2 herkullista reseptiä lihaksiin keskittyvään ruokavalioon

Annamme täällä kaksi reseptiä, jotka voit sisällyttää ruokavalioosi maksimoidaksesi rasvan polttamisen ja suojellaksesi samalla lihaksiasi.
2 herkullista reseptiä lihaksiin keskittyvään ruokavalioon

Viimeisin päivitys: 16 helmikuuta, 2023

Lihaksiin keskittyvään ruokavalioon voi sisällyttää useita herkullisia ja helposti valmistettavia reseptejä. Nämä tarjoavat hyvän annoksen välttämättömiä ravintoaineita ylittämättä päivittäistä kalorirajaa.

Hyvien tulosten saavuttamiseksi sinun on myös noudatettava asianmukaista liikuntarutiinia.

Ennen kuin aloitat, on tärkeää huomata, että saavuttaaksesi näkyvät lihakset menettämättä lihasmassaa, sinun on varmistettava, että saat riittävästi proteiinia. Jos et saa, lihaskudos alkaa katoamaan.

Seuraavaksi annamme sinulle kaksi hyvää reseptiä, jotka voidaan sisällyttää nimeomaan lihaksiin keskittyvään ruokavalioon. Muista, että on tärkeää syödä monipuolisesti.

1. Lohi-avokadotartar

Lohi-avokadotartar tarjoaa huomattavan määrän Omega-3 -rasvahappoja. Näiden ravintoaineiden on osoitettu auttavan tulehduksen sekä sydän- ja verisuonitautien vähentämisessä.

Lihaksiin keskittyvään ruokavalioon kannattaa sisällyttää lohta.
Lohen proteiini ja avokadon rasvahapot sopivat ihanteellisesti liikkuvaan elämäntyyliin.

Ainesosat

 • 200 grammaa puhdistettua lohifilettä
 • Ruohosipulia, persiljaa ja mustapippuria
 • 20 ml soijakastiketta
 • Ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • 5 ml sinappia
 • 15 g sipulia
 • 1 kypsä avokado
 • 1 sitruunan mehu

Valmistus

 1. Puhdista lohi ja poista mahdolliset ruodot. Leikkaa pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon.
 2. Hienonna sipuli ja ruohosipuli, lisää ne lohen joukkoon. Lisää myös suurin osa sitruunan mehusta, ruokalusikallinen oliiviöljyä, sinappi ja soijakastike.
 3. Sekoita hyvin, peitä kulho ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
 4. Kuori avokado, poista siemen ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita avokado erilliseen kulhoon ja lisää mustapippuria ja hieman sitruunamehua, jotta se ei hapetu.
 5. Asettele annos laittamalla ensin kerros avokadoa ja sitten kerros lohta.

Tässäkin on loistava resepti: Herkullinen marinoitu paistettu lohi perunoilla

2. Riisi-tonnikalasalaatti

Tämä resepti sisältää hiilihydraatteja, mutta ne ovat monimutkaisia. Nämä ravintoaineet ovat välttämättömiä hyvän palautumisen varmistamiseksi intensiivisen harjoittelun jälkeen.

Nutrients -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan, kun sokereita kulutetaan yhdessä korkean biologisen arvon proteiinien kanssa, glykogeenin uudelleensynteesi stimuloituu, mikä parantaa suorituskykyä.

Ainesosat

 • 1 pieni sipuli
 • 2 dl täysjyväriisiä
 • 50 grammaa oliiveja
 • 2 tonnikalapurkkia
 • 0,5 dl sokerimaissia
 • 100 grammaa suolakurkkua
 • Ripaus suolaa
 • 1 rkl etikkaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
Valkoinen riisi.
Riisi sisältää monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka ovat ihanteellisia liikunnassa käytetyn glykogeenin täydentämiseen.

Valmistus

 1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Älä keitä liian pehmeäksi, vaan jätä hieman al dente. Kun riisi on valmista, aseta se sivuun.
 2. Valuta tonnikala ja maissi. Hienonna sipuli ja suolakurkku.
 3. Lisää tonnikala, maissi, suolakurkku, sipuli ja oliivit salaattikulhoon ja sekoita hyvin. Lisää vielä riisi ja sekoita.
 4. Mausta ekstra-neitsytoliiviöljyllä ja etikalla. Laita se muutamaksi minuutiksi jääkaappiin ja se on valmis syötäväksi.

Saatat olla kiinnostunut tästäkin: Opi valmistamaan herkulliset tonnikalatäytteet

Reseptit lihaksiin keskittyvään ruokavalioon

Lihasten kunnon ylläpitämiseksi on olemassa erilaisia reseptejä. Vaihtoehtoja on monia, mutta on tärkeää aina priorisoida laadukkaiden, tuoreiden raaka-aineiden käyttö. Tämä varmistaa optimaalisen ravintoaineiden saannin.

Muista, että kun tavoitteena on vähentää rasvamassaa, on tärkeää tehdä voimaharjoituksia ja saada riittävästi unta joka yö. On myös joitakin lisäravinteita, jotka voivat auttaa nopeuttamaan prosessia, kuten vihreä tee.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Simopoulos AP. Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases. J Am Coll Nutr. 2002 Dec;21(6):495-505. doi: 10.1080/07315724.2002.10719248. PMID: 12480795.
 • Alghannam AF, Gonzalez JT, Betts JA. Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients. 2018 Feb 23;10(2):253. doi: 10.3390/nu10020253. PMID: 29473893; PMCID: PMC5852829.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.