Jälkiruoat

Kotitekoiset jälkiruoat, makeat tai kirpeät, piirakat, pikkuleivät, vanukkaat, muffinit ja letut… Kuka niitä voisikaan vastustaa? Tässä osiossa löydät jälkiruokaohjeita kaikenlaisiin makuihin ja tarpeisiin, loistavia ideoita juhliin jopa intohimoisimmalle jälkiruokien rakastajalle.

Neljä kastanjareseptiä, joihin ihastut varmasti

Kastanjat ovat erittäin monipuolista ravintoa, ja niitä voidaan helposti lisätä kaikenlaisiin resepteihin. Niiden rakenteen ja erityisen maun takia kastanjat ovat ihanteellisia sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin. Ne ovat myös täynnä monia kehon tarvitsemia ravintoaineita. Haluatko kuulla neljä erilaista kastanjareseptiä, joilla…

Itsetehty suklaamousse: kaksi herkullista reseptiä

Kaikille maistuu varmasti herkullinen jälkiruoka aterian jälkeen. Paras tapa nauttia jälkiruoasta on kotona, sillä tällä tavoin kalorien rajoittaminen on helpompaa. Opi valmistamaan itsetehty suklaamousse tällä reseptillä, ja hemmottele itseäsi aina silloin tällöin.

Helppo mansikkajälkiruoka: jääkaapista pöytään

Joskus ei ole aikaa tehdä monimutkaisia jälkiruokia, ja toisinaan taas ei huvita ryhtyä mihinkään vaativaan. Helpoilla resepteillä voidaan ratkaista monia tilanteita: aina hienommista illallisista niihin hetkiin kun olet illalla yksin kotona, eikä jääkaapista löydy mitään hyvää, mutta haluat äkkiä jotakin…

Helppo, herkullinen ja ravitseva riisivanukas

Riisivanukas on näppärä jälkiruoka silloin, kun et oikein jaksaisi laittaa ruokaa. Se valmistuu suhteellisen nopeasti, mutta se on silti sekä maukas, ravitseva että täyttävä jälkiruoka. Jos et ole koskaan valmistanut sitä aiemmin, nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin.

Itsetehdyt suklaatryffelit kolmella tavalla

Suklaatryffelit valmistetaan kaakaosta, joka on yksi konditoriatuotteiden tärkeimmistä ainesosista. Tänään opetamme valmistamaan itsetehdyt suklaatryffelit herkutteluun. Näytämme reseptistä kolme erilaista muunnelmaa.

Mansikkakakku sokerittomalla kermavaahdolla

Mansikkakakku on monien rakastama suosikki. Valitettavasti kaupasta ostetut kakut ovat usein täynnä keinotekoisia makeutusaineita ja aromeja sekä transrasvoja ja valkoista sokeria – eivätkä nämä ole hyväksi kenenkään terveydelle. Siitä syystä kehotammekin sinua lukemaan tämän reseptin voidaksesi valmistaa uudenlaisen mansikkakakun sokerittomalla…

Helpot ja terveelliset kookos-mantelikeksit

Leivonnaisten kohdalla leijailee edelleen yleinen käsitys siitä, että makeiset ja muut jälkiruoat ovat aina täynnä sokeria, gluteenia, vehnää ja muita elimistölle epäterveellisiä ainesosia. Nämä helpot ja nopeat kookos-mantelikeksit eivät kuitenkaan kuuluu samaan kastiin.

Näin valmistuu maailman paras suklaapiirakka

Suklaapiirakka on monen rakastama jälkiruoka, ja lukuisten eri jälkiruokien joukossa aina varma valinta. Sen pääainesosa on tunnetusti suklaa. Mutta koska leipominen herättää aina luovuuden, reseptiä on muunneltu monin eri tavoin. Tästä syystä suklaapiirakasta on useita erilaisia versioita, joissa käytetään hieman…

Leche frita – herkullinen espanjalainen jälkiruoka

Leche frita (sananmukainen käännös ”paistettu maito”) voi ensialkuun tuntua vähän kahjolta idealta. Se on kuitenkin todellisuudessa hyvin herkullinen jälkiruoka, joka on peräisin Pohjois-Espanjasta. Kun tutustut siihen tarkemmin, haluat taatusti koittaa sitä!

Mausteinen hunajakakku

Yksi etu tässä kakussa on sen valmistuksen helppous, sekä se ettei tähän tarvita kummempia koristeluita. Mausteinen hunajakakku tekeekin vaikutuksen makujen yksinkertaisuudella.

Helppo, sokeriton marjahillo

Sokeriton marjahillo on loistava lisäys vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Pienellä harjoituksella ja oikeilla marjoilla tai hedelmillä saat valmistettua erittäin terveellisen hillon.

Vastustamaton banaanileipä hunajan kera

Jälkiruoat ovat tärkeä osa hyviä aterioita, ja ne ovat monelle meistä myös varsinainen heikkous. Ongelmana onkin se, että jälkiruoat ovat usein epäterveellisiä, eikä niitä siis suositella nautittavaksi jatkuvasti.