Logo image
Logo image

Kuinka valmistetaan mandariinisorbetti

2 minuuttia
Oletko koskaan maistanut mandariinisorbettia? Tämän reseptin avulla voi valmistaa sitä vaikkapa kuumina kesäpäivinä!
Kuinka valmistetaan mandariinisorbetti
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Mandariinisorbetti on virkistävä jälkiruoka kesäaikaan. Se tarjoaa hyvän määrän ravintoaineita ja ehkäisee elimistön kuivumista kuumassa ilmassa. Kotona valmistettu mandariinisorbetti on yleensä paljon terveellisempi vaihtoehto kuin kaupasta ostettu.

Sinun on kuitenkin otettava huomioon, että kotitekoiset valmisteet eivät yleensä sisällä lisäaineita. Näin ollen elintarvikkeen säilymisaika on paljon lyhyempi. Muista myös, että jotkut aineet, kuten keinotekoiset makeutusaineet, vaikuttavat negatiivisesti suoliston mikrobiotaan.

Ainekset kahteen mandariinisorbettiin

Kahden mandariinisorbetin valmistamiseen tarvitaan seuraavat ainesosat:

  • 1 pieni lasillinen cavaa
  • 1 kuorittu sitruuna ilman siemeniä
  • 100 grammaa tomusokeria
  • 400 grammaa kuorittuja mandariineja
Some figure
Mandariinit ovat sitrushedelmiä, jotka auttavat ylläpitämään kehon nestetasapainoa kuumien kuukausien aikana.

Lue lisää: Nukahda nopeammin mandariininkuoriteen avulla

Ohjeet mandariinisorbetin valmistamiseen

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on varmistaa, että kun olet kuorinut mandariinit, ne ovat puhtaita ja että niiden pinnalla ei ole valkoisia jäämiä. Ne voivat tuottaa katkeran maun, joka ei välttämättä ole miellyttävä.

On tärkeää pakastaa mandariineja 6 tunnin ajan. Tätä varten sinun tulee irrottaa mandariinit paloiksi, jotta jokainen niistä on kova ja kiinteä.

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa 5 minuuttia maksimiteholla. Tarjoile ja syö mandariinisorbetti heti valmistamisen jälkeen, muuten aistinvaraiset ominaisuudet menetetään.

Koristeeksi voit käyttää mintunlehtiä tai suklaalastuja. Tässä voit päästää luovuutesi valloilleen.

Mandariinien ominaisuudet

Mandariineilla on monia myönteisiä terveysvaikutuksia. Alla kerromme yksityiskohtaisesti joistakin näistä eduista.

Korkea C-vitamiinipitoisuus

Yksi mandariinin tärkeimmistä ravintoaineista on C-vitamiini. Se parantaa immuunijärjestelmää ja lyhentää hengitystieinfektioiden kestoa. Tämän todistaa Frontiers in Immunology -lehdessä julkaistu tutkimus.

Lisäksi International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan se voi lisätä endogeenistä kollageenisynteesiä. Tämä on positiivista urheilijoiden lihasten terveydelle, mutta se auttaa myös siloittamaan ihon ryppyjä ja juonteita.

Antioksidantit

Antioksidantit ovat aineita, jotka onnistuvat neutraloimaan vapaiden radikaalien muodostumista ja parantamaan siten yleistä sekä pitkäaikaista terveyttä. Niiden riittävä saanti on välttämätöntä monimutkaisten sairauksien ehkäisemiseksi, kuten Journal of Complementary & Integrative Medicine -lehdessä julkaistu artikkeli osoittaa.

Tarjoaa ravintokuitua

Kuitu on tärkeä aine suoliston toiminnan edistämisessä ja ummetuksen ehkäisyssä. Se lisää ulosteen määrää, mikä saa aikaan tehokkaamman liikkuvuuden stimuloimalla ruoansulatuskanavan mekanoreseptoreita.

International Journal of Food Sciences and Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että säännöllinen kuidun saanti liittyy suolisto-ongelmien vähentymiseen.

Lue lisää: Kuinka sisustaa terassi andalusialaiseen tyyliin

Mandariinin vasta-aiheet

Huomioi, että sitrushedelmien liiallinen kulutus voi aiheuttaa kipua tai epämukavuutta kurkussa sekä vahingoittaa hammaskiillettä. Tämä johtuu sen happamista ominaisuuksista. Näiden vaikutusten saamiseksi sinun on kuitenkin nautittava niitä erittäin suuria määriä.

Se voi myös lisätä munuaiskivien kehittymisen riskiä geneettisesti alttiilla ihmisillä. Tämän terveysongelman ehkäisemiseksi sinun on lisättävä veden kulutusta, mikä puolestaan ​​​​lisää virtsaamista.

Yleisesti mandariineja pidetään turvallisena ja terveenä hedelmänä. Lisäksi lääkärit ehdottavat sen sisällyttämistä säännölliseen ruokavalioon välttämättömien mikroravinteiden suuremman saannin varmistamiseksi.

Some figure
Mandariinit ovat terveellinen välipala.

Tee mandariinisorbettia!

Mandariinisorbetin valmistaminen on todella helppoa. Sinun tarvitsee vain odottaa palasten jäätymistä, loppuprosessi on nopea. Saat erinomaisen herkun lämpimille kuukausille. Muista kuitenkin, että cavaa sisältävä vaihtoehto ei ole lapsille, joten jos tarjoat sitä perheen pienille, jätä cava pois tai korvaa se vaikka hiilihapotetulla vedellä.

Huomaa, että voit valmistaa tämän sorbetin myös muista hedelmistä. Näin voit lisätä ruokavalioosi monipuolisuutta. Mansikat ovat helppo tapa valmistaa tämän tyyppistä välipalaa. Jopa appelsiineista saat herkullisen lopputuloksen. Aloita ja kokeile valitaksesi suosikkisorbettisi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cerullo G, Negro M, Parimbelli M, Pecoraro M, Perna S, Liguori G, Rondanelli M, Cena H, D’Antona G. The Long History of Vitamin C: From Prevention of the Common Cold to Potential Aid in the Treatment of COVID-19. Front Immunol. 2020 Oct 28;11:574029. doi: 10.3389/fimmu.2020.574029. PMID: 33193359; PMCID: PMC7655735.
  • Lis DM, Baar K. Effects of Different Vitamin C-Enriched Collagen Derivatives on Collagen Synthesis. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2019 Sep 1;29(5):526-531. doi: 10.1123/ijsnem.2018-0385. PMID: 30859848.
  • Hegazy AM, El-Sayed EM, Ibrahim KS, Abdel-Azeem AS. Dietary antioxidant for disease prevention corroborated by the Nrf2 pathway. J Complement Integr Med. 2019 Feb 5;16(3):/j/jcim.2019.16.issue-3/jcim-2018-0161/jcim-2018-0161.xml. doi: 10.1515/jcim-2018-0161. PMID: 30726190.
  • Gianfredi V, Salvatori T, Villarini M, Moretti M, Nucci D, Realdon S. Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. Int J Food Sci Nutr. 2018 Dec;69(8):904-915. doi: 10.1080/09637486.2018.1446917. Epub 2018 Mar 8. PMID: 29516760.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.