Logo image
Logo image

Kuinka valmistaa leipää kiertoilmakypsentimessä

3 minuuttia
Saat kotona aikaan poikkeuksellisia makuja valmistamalla päivittäiset ateriat nopeasti ammattikokin tavoin. Oletko esimerkiksi jo paistanut leipää kiertoilmakypsentimessä?
Kuinka valmistaa leipää kiertoilmakypsentimessä
Viimeisin päivitys: 23 tammikuuta, 2024

Jauhot, hiiva, vesi ja suola ovat täydellinen sekoitus, jonka avulla voidaan valmistaa yksi maailman suosituimmista ruoista, ja joka on hyvä energianlähde. Haluamme tänään kertoa, kuinka voit valmistaa leipää kiertoilmakypsentimessä.

Tästä laitteesta on tullut erittäin suosittu viime vuosina, koska sen avulla voidaan valmistaa ruokaa terveellisemmällä tavalla käyttämällä vähän tai ei lainkaan öljyä. Hanki ainekset valmiiksi keittiöön, jotta sinä ja perheesi voitte nauttia mukavan kuohkeasta ja maukkaasta leivästä.

Miten leipää valmistetaan kiertoilmakypsentimessä?

Tuore leipä on vastustamaton herkku, josta nautit mihin aikaan päivästä tahansa, sillä sen tuoksu ja maku ovat vertaansa vailla. Tuoreessa leivässä on rapea kuori ja pehmeä, kuohkea sisälmys, joka sulaa suussa, ja sitä arvostetaan sen koostumuksen vuoksi.

Voit valmistaa nopeasti tämän herkun kotona kiertoilmakypsentimessä. Lue eteenpäin ja tutustu ohjeeseemme.

Ainesosat

 • 10 g suolaa
 • 300 ml kädenlämpöistä vettä
 • 500 g vehnäjauhoja
 • 10 g tuorehiivaa (tai 5 g kuivahiivaa)

Valmistus

 1. Sekoita jauhot ja suola suuressa kulhossa.
 2. Liuota sitten hiiva lämpimään veteen toisessa kulhossa ja anna sen seistä muutaman minuutin ajan, jotta hiiva aktivoituu ja pinta vaahtoaa.
 3. Lisää sitten neste jauhoseoksen päälle. Sekoita kaikki yhteen puulusikalla tai käsin, kunnes muodostuu tahmea taikina.
 4. Vaivaa noin 10 minuuttia jauhotetulla alustalla tai kunnes taikinasta tulee sileä ja kimmoisa.
 5. Muotoile taikinasta pallo, laita se kulhoon ja peitä kulho kostealla liinalla. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa tunnin ajan tai kunnes se on kaksinkertaistunut.
 6. Kun olet tarkistanut, että taikina on kohonnut, voit esilämmittää kiertoilmakypsentimen 180 asteeseen.
 7. Poista taikina kulhosta ja aseta se kiertoilmakypsentimen koriin. Jaa taikina tarvittaessa pienempiin annoksiin.
 8. Kypsennä leipää noin 15-20 minuuttia tai kunnes huomaat, että se on kullanruskea ja kuulostaa ontolta, kun sitä kopauttaa kevyesti pohjaan.
 9. Poista leipä kiertoilmakypsentimestä ja anna jäähtyä ritilällä.
 10. Viipaloi ja tarjoile rakkaillesi.

Lue myös: Mikä on terveellisin leipä, joka ei lihota?

Vinkkejä leivän valmistamiseen kiertoilmakypsentimessä

Tuore leipä on todellinen kulinaarinen helmi, olipa se sitten voilla voideltu, juuston kera tai sellaisenaan. Sen paistaminen kiertoilmakypsentimessä on maukas ja nopea tapa saada tuoretta leipää kotiin.

Kiertoilmakypsentimen ei tarvitse olla mitään tiettyä mallia, sillä useimmat kypsentimet ovat hyvin monipuolisia. Ole kuitenkin tietoinen koosta, jotta varmistat, että siinä on riittävästi tilaa leivälle.

Tässä on muutamia niksejä, joiden avulla voit saavuttaa yhtä herkullisia tuloksia kuin suuret leipurit.

Käytä sopivia muotteja tai astioita

Jos haluat muotoilla leipää kiertoilmakypsentimessä paistamisen aikana, käytä muotteja tai astioita, jotka ovat yhteensopivia laitteen kanssa. Tällä tempulla saat pieniä leipiä.

Ripottele jauhoja tai käytä leivinpaperia

Jotta leipä ei tarttuisi kiinni, ripottele jauhoja muottiin tai käytä leivinpaperia vuoraamiseen. Näin leipä on helpompi irrottaa, kun se on valmis.

Valmistele kiertoilmakypsennin ennen paistamista

Jotta leipä kypsyy tasaisesti, muista esilämmittää kiertoilmakypsennin reseptissä suositeltuun lämpötilaan ennen leivän asettamista siihen.

Vältä kypsentimen avaamista

Jotta leipä kypsyisi tasaisesti, vältä kypsentimen avaamista kesken paiston. Tämä yksinkertainen toimenpide auttaa pitämään lämmön keskittyneenä ja hiiva saa tehdä työtään.

Leivän syönnin hyödyt

Leipä on peruselintarvike monissa kulttuureissa, ja sillä on lukuisia terveysvaikutuksia. Se on erinomainen energianlähde sisältämiensä hiilihydraattien ansiosta, mutta se sisältää myös tärkeitä ravintoaineita, kuten B-vitamiineja, rautaa ja kuituja.

Se on erittäin monipuolinen tuote, koska sitä voi yhdistää monenlaisiin elintarvikkeisiin, minkä ansiosta voit luoda ravitsevia vaihtoehtoja yhdessä vihannesten ja proteiinien kanssa, ja sitä voivat nauttia lähes kaikki perheenjäsenet.

Lisäksi leipä voi auttaa säätelemään ruoansulatuskanavaa ja antaa pysyvän kylläisyyden tunteen. Tämän ruoan rasvapitoisuus on alhainen, joten se on kätevä sisällyttää ruokalistaan.

Lue lisää: Lihottaako leipä?

Kuinka valmistaa tuoretta leipää

Leivän valmistaminen kiertoilmakypsentimessä on maukas ja nopea tapa nauttia sitä kotona perheen ja ystävien kanssa. Reseptimme ja vinkkiemme avulla saavutat upeita tuloksia.

Lämpötilan ja kypsennysajan säätämisestä aina oikeiden ainesosien käyttöön, jokainen leivontakerta vie sinut lähemmäs leipää, jossa on rapea kuori ja pehmeä, kuohkea sisälmys. Nauti kiertoilmakypsentimessä paistetusta leivästä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.