Kuinka paahtaa kikherneitä uunissa?

Oletko koskaan yrittänyt paistaa kikherneitä uunissa? Opetamme sinua valmistamaan kikherneitä hyvin yksinkertaisella tavalla, jotta voit nauttia niistä joka päivä.
Kuinka paahtaa kikherneitä uunissa?
Saúl Sánchez Arias

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Voit paahtaa kikherneitä uunissa parantaaksesi niiden aistinvaraisia ​​ominaisuuksia. Näin voit helposti sisällyttää palkokasveja ruokavalioosi. On tärkeää pitää mielessä, että asiantuntijat suosittelevat niiden nauttimista vähintään kerran tai kahdesti viikossa.

Palkokasvit ovat elintarvikkeita, jotka erottuvat korkella ravintotiheydellään. Ne tulee kuitenkin kypsentää oikein. Muuten ne voivat aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä. Ihmiset, jotka kärsivät toistuvista suolistovaivoista, voivat kärsiä tietyistä oireista, kuten suolikaasut.

Uunissa paahdetut kikherneet

Tässä artikkelissa annamme ohjeet kikherneiden paahtamiseen uunissa. Muista, että ne erottuvat korkealla kuitupitoisuudellaan. Alimentary Pharmacology & Therapeutics -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kikherneillä on kyky ehkäistä ummetusta.

Raaka-aineet

  • Ripaus kuminaa
  • 1 tl currya
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 2,5 dl raakoja kikherneitä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl makeaa paprikamaustetta.
Kuinka paahtaa kikherneitä uunissa?
Kikherneiden kuidun määrä ehkäisee ummetusta, mutta on myös totta, että se aiheuttaa joilllekin ihmisille ilmavaivoja.

Valmistusohjeet

Ensimmäiseksi sinun tulee liottaa kikherneitä 24 tuntia. Tällä tavalla ne imevät vettä ja kypsennys on helpompaa. Se edesauttaa myös ruuansulatusjärjestelmän toimintaa.

Kuumenna uuni noin 200-asteeseen. Laita kikherneet kulhoon ja lisää loput ainekset. Sekoita hyvin.

Laita sitten kikherneet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muista laittaa ne uunin keskiosaan ja kypsennä noin 40 minuuttia.

On tärkeää, että ne ovat kevyesti paahdettuja, jotta niiden organoleptiset ominaisuudet paranevat. Kun kypsennysaika on ohi, ne ovat valmiita nautittavaksi!

Muita tapoja käyttää paahdettuja kikherneitä

Yksi kikherneiden paahtamisen eduista on, että niitä voidaan lisätä moniin muihin aterioihin, mikä parantaa lopputulosta. Alle olemme listanneet joitakin vaihtoehtoja.

1. Salaatti paahdetuilla kikherneillä

International Journal of Epidemiology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan meidän tulisi lisätä vihannesten kulutusta, koska se vähentää monimutkaisten sairauksien kehittymisen riskiä. Paahdettuja kikherneitä sisältävä salaatti on hyvä tapa varmistaa niiden saanti.

Valmistus on hyvin yksinkertaista. Yhdistä kulhossa salaatti, tomaatti, grillattu kana ja paprikat. Lisää sitten paahdetut kikherneet. Valmisteen mukana voi olla vaikka kastike, vaikka se lisää energiatiheyttä.

2. Paahdetut kikherneet

Paahdettuja kikherneitä voi myös käyttää yhdessä erilaisten vihannesten kanssa. Esimerkkejä tästä ovat pinaatti, sienet, parsa ja palkokasvit. Näin varmistetaan myös riittävä antioksidanttien saanti.

Tämän tyyppisten paahdettujen ruokien valmistukseen on mahdollista käyttää esimerkiksi katkarapuja. Ne sopivat hyvin paahdettujen kikherneiden kanssa, ja paprikaa voi lisätä lopputuloksen parantamiseksi.

3. Välipalaksi

Yksi syy, miksi paahtaa kikherneitä uunissa on se, että niitä voi syödä aterioiden välillä välipalana. Ne ovat terveellinen välipala, jossa on korkea kuitu- ja proteiinipitoisuus. Lisäksi ne ovat elintarvikkeita, jotka erottuvat edukseen kivennäisaineiden, kuten raudan, pitoisuuksilla.

Niitä on helppo kuljettaa, joten niitä voi syödä missä tahansa. Kikherneet ovat vaihtoehto, joka todennäköisesti miellyttää koko perhettä. Ne ovat myös paljon terveellisempi vaihtoehto, kuin mikään teollinen ultraprosessoitu ruoka.

Kuinka paahtaa kikherneitä uunissa?
Kikherneet ovat terveellinen välipala ultraprosessoitujen elintarvikkeiden sijaan.

Paahda kikherneitä kotona

Kikherneiden paahtaminen on helppoa. Tarvitset vain vähän aikaa varmistaaksesi, että liotus- ja paistoprosessit sujuvat sujuvasti. Mutta itse paahtaminen on helppoa.

Suosittelemme, että kokeilet tätä reseptiä nauttiaksesi erilaisesta tavasta syödä palkokasveja. Älä rajoita itseäsi, kun kokeilet kikherneitä. Ne tuovat rapeutta, joka sopii hyvin lähes kaikkien aterioiden kanssa.

Muista, että palkokasvit säilyvät erittäin hyvin sekä huoneenlämmössä että jääkaapissa. On tärkeää säilyttää ne suljetussa astiassa, jotta ne eivät menetä rakennettaan tai pehmene ajan myötä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Christodoulides S, Dimidi E, Fragkos KC, Farmer AD, Whelan K, Scott SM. Systematic review with meta-analysis: effect of fibre supplementation on chronic idiopathic constipation in adults. Aliment Pharmacol Ther. 2016 Jul;44(2):103-16. doi: 10.1111/apt.13662. Epub 2016 May 12. PMID: 27170558.
  • Aune D, Giovannucci E, Boffetta P, Fadnes LT, Keum N, Norat T, Greenwood DC, Riboli E, Vatten LJ, Tonstad S. Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cancer and all-cause mortality-a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. Int J Epidemiol. 2017 Jun 1;46(3):1029-1056. doi: 10.1093/ije/dyw319. PMID: 28338764; PMCID: PMC5837313.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.