Perinteiset valencialaiset muffinit

Valencialaiset muffinit sopivat ihanteellisesti teen kanssa. Haluaisitko tehdä niitä kotona? Tässä on resepti.
Perinteiset valencialaiset muffinit

Viimeisin päivitys: 19 marraskuuta, 2022

Aitojen valencialaisten muffinien valmistaminen on melko yksinkertaista. Muutamalla ainesosalla ja lyhyessä ajassa voit valmistaa loistavia muffineja aamiaiseksi tai välipalaksi. Ne sopivat sekä arkeen että juhlaan. Opi leipomaan perinteiset valencialaiset muffinit!

Sinun tulee kuitenkin rajoittaa niiden kulutusta, sillä ne sisältävät runsaasti jauhoja, sokeria ja rasvaa, jotka voivat vaikuttaa kehon aineenvaihdunnan terveyteen. Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion puitteissa niistä voi kuitenkin nauttia ilman syyllisyyden tunnetta silloin tällöin.

Kuinka valencialaiset muffinit valmistetaan?

Valencialaiset muffinit on helppo valmistaa, eivätkä ne vie paljoa aikaa. Tästä reseptistä on kuitenkin olemassa useita versioita. Tässä artikkelissa esittelemme perinteisen valencialaisen muffinireseptin.

 

Valencialaiset muffinit.
Valencialaiset muffinit voidaan sisällyttää ruokavalioon, mutta niitä ei pitäisi syödä liikaa.

Ainesosat

  • 3 munaa
  • 210 g sokeria
  • 70 ml maitoa
  • 220 g pehmeää oliiviöljyä
  • 250 g jauhoja
  • Ripaus suolaa
  • 8 g leivinjauhetta
  • Sitruunan kuori (maun mukaan)

Valmistusohjeet

  1. Ensinnäkin tarvitset muffinimuotteja, joko paperisia tai silikonisia. Aseta ne uunipellille.
  2. Punnitse ainekset tarkkaan.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää hieman suolaa.
  4. Raasta erilliseen kulhoon sitruunan kuori ja säilytä myöhempää käyttöä varten.
  5. Tarvitaan toinen astia, jossa sokeri ja munat sekoitetaan.
  6. Vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  7. Kun tämä vaihe on suoritettu, öljyä lisätään vähitellen koko ajan vatkaten. Kun kaikki on sekoittunut hyvin, lisää vielä maito ja sekoita hyvin. Sekoita jauhoseos tähän vähitellen ja varovasti lastalla nostellen.
  8. Mausta halutessasi raastetulla sitruunankuorella.
  9. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Tämän ajan kuluttua täytä muffinssikupit yksitellen.
  10. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja laita uunipelti 200 celsiusasteeseen 10-15 minuutiksi. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä.

Ota huomioon nämä asiat

Valencialaiset muffinit ovat todella maukkaita, mutta meidän on pidettävä mielessä, että niissä on paljon yksinkertaisia sokereita.

Tämän ainesosan on osoitettu lisäävän tiettyjen kroonisten sairauksien kehittymisen riskiä, ​​kun sitä käytetään liikaa. Siksi se tulisi sisällyttää ruokavalioon kohtuudella.

On kuitenkin myös totta, että tämä ainesosa voidaan korvata keinotekoisilla makeutusaineilla. Tällöin lopputuloksen energia-arvo pienenee ja myös sitä seuraava insuliinin vapautuminen. Kaikki kiiltävä ei kuitenkaan ole kultaa.

Suurin osa makeutusaineista fermentoituu ruoansulatuskanavan sisällä, mikä aiheuttaa muutoksia mikrobiotan kokoonpanossa. Tämän todistaa Nutrients -lehdessä julkaistu tutkimus.

Kun käytät tämäntyyppistä lisäainetta, on parasta valita stevia, jota pidetään luonnollisena makeutusaineena. On näyttöä siitä, että tällä ainesosalla on vähemmän vaikutusta ruoansulatuskanavassa eläviin mikro-organismeihin, mikä tekee siitä turvallisemman vaihtoehdon. Sitä ei kuitenkaan kannata käyttää liikaa.

Korkean sokeripitoisuutensa vuoksi näitä muffineja ei pidä syödä, jos sinulla on diabetes tai aineenvaihduntahäiriö.

Valmista valencialaiset muffinit kotona

Valencialaiset muffinit ovat tyypillisiä leivonnaisia, joita ihmiset yleensä syövät yrttiteen, teen tai kahvin kanssa. Ne ovat erittäin maukkaita ja sekä aikuiset että lapset rakastavat niitä. Siitä huolimatta niiden liiallista kulutusta tulisi välttää.

Sinun on parasta valmistaa ne kotona, jotta voit varmistaa käytettyjen ainesosien laadun. Yllä kerrottu muffiniresepti on helppo ja sopii jopa henkilölle, joka ei yleensä leivo. Teolliset versiot sisältävät yleensä huonolaatuisia rasvoja, suuria määriä sokereita ja muita terveydelle haitallisia lisäaineita.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Freeman, C. R., Zehra, A., Ramirez, V., Wiers, C. E., Volkow, N. D., & Wang, G. J. (2018). Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Frontiers in bioscience (Landmark edition)23(12), 2255–2266. https://doi.org/10.2741/4704
  • Plaza-Diaz, J., Pastor-Villaescusa, B., Rueda-Robles, A., Abadia-Molina, F., & Ruiz-Ojeda, F. J. (2020). Plausible Biological Interactions of Low- and Non-Calorie Sweeteners with the Intestinal Microbiota: An Update of Recent Studies. Nutrients12(4), 1153. https://doi.org/10.3390/nu12041153
  • Ruiz-Ojeda, F. J., Plaza-Díaz, J., Sáez-Lara, M. J., & Gil, A. (2019). Effects of Sweeteners on the Gut Microbiota: A Review of Experimental Studies and Clinical Trials. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)10(suppl_1), S31–S48. https://doi.org/10.1093/advances/nmy037

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.