7 syytä miksi juoda lasillinen hunajamaitoa ennen nukkumaanmenoa

28 tammikuun, 2019
Sen lisäksi että se taistelee unettomuutta vastaan ja vaalii syvää unta, tämä maidon ja hunajan yhdistelmä voi tukea luiden terveyttä ja hidastaa ennenaikaista vanhenemista. Kokeile! 

Viime vuosina on todistettu, että tiettyjen luonnonrohtojen käyttö ennen nukkumaanmenoa voi parantaa unenlaatuamikä vähentää jännitettä ja unettomuutta. Tässä artikkelissa kerromme yhdestä näistä: miksi siis juoda hunajamaitoa ennen nukkumaanmenoa?

Ennen nukkumaanmenoa käytettävät luonnonrohdot sisältävät yleensä tryptofaania ja muita välttämättömiä aminohappoja, jotka lisäävät melatoniinin tuotantoa, joka on hyvänlaatuiseen uneen liitetty hormoni.

Yksi näistä on herkullinen maidosta ja hunajasta valmistettu juoma, joka tunnetaan sen lääkinnällisistä ominaisuuksista ja uskomattomasta kyvystä vaalia hyvän yön unta. Sekä maito että hunaja auttavat sinua pääsemään uneen, ja ne tarjoavat kehollesi joukon hyötyjä kun se on lepotilassa.

Vaikka tämä ei ole sopiva hoito laktoosi-intoleranteillese on mahtava ihmisille, jotka juovat maitoa ongelmitta. Ja onhan markkinoilla nykyään monia laktoosittomiakin tuotteita saatavana.

Koska useat eivät tiedä kuinka hyväksi se on terveydelle, alla selvennämme sinulle 7 tämän juoman hyötyä.

Miksi sinun olisi hyvä juoda hunajamaitoa ennen nukkumaanmenoa?

1. Se suojelee ihoa

 Hunajamaito auttaa vähentämään iholle pääsevien toksiinien määrää.

Hunajamaidon juominen säännöllisesti auttaa puhdistamaan verta, alentaen siten toksiinien ja muiden iholle haitallisten yhdistelmien määrää.

Se sisältää antimikrobisia yhdisteitä ja antioksidantteja, jotka auttavat syväpuhdistamaan ihon. Tämä estää kauneusvirheiden kehittymistä.

Sitä voidaan jopa käyttää paikallisena apukeinona estämään ryppyjä, ihon roikkumista ja kuolleiden ihosolujen kerääntymistä.

Katso myös tämä artikkeli: Kaunista ihoa suihkussa: kuorinta kaurapussukoilla

2. Parantaa ruoansulatusta

Tämä yksinkertainen rohto on erittäin hyödyllinen ruoansulatuksellesi. Hunajan antimikrobiset ja viruksia vastaan taistelevat yhdistelmät auttavat myös ehkäisemään sisäelinten tulehduksia ja vatsaongelmia.

Tämä ruoka toimii luonnollisena probioottina, optimaalisena suolistoa suojelevien hyvien bakteerien kasvun tukemiseen.

3. Se tekee sinut vahvemmaksi

Hunajamaito auttaa vahvistamaan elimistöäsi.

Maitolasin juominen hunajan kanssa antaa kehollesi proteiineja ja moniketjuisia hiilihydratteja, jotka auttavat nopeuttamaan aineenvaihduntaasi.

Sen juominen illalla sekä aamulla voi antaa kehollesi fyysistä ja psyykkistä energiaa aktiivisempaan päivään.

Kiitos maidon entsyymien, sen eläinproteiinit pilkkoutuvat aminohapoiksi. Sitten proteiinit liittyvät takaisin yhteen luodakseen proteiineja, joita voidaan käyttää energianlähteenä.

4. Parantaa luiden terveyttä

Maito on yksi parhaista luonnollisista kalsiumin lähteistä, ja hunaja sisältää ravinteita, jotka auttavat kehoasi imeyttämään ne. Joten näiden kahden yhdistelmä auttaa parantamaan luidesi terveyttä ja välttää luuntiheyden heikkenemistä.

Yhdessä nämä ovat luonnollinen parannuskeino, joka vähentää osteoporoosin ja muiden luiden terveyteen vaikuttavien tulehdussairauksien riskiä.

5. Sillä on antibakteerisia ominaisuuksia

Hunajamaidolla on antibakteerisia ominaisuuksia.

Tutkimuksen mukaan maidon ja hunajan yhdistelmällä on huomattava vaikutus stafylokokkibakteeriin. Tämän lisäksi tämä bakteereja vastaan taisteleva voima on jopa parempi, kun hunajaa syödään pelkästään.

Hunajalla on tunnistettuja antimikrobisia, antibioottisia ja tulehdusta vastaan taistelevia kykyjä. Tutkimukset osoittavat, että hunaja voi auttaa ehkäisemään usean tyyppisiä tulehduksia.

Tätä rohtoa pidetään myös vastustuskykysi tukena. Koska sen käyttö auttaa ehkäisemään flunssaa, yskää ja muita hengitysongelmia, sitä on hyvä syödä flunssakautena.

6. Taistelee unettomuutta vastaan

Kuten mainitsimme aikaisemmin, sekä maito että hunaja ovat täynnä aktiivisia yhdisteitä, jotka auttavat sinua nukkumaan syvään ja levollisesti.

Tätä yhdistelmää on käytetty jo aikojen ajan hoitona unettomuudelle. Lisäksi se on mahtava luonnollinen hoitokeino joidenkin lääkkeiden sijasta.

Hunaja tarjoaa luonnollisia sokereita ja tryptofaania, joka laukaisee kemiallisten aineiden vapauttamisen, mikä auttaa sinua nukkumaan hyvin. Tämä yhdessä maidon ravinteiden kanssa rohkaisee serotoniinin erittämistä, joka on rentoutumiseen ja stressin vapauttamiseen yhdistetty neurovälittäjäaine.

Katso tämä artikkeli: Helpota unettomuutasi luonnollisesti kaneli-banaanihaudukkeella

7. Se auttaa ehkäisemään ennenaikaista ikääntymistä

Juomalla hunajamaitoa ennen nukkumaanmenoa, autat samalla ehkäisemään ennenaikaista ikääntymistä.

Lasi maitoa hunajan kanssa ei vain alenna ihosi ennenaikaisen ikääntymisen riskiä, vaan myös koko kehosi ikääntymisen riskiä.

Useat sen antioksidantit hävittävät vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia. Vapaat radikaalit ovat molekyylejä, jotka häiritsevät solujen toimintaa.

Jotkut antiikin kulttuurit jopa pitivät tätä hoitoa ”elämän eliksiirinä.” Säännöllisen käytön on ajateltu ehkäisevät solujen rappeutumista ja monien sairausten kehittymistä.

Oletko valmis kokeilemaan? Lisää ruokalusikallinen hunajaa lasilliseen lämmintä maitoa ja nauti paremmasta unesta ja terveydestä juomalla hunajamaitoa ennen nukkumaanmenoa. 

  • Crane, E., & Kirk Visscher, P. (2009). Honey. In Encyclopedia of Insects. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374144-8.00130-2
  • Yaman, B. zer and H., & Baysal, A. I. (2014). Milk and milk products. In Encyclopedia of Food Microbiology. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384730-0.00220-2