Logo image
Logo image

Leche frita – herkullinen espanjalainen jälkiruoka

2 minuuttia
Onko leche frita sinulle tuttu? Tiesitkö, että se on perinteinen espanjalainen jälkiruoka? Opi valmistamaan sitä tämän artikkelin avulla!
Leche frita – herkullinen espanjalainen jälkiruoka
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Leche frita (sananmukainen käännös “paistettu maito”) voi ensialkuun tuntua vähän kahjolta idealta. Se on kuitenkin todellisuudessa hyvin herkullinen jälkiruoka, joka on peräisin Pohjois-Espanjasta. Kun tutustut siihen tarkemmin, haluat taatusti koittaa sitä!

Tämän herkullisen ja makean jälkiruoan valmistukseen tarvitaan vain muutama ainesosa. Tämä loistava resepti on hyvin helppo, eikä siinä ole mitään hankalia vaiheita. Sen valmistaminen sujuu siis kotona ongelmitta, ja siihen tulee vain noin 4-5 ainesosaa.

Leche frita

Pidä mielessä, että tätä jälkiruokaa ei suositella seuraavista vaivoista kärsiville:

Jos et sairasta mitään näistä vaivoista, voit nauttia tätä jälkiruokaa ongelmitta.

Vaikka leche frita on varsin kaloripitoinen herkku, siinä on runsaasti myös vitamiineja ja kivennäisaineita. Ryhdy siis tuumasta toimeen ja ala valmistaa yhtä parhaimmista ja herkullisimmista espanjalaisista jälkiruoista!

Some figure

Onko leche frita todella paistettu jälkiruoka?

Tätä moni yleensä pohtii, sillä leche frita tarkoittaa kirjaimellisesti “paistettua maitoa”. Hämmennyksen selventämiseksi kerromme ensin lyhyesti, millainen sen valmistustapa on.

Tämän jälkiruoan valmistuksessa maito ensin jäähdytetään, jotta se kovettuu. Sitten maitopalat paistetaan öljyssä. Ei hätää, se on hyvin helppoa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: 3 loistavaa jälkiruokaa perhetapahtumiin

Some figure

Ainekset

Tutustu: Terveelliset jälkiruoat: kolme jälkiruokaa, joita et tule katumaan

Valmistus

1. Makeuta ensin maito laittamalla kattilaan matalalle lämmölle 2/3 maidosta, sokeri, kanelitanko ja sitruunankuoret.
2. Hämmennä maitoa hitaasti, ja kun se on alkamassa kiehua, ota lämpö pois päältä.
3. Anna maidon olla kannen alla 15 minuuttia. Näin maito tulee olemaan maultaan makeampaa.
4. Siivilöi maito ja kaada se toiseen, puhtaaseen kattilaan.
5. Tämän jälkeen sekoita siivilöidyn maidon mukaan loppu kylmä maito ja maissitärkkelys, ja anna olla matalalla lämmöllä.
6. Hämmennä seosta koko ajan hitaasti.
7. Älä yritä nopeuttaa prosessia nostamalla lämpötilaa, sillä tämä saa maidon paksunemaan liian nopeasti ja tarttumaan kattilan pohjaan kiinni.
8. Hämmennä jatkuvasti 20 minuutin ajan. Ota lämpö sitten pois päältä ja anna jäähtyä.
9. Laita maito jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, vaikkakin olisi suositeltavaa antaa sen olla siellä yön yli.
10. Ota maito pois jääkaapista, paloittele se pieniin osiin ja paista paloja kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita.
11. Lopuksi ripottele päälle hieman sokeria, kanelia ja raastettua sitruunankuorta.

Huomaatko nyt, kuinka helppo tämä resepti on? Valmistamalla uusia ja omaperäisiä reseptejä pääset tekemään makumatkan ympäri maailmaa. Valmista tätä herkullista espanjalaista jälkiruokaa ja yllätä perheesi ja ystäväsi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Jiménez Lozano, José et al. (1987). Libro de la Gastronomía de Castilla y León (2.ª edición). Valladolid: Junta de Castilla y León. p. 245. ISBN 84-505-4108-5. OCLC 22734261.
  • Leche frita. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 1 de septiembre de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Leche_frita
  • Pereira, P. C. (2014). Milk nutritional composition and its role in human health. Nutrition. Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/j.nut.2013.10.011

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.