Ehkäiseekö hedelmien ja vihannesten syöminen syöpää?

Hedelmät ja vihannekset sisältävät antioksidantteja, jotka ovat solujen hapettumista ehkäiseviä molekyylejä. Jos syöt hedelmiä ja vihanneksia säännöllisesti, voi se auttaa hoitamaan syöpää ja muita sairauksia.
Ehkäiseekö hedelmien ja vihannesten syöminen syöpää?

Kirjoittanut Ángela Aragón

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Meistä monista varmaan tuntuu siltä, että syöpätapauksia tapahtuu yhä useammin. Useimmat ihmiset tietävät jonkun, jolla oli syöpä tai joka taistelee sen kanssa erilaisin lopputuloksin. Mutta kun katsomme muutaman vuoden taakse menneisyyteen, huomaamme että diagnoosiprosessit eivät olleet aivan yhtä hyviä kuin mitä ne ovat tänä päivänä.

Sen tuloksena useimmat ihmiset uskovat syöpäriskin nousseen. Monet kysyvätkin kuinka he pystyvät välttymään siltä. Jotkut pitävät hedelmien ja vihannesten syöntiä parhaana tapana, mutta ehkäiseekö niiden syöminen syöpää todellisuudessa?

Ehkäiseekö hedelmien syöminen syöpää?

tanssivat hedelmät

Solumutaatio on syövän biologinen alkuperä. Siitä syystä sinun pitäisi huolehtia terveydestäsi ehkäistäksesi näitä mutaatioita tapahtumasta. Ei siis ole mitään antioksidantteja parempaa. Niiden toiminta perustuu solujen hapettumisen ehkäisemiseen. Ne ehkäisevät solumutaatioita ja ikääntymistä.

Hedelmissä on runsaasti antioksidantteja; niissä on kuitenkin myös haittapuolia: niiden sokeripitoisuus. Kuten saatatkin jo tietää, jotkut hedelmät sisältävät paljon sokeria. Tämä on ongelma, sillä syöpä saa sokerista ravintoa kasvaakseen ja kehittyäkseen.

Kaikki hedelmät eivät niin ikään ole sopivia erityisruokavalioihin. Tämä on paras tarkistaa ravitsemusterapeutin kanssa. Alla löydät listan parhaista syöpää ehkäisevistä hedelmistä:

  • Kookos. Sen lisäksi että se on vähäsokerinen, se ehkäisee myös syöpää terveellisten rasvojensa ansiosta. Tällainen rasvatyyppi auttaa pilkkomaan ruokaa. Tarvitset energiaa ruoan sulattamiseen ja se on uuvuttavaa soluille. Mitä helpompaa se siis on, sitä vähemmän kehosi tarvitsee tehdä töitä. Lisäksi pääset eroon kaikista haitallisimmista aineista.
  • Kvitteni. Aivan kuten muutkin sitrushedelmät, se on täynnä C-vitamiinia, joka on välttämätön terveelle immuunijärjestelmälle. Sen vitamiinipitoisuuden ansiosta saat paremman puolustuskyvyn haitallisia tekijöitä vastaan.
  • Punaiset marjat. Punaiset marjat ovat monella tapaa hyödyllisiä. Niillä on kaksi haluttua ominaisuutta. Alhainen glykeeminen indeksi sekä korkea antioksidanttipitoisuus. On siis suositeltavaa syödä niitä päivittäin.

Ehkäiseekö vihannesten syöminen syöpää?

tuoreet vihannekset

Olemme jo maininneet hyvän ruoansulatuksen tärkeyden. Kerroimme, että on kaksi tärkeää tekijää: nähty vaiva ja myrkkyjen poistaminen.

Parantaaksemme kumpaakin puolta, vihannekset voivat olla hyödyllisiä niiden sisältämän kuitupitoisuuden ansiosta, joka auttaa pilkkomaan ruokaa. Ne ovat tietenkin myös mahtavia antioksidantteja. Seuraavat vihannekset ovat parhaita valintoja syöpää vastaan taistelemisessa:

  • Pinaatti. Yleisesti ottaen kaikki lehtivihreät vihannekset ovat hyviä ehkäisemään syöpää. Ensinnäkin niiden flavonoidit ja kuitupitoisuus ovat kiistattomia. Niiden tulehduksen vastaisten ominaisuuksien lisäksi ne tuottavat myös antioksidantteja.
  • Ristikukkaiset vihannekset. Mukaanlukien kukkakaali, parsakaali tai muut samankaltaiset vihannekset. Edellä mainittujen komponenttien lisäksi ne sisältävät myös jotakin, jota emme ole vielä maininneet: isotiosyanaatteja. Niiden merkittävin puoli on se, että ne kykenevät suojaamaan soluja ja voivat myös tehdä karsinogeeneistä tehottomia.
  • Porkkanat. Porkkana on yksi täydellisimmistä vihanneksista. Se sisältää vaikuttavan määrän vitamiineja ja mineraaleja. Siitä syystä ruokavaliolle on tärkeää, että keskitymme kehon ravitsemiseen ehkäistäksemme syöpää.

Yritä siis pitää mielessä nämä kolme tekijää: sokeri, antioksidantit ja kuidut. Jos pidät ne hallinnassa, annat terveydellesi paljon paremman mahdollisuuden. Muista kuitenkin, että on vielä monia asioita, joita emme tiedä syövästä. Perimällä sekä ympäristöllä ja psyykkisillä tekijöillä on myös vaikutus.

Tämä mielessä pitäen, itsestäsi huolehtimisen täytyy olla monitahoista. Mutta on tärkeää olla tietoinen siitä, että syöpä voi kuitenkin kehittyä kovasta vaivannäöstä huolimatta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.