Logo image
Logo image

Nukahda nopeammin mandariininkuoriteen avulla

3 minuuttia
Unenpuute voi aiheuttaa kroonista väsymystä ja vaivoja kehossa. Jotta pystyt suoriutumaan päivästä oikealla tavalla ja jotta keho toimii kunnolla, on suositeltavaa nukkua yli 7 tuntia.
Nukahda nopeammin mandariininkuoriteen avulla
Kirjoittanut Solimar Cedeño
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Nukahtaminen voi joskus olla todella vaikeaa joillekin ihmisille. Tämä saattaa johtua monista syistä, mukaan lukien stressistä tai unihäiriöistä. Tässä artikkelissa esittelemme erittäin tehokkaan avun: nukahda nopeammin nauttimalla illalla mandariininkuoriteetä.

Jos kulutat paljon aikaa sängyssä pyörimiseen, saa mandariininkuoritee sinut nukahtamaan viidessä minuutissa.

Mutta ensin kysymme tiedätkö mikä unettomuuttasi aiheuttaa? On erittäin tärkeää määrittää ensin sen aiheuttajat, jotta voit päästä eroon tämän ongelman juuresta ja saada takaisin levollisen unen.

Mitä unettomuus on?

Unettomuus on hyvin yleinen unihäiriö. Sitä esiintyy silloin, kun ihminen ei pysty nukahtamaan. Tämä aiheuttaa sen, että hän nukkuu vain vähän ja hänestä tuntuu herättyään, kuin hän ei olisi levännyt tarpeeksi.

Unenpuute aiheuttaa kehossa muutoksia, kuten energian puutetta, väsymystä, keskittymisvaikeuksia ja ärtyneisyyttä. Tämän lisäksi vain muutaman tunnin lepo vaikuttaa moniin kehon prosesseihin.

On joitakin apteekista saatavia tuotteita, joilla taistellaan unettomuutta vastaan. Nämä voivat kuitenkin aiheuttaa riippuvuutta ja häiriöitä kehossa. Kun niitä käytetään todella usein ja keho luo riippuvuuden niihin, on mahdollista, että unettomuus palaa takaisin vakavammin sitten, kun lakkaat käyttämästä niitä.

Jotta voitaisiin välttyä sivuvaikutuksilta ja riippuvuudelta, ei ole mitään parempaa kuin luonnolliset vaihtoehdot. Siitä syystä aiomme nyt kertoa sinulle kuinka voit valmistaa herkullista mandariininkuoriteetä, jota voit käyttää avuksi nukahtamiseen.

Lue myös: Näin varmistat hyvän yöunen

Mikä unettomuutta aiheuttaa?

Unettomuuteen voi olla monia syitä. Joitakin niistä ovat muun muassa:

 • Stressi
 • Masennus
 • Huolestuneisuus
 • Perheongelmat
 • Taloudelliset ongelmat
 • Yötyö
 • Pitkien välimatkojen kulkeminen jatkuvin aikaeroin
 • Ahdistus
 • Elektronisten laitteiden ja muiden häiriötekijöiden käyttäminen iltaisin

Oli syy sitten mikä tahansa, on olemassa joitakin luontaishoitoja, joita voit käyttää unettomuutta vastaan taistelemiseen. Nukahda nopeammin luonnollisten apujen voimin!

Mandariininkuorien hyödyt

Mandariininkuorilla on monia etuja. Ne hoitavat ruoansulatukseen, stressiin ja mahahaavoihin liittyviä ongelmia. Lisäksi ne alentavat kolesterolia ja veren glukoositasoa. Ne auttavat myös puhdistamaan maksan ja vahvistamaan immuunijärjestelmää.

Niiden sisältämä antioksidanttien määrä auttaa myös taistelemaan flunssaa ja nuhaa vastaan. Lisäksi niiden tulehdusten vastaisten ominaisuuksien johdosta ne ovat erinomaisia kivun ja turvotuksen lievittäjiä.

Nukahda nopeammin nauttimalla mandariininkuoriteetä

Some figure

Ainesosat

 • 250 ml vettä
 • 1 rkl kamomillaa
 • 1 rkl kuivattua laventelia
 • 1 rkl kuivattua virmajuurta
 • Tuoreen mandariinin kuoret

Valmistus

 • Kaada ensin vesi kattilaan ja lämmitä se.
 • Kun vesi kiehuu, lisää ruokalusikallinen kamomillaa, laventelia ja virmajuurta.
 • Lisää lopuksi hyvin pestyt mandariininkuoret ja anna seoksen kiehua muutaman minuutin ajan.
 • Juo kuumaa teetä juuri ennen nukkumaanmenoa.
 • 5 minuutin kuluttua huomaat sen olevan erinomainen apu nukahtamiseen, sillä mandariininkuoret tehoavat suoraan yhteen unettomuuden aiheuttajaan: stressiin.

Lue myös: Luontaishoitoja unettomuuteen ja parempaan uneen

Jos olet rauhallinen ja rentoutunut, on sinun paljon helpompi nukahtaa. Yritä puhdistaa mielesi ja työnnä pois kaikki stressaavat ajatukset, jotka voivat aiheuttaa ahdistusta ja masennusta, varsinkin öisin.

On myös tärkeää, että ymmärrät yön olevan vain nukkumista varten. Kun tulet tietoiseksi tästä, pääset eroon huonoista tavoista, jotka unettomuuttasi aiheuttavat. Älä tee töitä iltaisin, jätä elektroniset laitteet rauhaan ja keskity rentoutumiseen.

Pidä taukoa ajatuksistasi, muutoin et pysty nukkumaan. Jos sinulla on ongelma, älä mieti sitä liikaa öisin. On paras, että palautat voimasi, jotta voit ajatella selkeästi seuraavana päivänä sitä, kuinka ratkaiset ja kohtaat ongelmat.

Mikäli sinusta tuntuu siltä, että nukahtamisesta on tulossa yhä vaikeampaa, älä epäröi ottaa yhteyttä asiantuntijaan. Hän voi pitää sinulle rentoutumisterapioita ja meditaatioita sekä auttaa sinua löytämään ongelman ytimen.

Muista, että voit aina hakea apua. Ei ole välttämätöntä kohdata unettomuutta yksin ja vähin voimavaroin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ordoñez-Gómez, E.S, Reátegui-Díaz, D, & Villanueva-Tiburcio, J.E. (2018). Polifenoles totales y capacidad antioxidante en cáscara y hojas de doce cítricos. Scientia Agropecuaria9(1), 113-121.
 • Rincón Alicia, M., Vásquez, A. M., & Padilla, F. C. (2005). Composicion quimica y compuestos bioactivos de las harinas de cascaras de naranja (citrus sinensis), mandarina (citrus reticulata) y toronja (citrus paradisi) cultivadas en Venezuela. Archivos Latinoamericanos de Nutricion55(3), 179–190.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.