta laskeva ja siinä on runsaasti antioksidantteja ja mineraaleja, kuten fosforia, rautaa, kaliumia ja magnesiumia. Nämä ovat oleellisia ehkäisemään talven flunssaa.

  • Toinen granaattiomenan positiivinen puoli on se, että siinä on yli 85 % vettä. Nestepitoiset ruoat täyttävät vatsaa ja tuovat siten kylläisyyden tunteen.
  • Voit lisätä granaattiomenan siemeniä salaattiin tai puuroon tai syödä sellaisenaan.

Kertomamme neljä talviajan ruokaa ovat hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja painonpudotuksen aikana niiden ravinteiden ja ominaisuuksien takia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.