Logo image
Logo image

Kuinka sisustaa terassi andalusialaiseen tyyliin

4 minuuttia
Valkoiset seinät, laatat ja käsityöt ovat joitakin andalusialaistyylisen pation tunnusomaisia ​​elementtejä. Tutustu muihin esineisiin ja kasveihin luodaksesi omaan kotiisi andalusialaisen pation!
Kuinka sisustaa terassi andalusialaiseen tyyliin
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Vieraillessaan Espanjan Andalusiassa useimmat ihmiset mieltyvät alueen kuuluisiin puutarhoihin… Ja monet miettivät, kuinka sisustaa oma terassi andalusialaiseen tyyliin!

Tämä kysymys ansaitsee vastauksen. Valkoisten seinien lisäksi on muitakin tekijöitä, jotka on otettava huomioon.

Luodessasi andalusialaista patiota, on sinun valittava kasvit huolella. Estetiikka pyörii maalaismaisen ilmeen ympärillä. Siihen kuuluvat värikkäät käsinvalmistetut ruukut, penkit ja suihkulähteet.

Vinkkejä oman terassin sisustamiseen andalusialaiseen tyyliin

Andalusialainen patio on lämpimiin ja kuiviin ilmastoihin sopiva konsepti, jonka voit luoda uudelleen pienemmässä mittakaavassa, kuten parveke tai pieni terassi. Vaikka andalusialaista ilmastoa ei ole mahdollista kopioida, voit kuitenkin luoda kotiisi andalusialaisen iloisen ilmapiirin.

Lue myös: Erilaiset basilikat, joita voit kasvattaa puutarhassasi

Vaaleat värit

Valkoinen on se väri, joka peittää perinteisten andalusialaisten terassien seiniä. Tämä sävy antaa eriväristen, -kokoisten ja -tyyppisten kukkien hehkua kaikessa loistossaan.

Vaaleasävyinen tausta antaa valonsäteiden heijastua kirkkaista väreistä, jotka muodostavat andalusialaisen pihan kulmakiven.

Laatat

Laatat voit valita oman makusi mukaan. Markkinoilta löydät erilaisia ​​vaihtoehtoja arabialaisista kirkkaista väreistä hillittyihin sävyihin ja yksivärisiin kuvioihin. Kukkakuviot ovat myös erittäin houkuttelevia ja teemaan sopivia.

Ajatuksena on laittaa laittaa seinän alaosaan ja peittää toinen puoli laadukkaalla valkoisella ulkomaalilla. Tämä yhdistelmä tuo iloa ja persoonallisuutta kotiisi. Mutta jos tilasi on pieni, kuten parveke, vaaleat laatat lisäävät luonnollista lämpöä ja kirkkautta.

Some figure
Andalusialaisilla patioilla on paljon värikkäitä taideteoksia, joiden värit luovat kontrastin seinien valkoista väriä vasten.

Käsityötä ja maalaismaisia huonekaluja andalusialaiseen tyyliin

Takorauta ja puu ovat varsin tyypillisiä andalusialaisen pation materiaaleja. Nämä materiaalit korostavat maalaismaista tyyliä.

Jotkut ihmiset haluavat lisätä viinitynnyreitä andalusialaistyylisille patioilleen. Hamppukorit ovat myös suosittuja.

Savikeramiikka sopii erinomaisesti andalusialaisen tyylin luomiseen

Erikokoiset kohokuvioidut saviruukut ovat andalusialaiselle tyylille tunnusomaisia. Näitä saviruukkuja käytetään yleensä kasvien istuttamiseen. Sopivan kokoisia purkkeja käytetään myös ruokien ja juomien säilyttämiseen. Ne ovat myös osa estetiikkaa.

Jos mahdollista, lisää vesielementti

Vanhat andalusialaiset terassit luotiin tilan käytännöllisyyttä ajatellen. Ne antoivat ihmisille tilaisuuden paeta alueen kuumaa ilmastoa. Terassit suunniteltiin huolellisesti aina väreistä suihkulähteisiin ja käytettäviin kasveihin.

Lue myös: Näin pääset eroon kasvituholaisista sisätiloissa etikalla

Parhaat kasvit andalusialaisen terassin luomiseen

Kasveilla on tärkeä rooli andalusialaisen pation luomisessa. Niiden vaihtelevat värit, tuoksut ja koot auttavat luomaan virkistävän ilmapiirin. Luo oma andalusialainen patio kotisi parvekkeelle tai puutarhaan alla olevien kasvien avulla.

Kauniit pelargoniat

Tästä kukasta löytyy useita eri lajikkeita: pelargonia, orvokki ja tuoksuva geranium. Valitse siis se, joka miellyttää sinua eniten. Koska tämä on pakollinen kasvi perinteisten andalusialaisten terassien seinillä, sen pitäisi olla yksi ensimmäisistä valinnoistasi.

Kasvit istutetaan yleensä saviruukkuihin. Hyvän istutuksen takaamiseksi sinun on huolehdittava maaperän kosteuttamisesta ja alustan tulee olla vesipitoista. Tämä yhdistelmä vähentää myös kastelun tarvetta.

Herkulliset ja tuoksuvat sitrushedelmät sopivat erinomaisesti andalusialaiseen sisustukseen

Voit kasvattaa sitruuna- ja appelsiinipuita koristepuiksi. Ne tuovat väriä ja kauneutta ympäristöön sekä täyttävät alueen tuoksullaan.

Ota kuitenkin huomioon, että nämä puut eivät pärjää hyvin kylmässä ilmastossa, joten sinun on suojattava ne, kun lämpötila laskee. Jos sinulla ei ole tilaa isolle ruukulle, on olemassa pienempiä lajikkeita, kuten kääpiöappelsiinipuu, koriste-sitruuna tai mandariini.

Rehevät ruusupensaat

Käytä andalusialaisen pation sisustamisessa useita eri kasvilajeja. Ruusuja on saatavilla useita eri lajikkeita, jotka erovat toisistaan niin väreiltään kuin tuoksuiltaan. Ruusupensas on pensas, mutta ruusuja voidaan kasvattaa myös ruukussa ilman suurempia ongelmia. Sinun tulee kuitenkin huolehtia kastelusta ja lannoituksesta.

Voit laittaa ruukun pohjalle kerroksen pieniä kiviä, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois helposti. Sen jälkeen voit rikastaa multaa erityisellä ruusujen lannoitteella ja kylvää siemenet; lisää hieman vettä ja siinä se.

Köynnöskasvit

Yleensä ne koristavat talojen julkisivuja. Ne näyttävät upeilta kiivetessään talon pylväitä tai kattoluukkuja. Kun valitset kotiisi sopivan lajikkeet, ota huomioon alueen ja maaston ominaisuudet. Ota yhteyttä henkilöön, joka tuntee kyseiset kasvit sekä niiden tarpeet.

Muratti, bougainvillea, abutilon, wisteria ja viiniköynnökset ovat suosituimpia köynnöksiä. Valitse vain yksi, ellei pihasi ole suuri.

Some figure
Kiipeilevät kasvit ja viiniköynnökset, joissa on näyttäviä kukkia, ovat ihanteellisia andalusialaisen pation luomiseen.

Houkuttelevat begoniat

Tämän tyyppiset kasvit istutetaan ruukkuihin, ja niistä voi tehdä katseenvangittäviä kukkapenkkejä sekä reunuksia, jotka ovat ihanteellisia patioiden ja terassien kaunistamiseen. Kukkivat begoniat tarvitsevat runsasta kastelua kuumalla säällä, mutta niiden maaperän ei pidä antaa kastua liikaa.

Sinun on estettävä siementen muodostuminen kukissa ja poistettava kuivuneet kukat viipymättä. Kun teet valintaa, muista, että ne kukkivat hyvällä säällä. Riippuvat begoniat näyttävät kauniilta parvekkeilla.

Andalusialaistyylinen patio korostaa minkä tahansa paikan kauneutta

Andalusialaistyylinen patio leikkii vaaleilla väreillä ja kukkien eloisuudella. Tämä on kokonaisuus, joka houkuttelee kauneudellaan. Ennen kuin valitset kasveja, muista ottaa huomioon alueesi ilmasto. Kasvit ja niiden hoito vaativat omistautumista, mutta se on sen arvoista!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • García, Laura Sanz. “Música y jardines en Granada. La impronta francesa de Debussy y Forestier en la creación artística española.” Anuario Musical 72 (2017): 209-218.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.